בנזיניות

• פותח הנושא syair
  • פורסם בתאריך

syair

New member
בנזיניות

האם השתמשתם בבנזיניה בטיול? לי הייתה בנזינייה נדמה לי של msr, אבל אני לא בטוח בטיול שלי לאפריקה לפני 6 שנים, פשוט כשחזרתי לארץ הלך לי לאיבוד התיק בטיסה חזרה. בקיצור בהתחלה היה מאד קשה להתרגל לנקיון הבנזינייה, ואז שהצלחתי לנקות אותה כשתעבוד פשוט יאוש, פשוט באפריקה לא מצאתי דלק נקי, ולפי מה שהבנתי זה משפר את בעיות הלכלוך. עוד בעייה בבנזיניה הזו הייתה שאי אפשר היה לכוון את עוצמת הלהבה, והבנתי שבבנזיניות החדשות אפשר, אבל בפעם האחרונה שהסתכלתי ניתן לקנות בנזינייה ביותר מ-1000 ש"ח.

goonda

New member
תשמע...

יש בנזיניות של צדר שפועלות גם על נפט טקילה וודקה יענו אלכוהול ועל הרבה דברים טובים שיש בכל מקום... כמו כן יש גם את המיכלים .. בינזינה עולטובה עולה קרוב ל500 ש"ח.. ואל תשכח שמה שמבדיל בנזניה מזגייה .. שה לא רק הגז.. זה גם שינזניה חייבת שיהיה לה מגן רוח

shaishoo

New member
הבהרה

היי סלע אני לא יודע מה בילבלו לכך במוח בהודעה הקודמת אבל מנסיון עם בנזניית MSR מדגם DRAGONFLY ככה: 1 שיפרו מהדגמים הקודמים ויש שליטה בעוצמת הלהבה 2 יש לה מגן רוח שמשפר את הביצוע ב60% אבל הוא לא חובה (מגן שעשוי מנייר אלומניום) 3 היא פועלת על כל סוגי הבנזינים אבל בנזין לבן מנוצל הכי טוב ובאמת לא מלכלך כל בנזין אחר דורש ניקויי טוב בסוף הטרק.. מה לעשות ציוד טוב צריך לתחזק 4 מחממם בגבהים בזמן מביר פי 2 מגזייה (בדוק במבחן גובה בHURAZ פרו) 5. לי היא עלתה 75$ לפני כשנה וחצי בארה"ב אני בטוח שעכשיו בהיא יותר זולה או יש דגמים יותר משופרים ! 6. הבנזין יותר זול מכוהל וניתן למצוא בכל חור (אני מדבר על ד. אמריקה) 7. קיבלתי גם ערכת חלפים וניקויי ככה שזה פתר לי בעיות 8. MSR שהיא החברה הכי טובה נתנה לי אחלה פתרונות ויעוץ בזמני מצוקה דרך האינטרנט ! אבל אם כוהליות אתה רותה רק של קולמן הם הכי טובים בתחום זה. טוב גם אני די מתחיל לבלבל תשכל אז יאללה ביי תומר

syair

New member
כוהליה

לפני הטיול האחרון שלי, בסוף לא קניתי כלום, (ובאמת למי שמתכנן לטפס ברוונזורי, הסבלים שם סוחבים פחמים, וחוץ מזה שזה קצת יותר זמן להרתיח על זה מים, זה בסדר). אז ככה הציעו לי בחנות לקחת כוהליה, שיותר זולה (המכשיר) מבזינייה. מה הפרשי המחיר בין לקנות כוהל לבנזין? והם יש בעיות עם כוהליה? פשוט בחנות הבנתי שאין עם זה בעיות בכלל.

shaishoo

New member
היי

ההפרשים במחיר בן כוהל לבנזנייה זה תלויי: א. בנזין לבן או תחנת דלק וגם אז תלויי באוקטן- כמה שיותר נטול עופרת יותר מומלץ ב. כוהל בדר"כ קונים בבית מרקחת בקבוק ליטר כוהל רפואי באחוז גבוהה 95-98 אם אני לא טועה וזה תלויי כמה יקרה החנות אבל בדר"כ ההפרשים לא גבוהים זה זה די בטל בשישים כי לטרק של שבוע קניתי 2 ליטר בנזין שזה ממש לא רציני. (מחיר) הבעיה עם כוהליה שהמשוכללות הם כמו גזיה נראות שזה מיכל בנויי שממלאים כוהל והתפעול דומה לגזייה והכוהל (אם אין בנזין לבן) יותר נקי ופחות מלכלך את המכשיר אבל חלק גדול מהבנזניות בנויות בצורה שאתה שופך כוהל ופשוט מדליק אותו היתרון תפעול מאוד מאוד מאוד פשוט ! , חסרון לא תמיד ניתן לווסת את כמות החום (יש מכשירים שיש להם פקק עם פתח בגודל משתנה אבל לא לכולם), כוהל מתנדף יותר מהר ככה שיש בזבוז אבל האמת די אפסי, הבעירה שלו היא בעירה פחות מלאה או פחות אפקטיבית מבנזין שלא תבין לא נכון היא אחלה אבל בנזין יוצר כמות יותר גדולה של חום לאורך יותר זמן ! אז בגדול אין בעיות עם כוהליה והתפעול שלה יותר פשוט מבנזנין אבל שוב זה בא על חשבון דברים כמו שבנזנייה יותר יעילה והדגמים הטובים של MSR בנזניות יש להם אופציה לשנות את המצער (שזה בכלל לא מסובך משהו כמו דקה שתיים ברגע שקראת את ההוראות או כבר ניקית אותה בעבר והבנת איך היא בנויי ואז היא פועלת גם על כוהל ! כלומר דו שימושית !

goonda

New member
אנחנו אומרים אותו דבר..

נו... אנחנו אומרים אותו דבר... לגבי איזה חלק אתה אומר שאני טועה? אני רוצה לדעת כדאי שאדע מהי תעותי תודה

shaishoo

New member
נו שיין

גבר אין לי כוח להתחיל שוב לקרוא את ההודעות ולהיזכר מה נראה לי מוזר אז יאללה אם שנינו באותו ראש אז מראש סליחה על אי ההבנה ואם אתה מסכים אם מה שכתבתי אז סבבה...

למעלה