בניגוד לעומר...

בניגוד לעומר...

בניגוד לעומר שכתב פה את המשמעות של "להרגיש טוב!" לפעמים מה שעושה רע זה לא המצב האישי שלך... זה לפתוח חדשות ולראות עוד פיגוע... זה לשמוע על המצב הרגיש בארץ שלך, איפה שאתה אמור להרגיש בטוח זה לשמוע בלילה יריות ומסוקים מעל הראש שלך... ונגד כל אלה אנחנו לא יכולים לעשות כלום...אלא לקוות שזה יעבור וכמה שמהר כי אי אפשר לחיות ככה..יש אנשים שיקראו את ההודעה ויזכרו בחברים וקרובים שנהרגו בכל פעולות האיבה... או יזכרו בפציעה שלהם כל המצב הביטחוני בארץ עושה רע..לא משנה למי...לכולם... רוב האנשים יגידו שזו בכלל לא הודעה לפורום הזה...ויגידו שאני מסתכלת על חצי הכוס הריקה...אינ אישית בדרך כלל מאוד מאוד אופטימית! אבל אי אפשר להרגיש טוב במצב הזה...פשוט אי אפשר! לצערי אני מכירה את זה מקרוב אבל זה פוגע בכולם...גם באנשים שחיים בבידוד ולא מרגישים את כל זה... בקיצור שיהיה חג שמח עם הרבה תקווה עם הרבה אופטימיות שנהיה בריאים! באהבה נופי

TAleader

New member
טוב... ציפיתי שמישהו יגיב עד עכשיו

אבל אני רואה שלא, אז אני אטול את רשות הדיבור.... אני חושב שפתחת דבר ראשון במילה לא מתאימה, הרי, מה שכתבת הוא כלל לא "בניגוד" למה שאמרתי, אלא מוסיף לדברי פן נוסף... המניע הכללי ברעיון ה"להרגיש טוב!" הוא שלא משנה מה רע בחייך, אם זה אישי (כמו פרידה) או כללי (כמו המצב בארץ) - עדיין תוכלי להחזיק את עצמך ולהילחם במצב המדכא עד שתהיי שלמה עם עצמך... גם המצב בשטחים הוא איום, והמדינה שלנו בכלל בתחתית סולם האושר, אבל דווקא בגלל זה צריך להיות אופטימיים, ולדעת שלא משנה מה - אנחנו נסתדר! ובכל מקרה, גם אם יגידו שאת מסתכלת על חצי הכוס הריקה - הרי הפורום הזה לא נועד רק לאנשים מאושרים שרואים עננים וציפורים בכל מקום, אלא גם וווקא לאנשים שקשה להם בנקודה מסוימת בחייהם ומחפשים תמיכה ואוזן קשבת ועידוד... וגם אם את כן רואה את החצי הריק, אז מה? אנחנו לא בני אדם? אסור להיות עצובים לפעמים? להיפך - מותר! וזה גם עוזר בהרבה מקרים! אבל צריך לשמור על שפיות בעולם מורף ולדעת שתמיד יהיה בסדר,ולו רק בגלל העובדה שאנו רוצים שיהיה בסדר ופועלים לשם כך ושיהיה לך חג מאוד שמח, ואכילת חמץ מהנה! עומר.

~דויד~

New member
כן אפשר להרגיש טוב, למרות הכל

כאשר אני רואה מישהו שהוא מדוכא בגלל המצב, אני שואף להוות נקודת אור עבורו, והדבר גורם לי להרגיש טוב.

אננדה

New member
נופי, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בצל כל המצב הבטחוני שקורה במדינה אני בטוחה שעוד רבים כמותך (אם לא כולם) חשים במצוקה שתיארת בהודעתך. זה מגיע לכל מקום ולכל אדם שחי במדינה הקטנה שלנו. נכון שאנו אמורים להרגיש בטוחים כאן, במדינה שלנו שאבותינו נלחמו כל כך קשה להקימה ונלחמו כל כך קשה ע"מ ליצור שלום בסביבה בה אנו חיים....אבל!!! אנו חייבים תמיד לזכור שהכל הוא חלק מתהליך שהמדינה עוברת וכי ידענו זמנים קשים מאלה. נכון שתמיד נראה כאילו אף פעם לא היו פיגועים רבים כל כך בעורף - אך כל זה נובע דווקא בגלל האופטימיות הזאת שמאפיינת את מדינתנו. אותה אופטימיות שתיארת שגם הינך הולכת בדרכה, רק בגלל זה - נראה לנו כי המצב כרגע יותר קשה מאיי פעם. כל פעם שהמנהיגים נפגשים לשיחות שלום, כל פעם ששולחים לאזורינו גנרלים וסגני נשיאים אנו מאמינים. אנו מאמינים ש"הפעם זה יצליח", אנו מאמינים שיהיה לזה קץ וגם אם אנו לא מודעים לאופטימיות שלנו - היא קיימת. היא תמיד היתה קיימת וכי זהו הכח שמניע אותנו וזהו הכח שמאפיין אותנו - כאזרחי מדינת ישראל. להיות עם חופשי בארצנו. זה הזמן יקירה. זה הזמן להרים את הראש בגאווה ולרומם את מצב הרוח שלנו - גם אם לפעמים נראה לנו כאילו אין בשביל מה.... אז אם לא בשבילנו - לפחות בשביל היקרים לנו. הכח הזה - הוא מצוי בכל אחד מאיתנו, בכולנו גם בך, גם בי, דווקא עכשיו בזמנים קשים אלה. זה המעט שאנו מנסים להעביר כאן, בקטן, בפורום הזה -"להרגיש טוב !" ואם תשימי לב, יש סימן קריאה בסוף.... סימן הקריאה משמעו - בכל מחיר !! כן, מותר להרגיש כאב
. כן, מותר להרגיש עצב
. וכי איך נוכל לשמור על היותנו בני-אנוש? אך מותר גם לחייך
ומותר להמשיך ולצחוק
מותר להמשיך ולהנות מהדברים הקטנים
וגם מהדברים הגדולים...
מותר להמשיך להתרגש
ומותר להמשיך לאהוב
ולפעמים גם אם נראה כאילו אין דבר "טוב" שיכול לצאת מהמצב בו אנו נמצאים - אומר רק שבעקבות המצב אנו מתחילים להתאחד, אנו מתחילים להתלכד. כולם יחד נמצאים כאן.....דתיים וחילוניים צעירים ומבוגרים, נשים וגברים כאחד, משפחות מבלות את זמנן יותר ביחד, הורים מחבקים את ילדיהם יותר מאיי פעם.שוב, לפעמים נראה כאילו כלום טוב לא יצא אך זיכרי חמודה, אחרי כל ירידה - חייבת להגיע גם עלייה.. שמרי על האופטימיות - היא יקרה מפז !! מקווה שהארתי מעט
אני.

לכולם...

אולי באמת זה הזמן להתאחד...כולנו...אולי זה יגיע מאוחר יותר... אבל תודה לכולם שנתתם לי גם את חצי הכוס המלאה...חזרתי לאופטימיות שלי...אני מקווה שזה יהיה ככה תמיד אז... תודה כבר נגמר החג אז תהנו מהפיתות באהבה תקווה ואופטימיות רבה נופי

למעלה