בניה קבוצתית

shaygen

New member
בניה קבוצתית

אנחנו מספר חברים (כעשרה) שמתננים לבנות בבנה ביתך באותו איזור. חשבנו שייתכן שאם נתאגד ביחד נוכל להוזיל מחירים אצל בעלי מקצוע. מנסיונכם - האם זה ריאלי? האם ההוזלה תהיה גדולה באופן משמעותי אם נעשה דגמים דומים בבניה?

בינא

Member
קבוצה שמתכננת ובונה ביחד - רק טוב יצא מזה

נשלח לכם מסר בנושא. התכנון יהיה תכנון מתואם כך שהבתים לא יראו כמו גיבוב של בניינים. התכנון הנופי והגינתי יהיה מתואם וייצור הרגשה מעולה לכולם. יהיה ניתן להוזיל משמעותית את עלויות הבניה, בעיקר אם תעבדו עם מלווה בניה מקצועי ויועסקו רק קבלני משנה. כל דבר, החל מהתכנון האדריכלי, התכנון ההנדסי, הליווי כולל הפקוח, הוצאות משרדיות, מודד, ספקים, הובלות - יוזלו בצורה משמעותית וזה מובטח עם ליווי מקצועי נכון. מניסיון רב - זה מאוד ריאלי, גם אם כל אחד יש לו ראש אחר בעיצוב הבית. דגמים דומים לא בהכרח יוזילו עוד יותר, אבל אלמנטים דומים כמו גודל של חלונות אלומיניום -כן. בכל מקרה שיהיה בהצלחה - בעיקר חברתית.

80vax

New member
לגבי

"קבוצה שמתכננת ובונה ביחד - רק טוב יצא מזהו"

fireman

New member
אני לא מבין איך מבקשה לגיטימית ומנומסת

לקבל עוד פרטים הגעת לציניות, סרקזם ולויכוח שלא הוסיף לך כבוד ונמחק מהפורום? בסה"כ ביקשה פרטים נוספים, אני מניח שכוונתה ל"נשלח לכם מידע במסר" בינא ידידי, זה פורום "בונים בית"....לא מועדון קרב.

בינא

Member
"קבוצה שמתכננת ובונה ביחד - רק טוב יצא מזהו"

כתבתי: התכנון יהיה תכנון מתואם כך שהבתים לא יראו כמו גיבוב של בניינים. התכנון הנופי והגינתי יהיה מתואם וייצור הרגשה מעולה לכולם. יהיה ניתן להוזיל משמעותית את עלויות הבניה, בעיקר אם תעבדו עם מלווה בניה מקצועי ויועסקו רק קבלני משנה. כל דבר, החל מהתכנון האדריכלי, התכנון ההנדסי, הליווי כולל הפקוח, הוצאות משרדיות, מודד, ספקים, הובלות - יוזלו בצורה משמעותית וזה מובטח עם ליווי מקצועי נכון. מניסיון רב - זה מאוד ריאלי, גם אם כל אחד יש לו ראש אחר בעיצוב הבית. דגמים דומים לא בהכרח יוזילו עוד יותר, אבל אלמנטים דומים כמו גודל של חלונות אלומיניום -כן. וסיימתי: בכל מקרה שיהיה בהצלחה - בעיקר חברתית. הכותרת הייתה אותה כותרת שמופיעה עכשיו. אני רואה בהעתקת הכותרת ובקשת פרטים בהקשר אליה, לנוכח שאלה ספציפית "אילו עוד פרטים את רוצה?" סוג של ציניות וסרקזם וסיבותי עימי...תרשה לי לא לפרט. נראה לך שקיבלתי עוד פרטים לבקשה, עליהם יכולתי לענות? אתה מוצא נתונים נוספים לתשובות? בבקשה תענה לה. הפרוט המופיע למעלה לא מספיק? תסבירו על מה אתם עוד רוצים פרטים...אני צריך לנסות לנחש מה עוד רוצים לדעת? אני הייתי צריך לנחש שהשואלת היא חלק מקבוצה? הרי מספיק שהייתה מוסיפה את העובדה הזו כדי שההתיחסות תהיה אחרת...אבל לא...יותר קל "להתחכם", לקחת משפט כותרתי ולחזור עליו...ואז "להעלב" כי התגובה לא מתאימה. המינימום שמצופה מהשואלים הוא להסביר מה הם רוצים, מה הם שואלים, על מה הם שואלים...זו לא בקשה כל-כך גדולה וגם לא מאמץ גדול. חג שמח לכולם.

fireman

New member
בינא, אתה צריך לראות את הדברים כפי שהם

נכתבו ולא לחפש משמעויות נסתרות בהודעה שלך אכן פירטת אך בראש התגובה ציינת ששלחת להם מסר משמע - יש מידע נוסף ואני מניח שזה מה שהיא ביקשה. אם לי היה מה לכתוב תאמין לי שהייתי כותב. אני דווקא נגד ה"ביחד" הזה.....זה תמיד נגמר (אם נגמר) "לבד" ועם הרבה פחות חברים.

בינא

Member
מדוע אתה מניח שיש מידע במסר ולא שאלות?

במקרה זה ההנחה שלך אינה בכיוון בכלל. המסר שנשלח כלל שאלות ספציפיות לשואל. גם אם נניח שהייתה סקרנות לגבי המסר ...קשה היה לשאול לגביו? איני מקבל את הנחותיך בכלל...אולי כי אני יודע דברים שאתה לא.

fireman

New member
בינא, אני לא הנחתי כלום

לגבי מה שכתבת או לא כתבת במסר השואלת כך אני כן מניח חשבה שיש לך פרטים נוספים. בכל מקרה המטרה במחיקת הויכוח הקודם לא הייתה לפנות מקום לאחד חדש.

אתה ממשיך עם זה

להיות בטוח שאתה צודק וכולם טועים כשאתה כותב בסוף הודעה מפורטת יחסית "שלחתי גם מסר" המסקנה היא ששלחת אליהם מידע נוסף באותו המסר ובכלל למה בכלל להוסיף את המידע על המסר בהודעה בפורום? משתתפי תפוז יודעים על מערכת המסרים ואם נשלח מידע במסר זה בודאי משהו אישי, אז למה להכריז על כך?

דעה אחרת

מה שמאפין אח הקבלנים בבניה הפרטית ש50% מהם יפשטו רגל בזמן זה או אחר ריבוי בתים ובצמוד לזה לחץ בונים להורדת מחירים, מחסור בפועלים,עליות מחירי תשומות הבניה יהוו זרז לנפילת הקבלן,לא חסרים דוגמאות של נפילות קבלנים במסגרת אמותות, לכן תזהרו !

ITCHAKG

New member
יש נתונים שאכן כדאי להעביר במסר

כמו למשל איזה אחוז מקדמה לוקחים עבור לווי בניה שכזה. בייחוד כשמדובר בבעלי נסיון וותק כה רב בענף. לגופו של עניין, לאור נסיון עבר,קשה לי להאמין שתצליחו לבנות באופן קבוצתי, אבל ניתן ללכת באותו קו מחשבה, ובמידה ואכן, תיבנו בעת ובעונה אחת באותו מיקום, ניתן יהייה להתקשר עם אותם ספקים, ובהיקפים גדולים יותר כוח המיקוח על גובה ההנחות גדל.

למעלה