בניה בקיר משותף

BONE4

New member
בניה בקיר משותף

ערב טוב, אני צריך בימים הקרובים להחתים את בעל הדו איתו יש לי קיר משותף על מנת שאוכל לקבל את היתר הבניה להרחבת הבית. אני מרחיב את הקיר החוצה מעבר לבנוי אצלו , אני לא מצמיד גרם מדרגות לקיר המשותף, ולא משנה יעוד חדרים על הקיר המשותף. לאיזו הסכמה מגיעים בדרך כלל במצב כזה? האם אני רשאי לדרוש ממנו תשלום חצי העלות בניית הקיר? האם כאשר הוא ירצה להרחיב ויצטרך שאחתום לו על התוכניות שלו אהיה רשאי לדרוש את התשלום? (מה אם מכר את הבית , האם אוכל לדרוש מהדייר החדש את חלקי?) תודה מראש

בינא

Member
קיר משותף...באמת משותף?

מצורת השאלה ניתן להבין כי השואל קנה בית מקבלן שבנה דו-משפחתי עם קיר משותף ל-2 היחידות. הקיר הזה (אם אומנם הוא כזה) הוא קיר ששייך בשותפות שיכולה להתפרק רק בעת מכירה. לכן, כל שינוי במבנה ולא חשוב מהו, ישפיע על השותף, על-אחת-כמה וכמה הארכת הקיר המשותף. לכן התשובות לשאלותיך, לדעתי, יראו כך: 1) לאיזו הסכמה מגיעים בדרך כלל במצב כזה? --> הסכמה מלאה מתוך הבנת הצרכים שלך והבטחת השכן מנזקים וציפוי הצד שלו בצורה מלאה. 2) האם אני רשאי לדרוש ממנו תשלום חצי העלות בניית הקיר? --> אתה רשאי אבל הוא יכול לסרב, למעט מקרה בו הוא עומד להשתמש בקיר הזה גם כן. 3) האם כאשר הוא ירצה להרחיב ויצטרך שאחתום לו על התוכניות שלו אהיה רשאי לדרוש את התשלום? --> ברור שתוכל אז לדרוש תשלום (כולל ריבית והצמדה), אחרת אין סיבה שתחתום לו... 4) (מה אם מכר את הבית , האם אוכל לדרוש מהדייר החדש את חלקי?) --> לדרוש תמיד תוכל. החובה של השותף הקיים או זה שיבוא אחריו, לשלם, תלויה רק באם יעשה שימוש בקיר המשותף ויצטרך את חתימתך כדי לעשות זאת.

fireman

New member
בוא תחסוך מעצמך את כל הכאב ראש

תבנה את הקיר המשותף כולו בתוך השטח שלך כך שאם השכן ירצה לבנות גם, הוא יצטרך לבנות קיר נוסף, צמוד לקיר שלך. זה מה שנעשה ברוב הבניה הדו משפחתית. מצב שבו שני בתים משתמשים באותו הקיר באופן חד משמעי הוא נדיר מאוד ומתרחש בד"כ כאשר שני הבונים, בונים יחד את הבית בתכנון משותף ויוצקים את הרצפה יחד כיחידה מונוטונית אחת.

avi5199

New member
הוא יזדקק לאישור השכנים בכל מקרה כי זאת בניה

בקו אפס.

fireman

New member
אישורים זה דבר אחד

ולהתעסק עם סוגיית ה"מי משלם מה? על מה? למה? איך ומתי?" זה משהו אחר.... העצה שלי פותרת את הסוגיה השניה.... הסוגיה הראשונה היא מכורח חוק התכנון והבניה.

למעלה