בנזין vs. דיזל

חן 1111

Active member
אני מדבר על צלחות בלמים. באוטו שלי, וולוו S60 מ2015, הבלמים האחוריים מופעלים חשמלית. מכונאי נעזר בחשמלאי שבא עם מחשב בשביל לכוון את הבלמים.

אני מבין שבאוטו חשמלי המנוע בולם את רוב הבלימה.אבל יש גם בלמים מכנים רגילים. הם מחזיקים עד כדי 150 אלף? או שהתכוונת לצלחות?

בכל מקרה ידידינו פיקנטו יצטרך להחליף את התחביב שלו :)
הבלמים ברכב חשמלי הם רגילים לגמרי. השחיקה נמוכה יותר מכיוון שבלימת המנוע עושה חלק גדול מהעבודה, אבל קשה לי להאמין שרפידות יחזיקו 150 אלף ק"מ. אולי האחוריות. קדמיות בטוח לא.
אני לא מכיר רכב עם בלמי שירות חשמליים. אני מניח שמה שחשמלי אצלך זה בלם החניה (שמפעיל את הבלמים האחוריים), ואותו כיוונו אחרי שהחליפו רפידות.

הבלמים מחזיקים אף יותר מניסיון בעבודה על רכבים חשמליים ושיחה עם נהגי מונית בעלי רכבים חשמליים בחו"ל.
תכלס אין כמעט שימוש בבלמים ברכב חשמלי, למעט כאשר הסוללה טעונה לגמרי ואז אין רגנרציה כלל או בזמן בלימת חירום.

בוולוו ועוד כמה דגמים יש בלם חנייה חשמלי שמחייב מכשיר אבחון על מנת לשחרר ולהפעיל מחדש את הבלמים, לאחר שירות (החלפת רפידות וצלחות).

Kiapicanto1000

Active member
אתה ער לעובדה שאתה משלם מחיר נמוך במיוחד לגז? מחירו ברוב התחנות גבוה בערך בשקל מהמחיר שאתה משלם.
כבר חצי שנה שלא מילאתי בנזין95. אין לי שמץ מושג כמה עולה? בלי שאני קורא, כי זה לא מעניין אותי, אני קולט ליד תחנות הדלק שהמספר 6 נקודה משהו... שאר הספרות שאחרי הנקודה לא מעניינות אותי.
לגבי הגז, רשמתי בעבר שכל תחנה עם מחיר שונה. זה לא כמו ה95. לכן הגז מיועד לבעלי מודעות צרכנית.
אבל גם אם זה גבוה בשקל אז 2.79 עדיין קטן פי 2+ בהשוואה ל6.משהו

למעלה