בניה בבית קיים

אלון176

New member
בניה בבית קיים

שלום, אנחנו מעוניינים לבנות בר"ג תוספת של כ 80 מ"ר על בית קיים -המטרה להרוס את כל הקירות, לבנות מחדש ולהוסיף חדר על הגג. האם העלות קטנה יותר כי לא מודבר בבנייה מ "אפס" ? (קידוחים, יסודות וכו') האם העלות למ"ר היא אותה עלות גם לתוספת על הגג וגם לבנייה על הקיים?

בינא

Member
שיפוץ והרחבת מבנה קיים יכולים להגיע למחיר חדש

בשאלה שלך יש הרבה נעלמים מקצועיים אשר אינך יודע שאתה צריך לקחת בחשבון בבואך לתכנן שיפוץ נרחב כזה. למשל, חשוב לדעת מה גילו של המבנה והמבנה הקונסטרוקטיבי שלו כדי לדעת, אם בכלל ניתן במצבו הקיים, להוסיף עוד קומה על הקיים, אם נדרשים חיזוקים של הקיים לצורך כך או אם חובה להתחיל בחיזוקים מתוספת יסודות וקורות יסוד... חסר האלמנט הקטן הזה שנקרא ממ"ד...אם במבנה הקיים יש ממ"ד בטוח שניתן להרכיב עליו עוד קומה אבל אם אין ממ"ד כזה יחייבו אתכם בתוספת ממ"ד בקומה אותה אתם רוצים לשפץ לפני כל תוספת אחרת ולא תמיד זה אפשרי...לכן לפעמים צריך לבנות ממ"ד במקום אחד החדרים וזה משנה את חישובי הכדאיות לגבי הרס המבנה ובניה מחדש או שיפוץ נרחב... מי אמר שאתה צריך קידוחים? יש מקומות בר"ג/גבעתיים שבנויים על חול או חמרה חולית ולא צריך קידוחים בכלל... כתבת שהבית קיים אבל לא ציינת אם הוא בית בודד, חלק מדו משפחתי או אחר ולא ציינת אם יש בעיה של גישה, חשמל עילי וכיו"ב "מפריעים" שיגרמו לעלות גבוהה יותר של כמעט כל סוגי העבודות... לכן, מכל הסיבות שלמעלה ועוד כמה שתקצר כאן היריעה מלפרטן... מומלץ להתחיל מהתחלה...: 1) לתכנן מה רוצים, תוך התחשבות בקיים ובתקנון ה-ת.ב.ע. המקומית ; 2) לבדוק בהתאמה לתכנון, מה באמת צריך פירוק ומה יחשב כתוספת ; 3) להוציא כתב כמויות ל-2 האופציות (הריסה ושיפוץ וחדש) ; 4) לתת לקבלנים כדי לקבל הצעות מחיר ל-2 הופציות ; 5) לקבל החלטה...אבל את כל זה מומלץ לא לבצע ללא ליווי בניה מקצועי של מלווה בניה ו/או מפקח, כי הזמן וההוצאות הכספיות שהוא יוכל לחסוך לכם במסגרת עבודתו כיועץ מקצועי, יהיה כה גדול עד שיהיה מאוד משתלם להעסיק כזה...

אלון176

New member
תוספת בניה

ראשית, תודה רבה על התשובה המפורטת. אין לי תשובות כל השאלות, אני יכול לומר שמדובר בבית 2 קומות ישן יחסית (שנות ה-50) עם גג רעפים, והרבה דיירים ברחוב בנו תוספות על הגג. (לא ידוע לי על חיזוקים של היסודות) לגבי ממ"ד-אם יש מקלט ציבורי באיזור, יש סיכוי לקבל פטור? בבית זה אין ממ"ד כמובן. אין בעית גישה/חשמל עילי. האם יש הערכה כספית למטר בנייה בהנחה ואני הורס את החלוקה הפנימית הנוכחית ומוסיף עוד כ-80 מ"ר בנייה על הקיים? (סה"כ 120 מ"ר, מתוכם כ 80 מ"ר בקומה א' ו-40 מ"ר על הגג). אגב, כיצד בגדול מחושב מס שבח וכמה אני צריך לקחת בחשבון?

תשובות

לגבי ממ"ד, רוב הסיכוי שאם תגיש תכנית לבניה יחייבו אותך בממ"ד, בעיקר באיזור המרכז. אם אתה עושה רק שינויים פנימיים לא בטוח שחובה להגיש תכנית ואז שפץ כרצונך. לגבי מחיר -כפי שבינא כתב, תלוי בהרבה גורמים, קרא למספר בעלי מקצוע, קבל הצעות בשטח ותשווה. לגבי מס שבח, לא בטוח שאתה צריך לשלם אם זו הדירה היחידה שלך ואם לא ביצעת עיסקת נדלן ב4 שנים האחרונות. בכל מקרה תתיעץ עם עו"ד נדל"ן על מנת להגיש פטור או לחלופין אם אין לך פטור שיגיד לך כמה אתה צריך לשלם.

vinikdav

New member
שיפוץ תוספת

כללי תמיד עדיף בניה חדשה ואיכותית מאשר להדביק קירות ישנים לחדשים. לפי נסיוני מהשטח גם אין הבדלים בעלות הכספית. יש לבדוק נושא מיסוי . קווי בינין בהצלחה

למעלה