בניה להשקעה

elman

New member
בניה להשקעה

שלום לכולם/ן יש לי סוג של התלבטות לגבי בניה להשקעה ואני מקווה שמשהו/י יוכלו לעזור לי. אני מתכנן לבנות בית פרטי על מגרש של 500 מ"ר בין קירת מלאכי לגדרה.האם יש למשהו מושג איך כדאי לבנות הכוונה האם בית גדול ,של 180 מ"ר 5 חדרים + או בית יותר קטן 100-120 מ"ר אך יותר מושקע מבחינת הגמר.אין לי שום ניסיון בהשכרה או בבניה. תודה על כל הערה הארה ותגובה. עידו.

איריסג

New member
אני חושבת שבאמצע...

זאת אומרת - בית של כ 130-150 מ"ר - שיוכל להכיל בנוחות משפחה עם 2-3 ילדים, ועם רמת גימור בינונית . בבנייה להשקעה אין טעם בעיני להשקיע בגמר ברמה ממש גבוהה - כי הסיכוי שזה יוסיף הרבה מעבר למחיר השוק בדמי השכירות הוא לא גבוה, גמר זה הרבה פעמים עניין של טעם - ולכן לא בטוח שהטעם שלך יהיה הטעם של השוכרים הפוטנציאלים - ולכן כדאי ללכת על דברים סטנדרטים יחסית. מצד שני - - דווקא בבנייה להשקעה כדאי לקחת חומרי גמר ברמה סבירה או אפילו טיפה גבוהה (למשל - לא מטבח מסיבית הכי פשוט, ולא את הברזים הכי זולים) - כי הבלאי של בית שכור הוא הרבה יותר גבוה - כי הדיירים פחות מקפידים - ואז עדיף להשקיע פעם אחת במטבח איכותי או בברזים טובים - ולא להחליף אותם בין דייר לדייר - כי אז זה יעלה הרבה יותר.

לי יש נסיון בבית להשקעה:

כעשרים שנה השכרנו בית בקרית קריניצי ברמת גן. כמעט חצי דונם, 3 חדרי שינה+ממ"ד. הבית היה ברמת גימור סבירה מינוס (סבא שלי בנה אותו בגיל 80, והוא לא ממש טרח בחומרי הגמר. מה שעניין אותו הם היסודות וחוזק המבנה). בכל התקופה המבנה הושכר 4 פעמים לתקופות ארוכות ובסכום נאה מאוד. הצרה היתה שבכל פעם כשיצא דייר - השקענו כמעט את כל מה שקיבלנו בחזרה. בכל פעם קיבלנו צנרת סתומה, דוד דולף, מזגן מקרטע, קרמיקות ותריסים שבורים, עצים שלא טופלו והגיעו למימדי ענק שהצריכו הון קטן כדי לסדר אותם, כתמים מכוערים על הרצפות, שיש שנשבר וכנ"ל דלתות ארונות המטבח כולל גם נזילות באותם ארונות שאיש לא טרח לטפל בהן, ארגז רוח שלא טופל ונרקב, אחד שצבע לנו את כל הבית בצהוב (הוא התחייב לצבוע אבל לא צויין בחוזה באיזה צבע
) והיינו צריכים לצבוע שוב ועוד מיני מינים של הוצאות. חוץ מההוצאות המרגיזות, יותר מרגיז היה בכל פעם למצוא שיפוצניקים ורק עליהם ועל ההתנהגות שלהם אני יכולה לכתוב ספר. התוצאה היתה שמכרנו את הבית הזה ובכסף הזה אנחנו בונים את הבית הנוכחי. מסקנות? לפחות בחלק מההוצאות, ברור שהאשמה היתה בחומרי הגמר העלובים שמהר מאוד גמלו לנו על הבחירה בהם בהיתבלות מהירה. אני יכולה להכליל בקטגוריה זו את התריסים והחלונות, את ארונות המטבח והקרמיקות ובעיקר הריצוף סוג ז' שסבא שלי בחר. כנ"ל העצים שבחר ומיקומם הגרוע (פיקוס ענק בדיוק בין שתי שוחות הביוב
) דלת הכניסה העלובה שהצריכה אותנו מהר מאוד להחליפה בפלדלת וגם חוסר הכנה למדיח, מייבש כביסה וכו' שהצריכו טלאים ואילתורים כל הזמן. את יתר המסקנות תסיק לבד...

elman

New member
תודה רבה...

על ההיתיחסויות המלמדות. סופשבוע טוב וגם סוכות שמח עידו.

זהבה נ

New member
אני מאמינה שהתשובה מצויה ביכולתך הכלכלית

ברור שאם אתה בונה למטרת השקעה תרצה שההשקעה שלך תישא פרי בלי שתצטרך להוציא הון כלכלי עם החלפת המשכירים בכל תקופה כפי שהוזכר כאן. לכן עליך להקפיד לבדוק מה מצוי בכיסך ולפי התקציב לבנות את הבית ואסביר: אם אתה בונה עצתי שתבנה בית מחומריםאיכותיים ותשקיע בכל המערכות שיהיו איכותיות וקלות לטיפול ולהחלפה כמו כן לבנות פחות ארונות /פרומיקה/סביט או חומרים סופגים ויותר מבנים מבטון ואני מתכוונתשבמקום ארונות במקלחות למיקום הכיורים במקלחות מכינים משטח יצוק בטון ועליו מדביקים שיש ובתוכו כיור או מעל יו כיור מונח והרי לך אזור רטוב שלא יכול להיות ניזוק מרטיבויות אותו הדבר לגבי ריצופים לקחת איכותי ופרקטי ולא עדין שכל כתם נותר ונספג בתוכו. כיורים ואסלות הרגילים ביותר והנפוצים ביותר הכי פשוטים הם הכי טובים, לא ללכת על האסלות התלויות והיפות אלא על הבסיסים ביותר כי מה בסך הכל עושים שם בבית שכור לא כדאי להשקיע באסלות עדינות כי להחליף אסלה רגילה עולה הרבה פחות מאסלה תלויה עם מנגנון ניאגרה סמוי וכל נזילה אם תהיה בעתיד יקח זמן עד שיזהו שזה מהניאגרה מה שבנתיים יעשה נזקים עקיפים למבנה ורטיבויות, יש עוד שיקולי טווח ארוך שראוי לחשוב עליהם מראש, היות והבית ישמש להשכרה אתה צריך לנסות ולקלוע לכמה שיותר פונקצויות שימוש שיהיה בו מאוד כייף לדיירים ושהבית יפנק אותם , מקומות איכסון, נקודות חשמל ותקשורת, תאורה , גינה ומרפסות לישיבה , מחסן, חניה מקורה, מרפסות מפנקות וחצר סגורה ונעולה מאחר ושוכרים מאוד אוהבים זאת. וזה לא נגמר כי לעתים קרובות לא רוצים להשקיע עבור מערכות איכותיות כמו תריסים וחלונות ומנסים לחסוך ויוצא שלאחר תקופה החלונות כבר לא נסגרים כמו שצריך ויש בעיה עם נעילת הדלתות ומנעולים נוהגים להחליף לאחר כל שוכר אז גם בנושא הזה יש מקום לאיכות ולא לחסוך. מנגד נושא הגינה לא תמיד השוכרים שומרים על הגינה ולכן לעתים קרובות שווה לרצף חלקים גדולים ממנה וזו גם השקעה שצריך לקחת בחשבון . לכן אתה צריך לעשות טוב את החשבון לכמה מטרים יש באפשרותך להשקיע בפרוייקט שתוכל לבנות ולסיים אותו ושיהיה איכותי ומניב לשנים רבות. בהצלחה.

למעלה