בניה מתועשת

בוס7

New member
בניה מתועשת

מישהו יודע ממה עשוי קיר חיצוני וקיר פנימי בבניה מתועשת?

בינא

Member
בכל סוג בניה מתועשת יש קיר חיצוני שונה...

המשותף לכל הבניה המתועשת הוא שקירות הפנים עשויים מגבס. קירות חיצוניים בבניה מתועשת עשויים מיציקות בטון + שיש (שיטת הקרום של ברנוביץ' או שיטת "יובל-גד") או ציפוי פלחי "אבן ירושלמית" או גרנוליט, כל אלה שייכים לבניה הכבדה המתועשת, המקובלת בבניה של רבי קומות, אבל גם קוטג'ים בהיקפים גדולים. קירות חיצוניים בבניה הקלה יכולים להיות עשויים מ-"הרד-בורד" האוסטרלי, הצמנטבורד המזרח אירופאי, ההרדי-רוק האמריקאי, OSB ו"אספנייט" בבניה מעץ, פנלים מבודדים מפח/פלדה מגולוון ומכופף עם מילוי פוליסטירן מנופח (קל-קר) בעוביים שונים ועוד, המקבלים ציפויים שונים ומשונים ומוחזקים כולם עם פרופילי פח פלדה מכופפים או ניצבי עץ. קירות חיצוניים בבניה חצי כבדה יהיו עשויים מלוחות איטונג משוריין ("בטרום") בעובי 12-20 ס"מ), לוגים מעץ או לוחות בטון עם שכבות קל-קר בעוביים נדרשים לפי מפתחי העמודים מפלדה.

בוס7

New member
בניה מתועשת

כלומר אם אני בונה וילה אני צריך להביא בחשבון קיר חיצוני מבטון וקיר פנימי מגבס

בינא

Member
קיר חיצוני מבטון לבניה הפרטית אינו מתועש...

קירות הבטון של "סיבוס-רימון", או כל יצרן קירות טרומיים אחר, אינם נמכרים לכל דיכפין, אלא מיוצרים לפי הזמנה לכל מבנה בכמויות גדולות ו/או מיוצר בליין בשטח ע"י קבלן שגם מרכיב אותם כשבונים שכונות שלמות של קוטג'ים או מבנים בקומות (בניה רוויה). לוילה פרטית, במידה ואתה מבקש לבנות בשיטה החצי כבדה, תוכל לבנות עם "איטונג משוריין". יש כמה שיטות בניה המשתמשות בחומר ואחת מהן היא שיטת "בית ישראלי" שהקישור אליו יהיה: http://www.geocities.com/b-i-n-a/ALBOM.html#ALBOM

איריסג

New member
הפנים הוא לא בהכרח מגבס

אנחנו בונים בשיטה שנחשבת "חצי מתועשת" / קונבנציונאלית מתקדמת, תקרא לזה איך שאתה רוצה (שיטה שנקראת איטונג טק) - והקירות פנים שלנו לא עשויים גבס אלא לבני איטונג בשיטת שקע-תקע, מחופים בגבס (ללא קונסטרוקציית גבס - החיפוי מודבק ישירות על הבלוק)

איריסג

New member
לא. ואל תנסה להיתמם....

כשמדברים על קירות פנים מגבס - מדובר על קונסטרוקציית גבס, שלרוב מלאה בחומר בידוד - ומחופה בלוחות גבס משני הכיוונים - אבל בין הלוחות בגדול - זה אויר... בשיטה שלנו - יש קיר "אמיתי" של איטונג - והגבס משמש תחליף לטיח.

איריסג

New member
כרגיל, אתה יודע הכל.

תמשיך לחשוב ככה, ואני אמשיך לגור בבית המושלם שלי. רק תסביר לי - איזה סדקים בדיוק יצוצו בפלטת גבס????????

למעלה