בניה במגרש שכן

הלילה

New member
בניה במגרש שכן

הבית במגרש שכן נהרס וכעת בונים מחדש. עד היום לא הייתה גדר בנויה אלא רק גדר צמחיה, שאלותי: א. איך אני אמור לדעת כי הגדר אשר תיבנה תהיה בקו המגרש או שהשכן החדש ינסה לספח גם מהמגרש שלי. ב. איך אני אמור לדעת כי הבית שיבנה יהיה באמת במרחק אשר נקבע בהיתר הבניה ( 3 מ' ), כדי להבטיח שלי לא תהיה בעיה בעתיד במידה וארצה גם לבנות. תודה למבינים

בינא

Member
קל לבדוק מיקום מבנה שכן וגדר גבול

מגרש, ע"י מדידה פשוטה. מותר לך 3 מ' לגבול מגרש ומותר לו 3 מ' לגבול מגרש = 6 מ' סה"כ. אם המרחק בין הבית שלו לבית שלך 6 מ'...אין בעיה. אם הבית שלך אינו 3 מ' מגבול המגרש אלא יותר, בודאי את יודעת מהו לכן גם זאת תוכלי למדוד לבד... אבל יש עוד שיטה, רק שהיא יכולה לעלות כסף, אך ניתן לעקוף זאת עם קצת מזל... אדם שבונה בית חדש, לוקח מודד לסימון גבולות המגרש ומשם לסימון קו הבנין ו/או פינות המבנה. במידה ואת יכולה למצוא את 2 היתדות או הסימונים שהציב המודד לגבול המגרש בינך לבין השכן, כל שנשאר הוא למתוח חוט בין 2 היתדות ולמדוד את המרחק בין החוט לשלד בית השכן...אם 3 מ' - יופי! אין בעיה. אם פחות מ-3 מ' - לשכן עשויה להיות בעיה... אם יותר מ-3 מ'...כנראה יש טעות. במקרה השני והשלישי, כדאי לפנות למודד (את מספר הטלפון שלו ניתן לקבל ברשות המקומית כי הוא חתום בתיק ההגשה של השכן והם יכולים לבדוק מי זה ואת פרטיו) ולבקש ממנו וידוא מדידה מחשש שהוא או שליחיו עשו טעות בסימונים ובמדידות. בהחלט ייתכן שהוא יבקש תשלום עבור הבדיקה הזו, אבל ביכולתך להתנות זאת בכך שאם אין טעות והוא סימן כראוי, את משלמת לו על המקום את הסכום שידרוש ואם יש לו טעות, הוא מתחייב לתקן אותה ולא לחייב אותך.

למעלה