בנייה בצפון

• פותח הנושא pav3
  • פורסם בתאריך

pav3

New member
בנייה בצפון

שלום לכולם וחג שמח. אנחנו בשלבי תכנון בנייה באחד הישובים ליד כרמיאל. רציתי לדעת מהן עלויות בנייה לא כולל מיסים, תכנון (אדריכל, מהנדס, מכון התקנים וכו'), אלא מהרגע שהדחפורים עולים לקרקע וכולל מטבח, נגרות וכו'. מדובר בשטח של 550 מ"ר ובנייה של 250 מ"ר, שטח יחסית ישר. מדובר בבנייה ללא קבלן מפתח, אלא מפקח/מנהל פרוייקט. מהו שכר "הגיוני" למנהל פרוייקט?? תודה

תספק עוד פרטים לגבי הבית מס' קומות

סוג גג,פרטי פתוח וסטנדרט תגמירים, וניתן יהיה לתת אומדן כספי.. תחום השכר למפקח שגם ינהל את הבצוע לבית של כ-250 מ"ר הינו 90-120 אלף שקל.

pav3

New member
המשך...

מדובר בגג שטוח (לא רעפים). קומת כניסה היא רוב המבנה (כ-180 מ"ר אני מעריך). ישנה קומה למטה בחלקו האחורי של המגרש כ-70 מ"ר - יחידת דיור נפרדת (דלת מקשרת לחלק העליון). הבית בשלבי תכנון. תודה

Z ליאור

New member
ממש לא נכון ...

מפקח טוב בצפון אזור משגב עד כפר ורדים באזור 40 עד 60 אש"ח יש כמה מצוינים באזור

Z ליאור

New member
כלל אצבע ....

למחיר למ"ר ללא תיכנון אג' ופיתוח הינו אזור 4000 ש"ח ומעלה אפשר גם הרבה יותר למעלה,וזה בד"כ מה שקורה , תלוי ברמת הגמר ....

pav3

New member
קבלן מפתח???

מדובר בעלות כולל רווח של קבלן מפתח?? על מה מתבססת הערכה???

Z ליאור

New member
העלות מבוססת על ...

בנייה עצמית עם פיקוח/מנהל פרויקט הערכה מתבססת על ידע אישי (סימתי לבנות לפני שנה ) ועל חברים ובני משפחה שבנו במשגב, וכפר ורדים . אם אין לך את הסכום המינמלי המוזכר מעלה עצתי לך רד מהעניין .

pav3

New member
זאת הערכה שלי גם

מה נכנס לסכום זה חוץ מתכנון, מיסים, פיתוח שטח? האם אתה מחשיב גם את המטבח, מזגן, מערכת חימום??? האם אתה יכול להמליץ לי על מנהלי פרוייקטים טובים באזור?

Z ליאור

New member
אל תטעה 4000 ש"ח למ"ר ...

זה הרף התחתון מכאן אפשר לצערי רק לעלות ולא לרדת ,ועזוב אותך מסיפורים של חברים וכו' .. שמעתי טובות על "גיא סיטון " אני יודע שנחשב מאד באזור כפר ורדים ובגליל המערבי ,יש כאן בפורום כמה שבונים באזור שבטח יעלו עוד שמות . לא כולל פיקוח כולל הכל במסגרת הסטנדרט הבינוני (-) העצה הכי טובה שלי אליך זה לא לסמוךעל המלצות בפורום וירטואל(כולל כולם) תבדוק בעצמך טוב טוב כל בעל מקצוע ,המלצות , מחירים(הזול הוא בד"כ היקר ) , חוזים טובים לוחות זמנים קשיחים הם הם המפתח להצלחה .

המפקח שלנו

חיים פינס 052-2665030 אדם ישר כמו סרגל שעובד מאוד קשה עבור הלקוחות שלו. בנה חצי מצורית ומומלץ על ידי כל מי שעבד איתו. לא הצלחנו עד היום להביא הצעת מחיר יותר טובה מההצעות שהוא הביא ויש לו קבוצה של בעלי מקצוע מעולים שהוא אוהב לעבוד איתם אבל לא יפסול קבלנים שאתה רוצה אחרי שיבדוק אותם.

avi5199

New member
לפני שנה סיימתי בניית בית דומה לתאור

בזיכרון יעקב. ללא מחיר המגרש , כל יתר העלויות כולל מיסים, אגרת בניה היטל השבחה, תיכנון , פיקוח, פיתוח ,מטבח, ביוב מים חשמל וכ"ו על לי 1200000 ש"ח מפקח ומנהל בניה עלה 50 אלף שח לכל הפרויקט (בלי הגבלת זמן.)

pav3

New member
תודה על המידע

זה מכניס אותי קצת למסגרת של העלויות. הבעיה שבכלמקום וכל אחד מתייחס לעלויות בצורה שונה: כולל אדריכל, לא כולל, מיסים וכו'. אני פשוט נמצא בשלב של התכנון ורוצה ללמוד את המחירים ע"מ לבנות תקציב. שוב תודה

פקוח + נהול בצוע= נוכחות יומיומית במבנה וכל

זאת ב-ארבעים עד שישים אלף שקל - תמהני

goesh pro

New member
זה המחיר המקובל באזור גליל מערבי.

במרכז זה הרבה יותר יקר, גם בעמק יזרעאל, אבל מה לעשות באזור כרמיאל וצפונה למיטב ידיעתי זה מה שמקובל. ( 45 - 60 אלף לפני מע"מ )

avi5199

New member
המפקח לא נוכח 24 שעות באתר

הוא בא והולך ובדרך כלל מפקח על כמה פרויקטים במקביל. המחיר באזור שבין חיפה לחדרה נע בין 70 ל 40 אלף שח לכל הפרויקט ... ומנסיון שלי , דווקא מפקח גרוע שיוצר בעיות ורב עם הקבלנים ומסתכסך עם הבעלים ותוקע פרויקטים... דורש חוזה יותר דרקוני ומבקש בדרך כלל יותר כסף.

צימעס

New member
בהחלט.

גם המחירים, וגם הנוכחות. עשה את החשבונות,בהנחה של 2-4 בתים במקביל באותו אתר, בשלבים שונים של התקדמות.

dani214

New member
מאיפה המחיר המנופח הזה למפקח? מפקחים מעולים

גובים בין 30ל-50K ש"ח

תשובות מבנייה במשגב

לנו בית של 190 מ"ר על שטח של 660 מ"ר בשני מפלסים על מגרש מדורג יעלה כמיליון שח' כאשר העלות של יישור המגרש לגובה 0 והחומות שמסביב למגרש כבר כלולה בעלות המגרש ולא בעלות שנתתי לך. כמובן שהכל נגזרת של מסובכות השלד, פיתוח סביבתי, המיפרט של הבית וכד'. שכר הגיוני למפקח הוא בסביבות 50,000-40,000 שח' לא כולל מע"מ.

לפי המפרט הספציפי שלנו

חפירות לפני יציקות הרצפה שלד החזרת האדמה לאחר גמר השלד + אדמה גננית עבודות פיתוח חיצוני (שבילים, מדרגות, משטחים) חשמל (לא כולל קניית מנורות דקורטיביות) ריצופים, חיפויים, סניטריים (על פי הסטנדרט שאנחנו בחרנו) אינסטלטור גג טיח איטום בידוד רצף אלומיניום דלתות חוץ ופנים שיש לספי חלונות ומדרגות מטבח כולל שיש קיסר הכנה למיזוג אויר גדרות צבע נגרות שוב... יש כאן הרבה סעיפים שתלויים במה שאתם בוחרים. אצלנו למשל המטבח הוא של דו-איט ולא של רגבה, הריצופים הם תוצרת תורכיה ולא איטליה, החלונות הם קליל בלגי, השיש הוא חברון ולא חלילה שעולה כפול, הנגרות מאוד בקטנה ואין עבודות גבס בכלל. ויש עוד מלא אלמנטים שמשפיעים על המחיר של הבית

למעלה