בניה על הגג

yaronsh53

New member
בניה על הגג

ישנו בית ישן פרטי על חצי דונם קומה אחת 145 מ"ר.לפי התב"ע מותר לבנות בית נוסף מעל הבית הקיים.הפיתרון ההנדסי הוא לבנות עמודים סביב הבית ולמעשה הם יהיו היסודות שלו. השאלה :יך פותרים את עניין הממ"ד?מה עושים? רונן

בינא

Member
פתרונות לתוספות בניה

ממ"ד מוסיפים על הקרקע. ניתן להוסיף כחדר נוסף או במקום אחד החדרים (הורסים חדר ובונים כממ"ד במקומו) או משדרגים חדר לדרגה של ממ"ד לפי הנחיות של מהנדס הג"א לאותו סוג מבנה, זאת ע"י המהנדס המתכנן של התוספת המבוקשת. קומה שניה לא מחיבת בהכרח עמודים חיצוניים אלא אם היא בולטת אל מחוץ לקומה הראשונה וכמובן בכפוף לסוג הבניה אותו מעמיסים על המבנה הקיים. כאן הפיתרון יהיה לגופו בהתאמה לסוג הקרקע,סוג קירות המבנה, מה רוצים להסיף ועוד. מצורף צילום של תוספת מבנה "מרחף" מעל מבנה קיים.

בינא

Member
גימור של בטרום יכול להיות מה שרוצים

כי אין צורך לאטום או לבודד, זה כבר קיים בבטרום, אלא יש לבצע מבחינה אדריכלית מה שרוצים - שליכט צבעוני, אבן ירושלמית, צבע בכל גוון , לבנים שרופות, קרמיקה בהדבקה או שיש בתליה, אין מגבלות בכלל. זה כמובן גם עניין של תקציב לציפוי חיצוני, אבל אין מגבלות טכניות על בצוע של החומרים השונים.

פיטנגו4

New member
מה כל כך יפה בחיקוי העלוב הזה?למה שוב לפרסמם?

לטעמי, הציפוי הזה ממש לא יפה. נראה מלאכותי להחריד. זה כמו פרחים מפלסטיק. ברור שמותר (אפילו רצוי) שיהיה לאחרים טעם שונה ממני, יכול להיות שכל העולם חוץ ממני אוהב את זה, אבל, ממש לא ברור לי למה אתה, בינא, מתעקש לתת תמונות שלהם פעם בשבוע לפחות, בכל הזדמנות אפשרית, כאשר יש עשרות אלטרנטיבות מוצלחות לא פחות, שאליהן אתה בכלל לא מתיחס. האם זה באמת משהו שאתה מאוהב בו לחלוטין - אהבה עיוורת? או, שיש סיבה כלשהי מאחורי ה"דחיפה" המתמדת הזו, שוב ושוב ושוב? יש לך בפורום הזה ובאחרים סמכות מקצועית. רכשת אותה באמת בזכות ולא בחסד, ומגיע לך כל הכבוד על כך, אבל, לא ממש הוגן להשתמש בה לפרסומת בלי לתת "גילוי נאות" או בלי להתיחס למתחרים. זוהי דעתי. כך אני נהגתי כשהתבקש. (
גילוי נאות: אין לי ולא היה לי שום קשר לקירות גן עדן או לאיזשהו מתחרה שלהם )

בינא

Member
הסברים לפיטנגו על "קירות גן עדן"

מה שיפה בעיני לא חייב להיות יפה בעיני אחרים וזכותי לחשוב ולהמליץ על משהו שאני חושב שהוא חכם. מאוד חכם! ראשית לגבי איך שזה נראה - בניגוד לפרחים מפלסטיק, זה נראה כמו הדבר האמיתי. הם יודעים לבצע כל סוג של אבן עם החומר הזה וזה פשוט מדהים, גם מקרוב. שנית - הקבוצה שמבצעת - מצווה לתמוך בהם - אומנים של ממש וכולם משלנו. ישראלים. שלישית - המחיר שמתקבל לאחר שהחומר בכל צורת אבן שהיא, מיושם על הקירות, הוא חצי מהמחיר שעולות "אבני הציפוי" שמיצר "אקרשטיין" עם הדבקים למיניהם שמשתמשים בהם להדביק את ה"אבנים" האלה ועם העבודה שכיום רק "בני דודינו" מבצעים ולאלה, נמאס כבר להסביר שבין 2 נקודות עובר קו ישר. רביעית - החומר חזק ביותר, יותר מ"אבני הציפוי" המיוצרות במפעלים ובטח שיותר מאבן טבעית והחומר קיבל אישורי בדיקות של חברת החשמל, מה שאומר שאיכותו גבוהה ביותר לאורך זמן. חמישית - איני מוצא את עצמי ממליץ על הרבה דברים בשנים האחרונות, בודאי שלא בענף הבניה, אבל אני בהחלט חושב שלאור ניסיוני בבניה, לאורך שנים רבות, אם נתקלתי במשהו טוב ומיטיב עם אחרים, זה יהיה בבחינת "פשע" שלא לספר עליו...אפילו אם זה נראה כקידום מכירות...מה שזה לא.

פיטנגו4

New member
תודה

בודאי שזכותך להמליץ זכותי לא לאהוב. אם כבר מדברים על בני דודינו, בהנחה שלא התכוונת לפלסטינים - הם הרי ישראלים לא פחות ממני וממך. יש גם אנשי מקצוע טובים ביניהם, שיודעים בהחלט להעביר קו ישר ואפילו מעוצב, ויש אנשי מקצוע גרועים בין אחינו...

בינא

Member
"בני דודנו" = אלה שמחבלים בעבודות הבניה

בכלל לא אכפת לי למי הם מתפללים, כל עוד הבנין יוצא טוב, אדם מכבד את העבודה שבה הוא עובד ומכבד את זה שעבורו הוא מבצע את עבודתו זו.

fireman

New member
זה כן קידום מכירות וראה בזאת הפעם האחרונה

שזה יקרה בפורום.

כבר נכתב על כך בעבר

על הפרסומות ה"סמויות" של בינא שמופיעות פה כמעט כל יום אבל רק הקוראים הקבועים יודעים שמדובר בפירסום מה שמשאיר לו רווח נקי של כל המבקרים שמגיעים רק להמלצה..... מפתיע אותי תמיד שהכבאי לא רואה זאת כך

fireman

New member
רואה גם רואה

במקרה הספציפי הזה הפרסום הזה גרם לי לגלות שטעיתי בנוגע לדבר מה וטוב שיגיליתי את זה. להבא פרסום דומה יימחק מהפורום.

yaronfg

New member
שאלה על פרסום מסחרי

האם תקנון הפורומים של תפוז אוסר על פרסומים מסחריים? למיטב ידעי\תי וקריאתי את התקנון - לא!!! למה בעצם? מה רע שבפורום בניה ימליצו על חברות מסחריות? אתם ילדים זבי חוטם שלא מסוגלים לברור בעצמכם מבין החומר המסחרי את מה שמתאים לכם? זה פורום ממשלתי או משהו כזה שצריך לעבוד פה עם מכרזים? או שעוד לא השתחררתם ממנטליות הצבא? האם אנחנו עוסקים פה באיזה נושא אקדמי ותיאורטי? מדובר פה בבניה מעשית, והמעורבים פה הם אנשים פרטיים וגופים מסחריים שמספקים שירותי בניה ושירותים נלוים. מה רע בהמלצות של אנשים על חברות או מוצרים? לפי דעתי איבדתם פרופורציה או שיש פה משהו אישי נגד "בינא" פשוט לא יורד לסוף דעתכם. הוא הרי כתב למה הוא ממליץ על החברה הספציפית הזו וזה נראה לי סופר דופר לגיטימי

fireman

New member
אני מת על קשקשנים

שמפזרים ססמאות, קביעות ו"עובדות" באוויר בלי לבדוק אותן. ציטוט מתוך תקנון הפורומים של תפוז: "- לא לערוך ו/או לפרסם כל פרסום מסחרי, סקרים או תחרויות באמצעות פורומים ו/או כל שירות אחר באתר תפוז, אלא במקומות המיועדים לכך ככל שישנם ובכפוף ליתר הוראות התקנון;" יש להמליץ ויש לפרסם. המלצות עד כה התקבלו כאן בסבר פנים יפות. כאשר נשאלת שאלה "איזה אבן זו?" וכתשובה מקבלים קישור לאתר מסחרי זה פרסום. אם התשובה לאותה השאלה הייתה התשובה שניתנה לי אחר כך, הדבר היה נחשב כהמלצה ולא כפרסום מסחרי. על שאר השטויות שכתבת אני אפילו לא מתכוון להטריח את עצמי להגיב

yaronfg

New member
אל תגיב אבל.....קצת תרבות ויכוח

באמת שקצת תרבות ויכוח לא תזיק לך. גם בתור סטודנט ילדון שבנה בית אחד בחייו, הייתי ממליץ לך להיות יותר מנומס ועניני. כתבתי "למיטב ידיעתי וקריאתי". טעיתי ואני מתנצל. התקנון אכן צוטט במדויק - לטעמי אין בזה שום הגיון

fireman

New member
אל תטיף לי על תרבות דיון

כשלך אין אחת כזו. כשאתה משתמש במשפטים כמו "אתם ילדים זבי חוטם שלא מסוגלים לברור בעצמכם מבין החומר המסחרי את מה שמתאים לכם? זה פורום ממשלתי או משהו כזה שצריך לעבוד פה עם מכרזים? או שעוד לא השתחררתם ממנטליות הצבא?" אין לך שום זכות לכתוב על נימוס וענייניות. קודם כל שיהיו אלו מנת חלקך ולהבא כשאתה כותב בצורה כזו אל תהיה מופתע למה מגיבים לך באותו המטבע.

אבל אין פה לא דיון ולא ויכוח

זהו התקנון של תפוז. נקודה. וההגיון הוא שהפורומים נועדו לשם דיון ולא לפירסום עסקים אגב הם גם לא נועדו לזירת התנגחויות....

בינא

Member
המלצה = פרסום? אם כן, היכן המרוויח?

לכל הפלצנים, יפי הנפש, קשקשנים ושאר תינוקות שחושבים שהם יודעים את ההבדל בין מידע לפרסום - אתם לא! אם מידע אמיתי שמובא כאן בפורום נחשב "פרסום"...תסלחו לי אבל "חסר לכם בורג" או איך שאומרים היום:"יש לכם שריטה עמוקה בדיסק". אם ככותב אינני יכול להפנות לאתר של חברה מסחרית, כמענה מקוצר לשאלה, יש כאן בעיה רצינית ולא משנה מה כתוב בתקנות. מיש חושב שכתיבת מידע בסיסי על חומר או מוצר כלשהו, על שיטת בניה או חברה מסוימת זה "פרסומת", יש לו בעיה קשה עם ההבנה. למיטב ידיעתי הפורום נועד להחלפת דעות ולהעברת מידע בצור בלתי אמצעית. הפורום הז קטן מידי כדי ליצור איזה שהוא אפקט פרסומי. הרייטינג כאן נמוך מידי בשביל זה. לעומת זאת יש כאן כמה פלצנים שחושבים שהם יכולים לנהל לאחרים את החיים ולהחליט עבורם מה נכון ומה לא נכון לחשוב...ואני לתומי חשבתי שזה נגמר עם הסיפור של ג'ורג' אורוול "1984" שחולל סערה כיצא... ובאשר לשטויות או סגנון כתיבה זה או אחר - זה מה שיוצר את ה"צבע". מי ש"נעלב" או "לוקח ללב" בגלל כתיבתו של מישהו שהוא אינו מכיר בכלל רק בגלל שקרא משהו בפורום - יש לו בעיה שיכולה להיפתר רק בטיפול מקצועי ומוטב שעה אחת קודם.

fireman

New member
שוב דברים לא בדוקים והשערות

מאיפה אתה יודע מה הרייטינג כאן? אתה מנהל בפורום? אתה עובד תפוז? אתה מפרסם אצל תפוז? אתה בוחר לעשות מכל הנושא הזה סלט אחד גדול. אם יש לך בעיה בהבנת הנקרא אתה צריך לבדוק את זה לפני שאתה שולח אותי לטיפול מקצועי. יש להמליץ ויש לפרסם, הבהרתי את ההבדל בין השניים בצורה מאוד ברורה באחת מהתגובות בשרשור. מישהו פעם פנה אליך וביקש ממך לא לכתוב על שיטות הבניה המתועשות? לא. אז למה אתה כותב דברים כאילו מישהו פעם ניסה למנוע ממך לכתוב על הבניה המתועשת? מישהו פעם ביקש ממך להסיר את הקישור למייל שלך מהחתימה שלך? לא. כששואלים אותך "מה זה האבן הזו?" הייתי מצפה דווקא ממך שבד"כ משקיע בתשובות שלך להסביר מה זה ולא להדביק קישור כאילו אתה מחפש לקדם מכירות של איזה עסק. זה כמו שמישהו יגיע לכאן לפורום עם תמונה של חישוק מברזל, ישאל מה זה? ואתה תצרף לו קישור למפעל שמכופף ברזל. זה פרסום נקודה. אתה יכול להסכים עם זה ואתה יכול לא להסכים עם זה ההבדל היחידי בין השניים הוא שבמקרה הראשון הכל יהיה טוב ויפה ובמקרה השני הכל יכול להיות לא טוב ולא יפה כי גם אם תרצה וגם אם לא, אני מחוייב לפעול עפ"י תקנון תפוז, אם תעלה פרסום מסחרי לפורום אני אמחק לך אותו וכך לגבי פרסום מסחרי שיעשה כל גולש אחר בפורום, מי שיהפוך את זה לאיזשהו ריטואל קבוע ימצא את עצמו גם נחסם. להתווכח על העניין הזה אתה לא צריך להתווכח איתי אלא עם הנהלת תפוז, הם קובעים את הכללים והם כותבים את התקנון כתובת המייל שלהם לפניות היא [email protected] מעבר למה שנכתב כאן אינני מתכוון להמשיך ולעסוק בנושא מעל דפי הפורום. אם יש לך השגות בעניין תרגיש חופשי לשלוח מסר.

למעלה