בנזין vs. דיזל

30 Rock

New member
לא יודע למה, אבל במשך שנים הייתי בטוח שדיזל יותר מזהם מבנזין ושרכב עם מנוע דיזל משתלם רק למי שנוסע נסיעות ארוכות (לא לגמרי זוכר את ההגיון מאחורי הטענה הזאת).
לאחרונה התברר לי שדווקא דיזל פחות מזהם אז אני תוהה אם גם עניין הנסיעות הארוכות לא נכון.
למשל, למישהו כמוני שנוסע כ-1000-1500 ק"מ בחודש זה משתלם?

תודה,
Rock

boriska1

Well-known member
ואני הקטן, לא מבין בזה הרבה. נסיוני ברכבי דיזל, זה נסיעה במונית ו3-4 מהשכרת רכב בצרפת. ומנסיון עכשוי , עושה הליכות ברחובות שיש בהן תנועת מכוניות.
מסקרנות גם עיינתי קצת ברשת. ואכן, למרות השיפורים במנוע דיזל, הוא עדיין פולט גזים מזהמים, מרעיש יותר , פולט גזים עם ריח חזק וכו". יש ערים שאסרו כניסת מכוניות דיזל למרכז.
מבחינה כלכלית זה לא מצמצם עלויות. למי זה משתלם? למוניות ומשאיות. למה? הם מקבלים החזר משמעותי מהיטל הדלק. לפני כשני עשורים, החליטה ממשלתינו להשוות מחיר הסולר למחיר הבנזין. קמו ארגוני המשאיות והמוניות ומחו. הגיעו להסדר שההיטל הנוסף יוחזר להם על פי דיווח.
ובשוליים:
פעם קראתי באיזה מקום, שהנזק הבריאותי מפליטת אגזוס עם ממיר קטליתי , למרות שלא מריחים, גורם נזק לא פחות. לא יודע אם יש בזה ממש.
אומרים שמנוע עם מנוע דיזל מחזיק יותר זמן. יכול להיות. אבל ברכב פרטי זה פחות חשוב, כמעט כל מנוע מחזיק 250-300 אלף ק"מ, הבעיה בחלקים האחרים.

חן 1111

Active member
דיזל באמת מזהם יותר מבנזין, אבל היום, עם כל המערכות למניעת זיהום אוויר, שניהם מזהמים מעט יחסית. היברידי מזהם פחות, וחשמלי עוד פחות מזה.
לגבי עלויות, פעם, מזמן, הסולר היה זול מאוד, אבל אגרת הרישוי לרכב דיזל היתה גבוהה. אז זה היה משתלם באמת למי שנוסע הרבה. היום זה קצת השתנה. ההוצאות הקבועות די זהות, וגם מחיר הדלק דומה, אבל דיזל הוא קצת יותר חסכוני מבנזין רגיל (לא היברידי), אז צריך לעשות את החישוב של ההבדל במחיר הרכב, מול עלויות הדלק. זה כבר לא חד משמעי כל כך.

Kiapicanto1000

Active member
לא יודע למה, אבל במשך שנים הייתי בטוח שדיזל יותר מזהם מבנזין ושרכב עם מנוע דיזל משתלם רק למי שנוסע נסיעות ארוכות (לא לגמרי זוכר את ההגיון מאחורי הטענה הזאת).
לאחרונה התברר לי שדווקא דיזל פחות מזהם אז אני תוהה אם גם עניין הנסיעות הארוכות לא נכון.
למשל, למישהו כמוני שנוסע כ-1000-1500 ק"מ בחודש זה משתלם?

תודה,
Rock
סולר כדאי יותר מבנזין. ב2019 רכשנו סיד דיזל ידני לאשתי. מחיר הרכב זול מהבנזין "המקביל". אנחנו גרים בהרי המרכז ועלויות התחזוקה הן 1/2 כי הטיפול במוסך הוא מידי 30,000 ק"מ או שנתיים ולא 15 או שנה. הסולר זול מהבנזין בחלק מהתחנות באופן משמעותי ושם למדנו לתדלק. בנוסף הציון הירוק נמוך מברכב הבנזין המקביל.
צריכת הדלק דומה להיברידי כאשר מחוץ לעיר לדיזל יש יתרון על היברידי ובתוך העיר היתרון הוא של ההיברידי.
לשניהם יתרון על פני הבנזין.
קבל עמוד רלוונטי. תגלול למטה תשווה מחירים, ציונים ירוקים וציוני בטיחות

boriska1

Well-known member
פיקטו. רק שאלה. כאמור הנסיון שלי במכוניות דיזל קטן מאוד. נוסע מדי פעם במוניות, להרגשתי לא נוח. האוטו מרעיש יותר, רועד יותר. יכול להיות שאלה מכוניות מיושנות יותר.? השבוע עצרתי למנוחה בשורש, לידי היה אוטו דיזל שהנהג לא כיבה את המנוע. היה רעש בלתי נסבל וגם הסריח. אני מניח שבמכוניות סופר זה לא קורה. האם בשנתיים - שלש מכוניות דיזל עממיות השתכללו עד כדי ביטול תופעות אלו? היה לי חבר ז"ל , היה לו רכב הסעות מרצדס. נסעתי איתו כמה פעמים, גם היו לו תופעות כפי שציינתי.

פיקטו. רק שאלה. כאמור הנסיון שלי במכוניות דיזל קטן מאוד. נוסע מדי פעם במוניות, להרגשתי לא נוח. האוטו מרעיש יותר, רועד יותר. יכול להיות שאלה מכוניות מיושנות יותר.? השבוע עצרתי למנוחה בשורש, לידי היה אוטו דיזל שהנהג לא כיבה את המנוע. היה רעש בלתי נסבל וגם הסריח. אני מניח שבמכוניות סופר זה לא קורה. האם בשנתיים - שלש מכוניות דיזל עממיות השתכללו עד כדי ביטול תופעות אלו? היה לי חבר ז"ל , היה לו רכב הסעות מרצדס. נסעתי איתו כמה פעמים, גם היו לו תופעות כפי שציינתי.
כן, בוריסקה - מנועי דיזל רועשים יותר ממנועי בנזין. עניין של אופן הפעולה. אבל הפער היום הרבה פחות גדול מבעבר, אם כי יש טובים יותר ופחות גם היום.
אין מה להשוות למוניות - ברב המקרים אלו כלי רכב עייפים מאוד, לא תמיד עם תחזוקה מוקפדת. הן כמעט תמיד יותר רועשות ופחות נוחות מרכב "אזרחי" מקביל.

Kiapicanto1000

Active member
הדיזל הישן והמיושן הוא כמו שאתה מציין. הדיזל המודרני שינה פניו.
בקישור שהבאתי אתה רואה את מחירי הדגמים של הסיד השונים והאם זה בנזין או דיזל.
רכב עם 136 כ"ס מקבל ציון ירוק 5 שזה יפה וזה דיזל
וצריכת הדלק הממוצעת 4.5 ל100
גם הצריכה וגם הציון הירוק והכחול טובים.

ולהבדיל,
רכב עם 160 כ"ס מקבל ציון ירוק גרוע של 10 וגם הוא דיזל במבנה סטיישן. מנוע הדיזל שונה.
ולהשוואה, רכבי הבנזין מקבלים ציון ירוק פחות טוב מה5 של הדיזל 136 כ"ס וגם צריכת הדלק גרועה משמעותית לעומת כל "הדיזלים" בקטגוריה

בקיצור בוריסקה1, כל מקרה לגופו, אבל הדיזלים החדשים והמודרניים במכוניות המשפחתיות/ הקטנות יחסית הם משהו שונה ממה שאתה מכיר. הם יותר חסכוניות/ יותר אמינות/ יותר בטוחות / ופחות פחות מזהמות מהבנזין המקביל.

הדיזל המודרני אכן כמעט ולא מזהם, חסכוני בדלק, גמיש ומהיר, אבל לא מתאים למי שמתכנן לנסוע רק סידורים בעיר ונסיעות קצרות.
כל המערכות הזיהום אויר שיש ברכב, על מנת שיפעלו כנדרש הרכב צריך להיות ברוב הזמן בנסיעה בכביש בין עירוני ללא פקקים, אחרת יש כל מיני תקלות של סתימת מסנן חלקיקים ו/או דילול השמן מנוע.

Kiapicanto1000

Active member
הדיזל המודרני אכן כמעט ולא מזהם, חסכוני בדלק, גמיש ומהיר, אבל לא מתאים למי שמתכנן לנסוע רק סידורים בעיר ונסיעות קצרות.
כל המערכות הזיהום אויר שיש ברכב, על מנת שיפעלו כנדרש הרכב צריך להיות ברוב הזמן בנסיעה בכביש בין עירוני ללא פקקים, אחרת יש כל מיני תקלות של סתימת מסנן חלקיקים ו/או דילול השמן מנוע.
אצלינו הרכב מאפריל 2019. נקנה חדש. כיום עם 45000 קמ. עבר החלפת שמן אחת ב30,000 קמ. יעבור את הבאה ב60,000. כל החלפת שמן כוללת פילטר שמן.
מעבר לכך רק מילוי מים לווישרים.
אישתי נוהגת איתו כל הזמן לכל קישקוש. יש גם נסיעות קרובות ו/או פקוקות. אין בעיות.
פעם אחת בלבד מילאתי אוראה כי החברה מסרה הרכב עם חצי מיכל. מילאתי אוראה פעם אחת ב15,000. שעון האוראה כיום על 1/3.
אדווח בהמשך אם יהיו התפתחויות.
אבל הדיזל מיועד לנסיעות מרובות. גם קצרות. המוניות בתוך הערים חלקן דיזל...
צריכת הדלק אצל אישתי 5.6ליטר/100 קמ. זה בעל משמעות יתרה כי הנהיגות באיזורי ההרים. היא נוהגת באופן בזבזני כלומר הרבה ברקס בירידות ולכן הרבה גז בעליות. בנוסף מקפיצה הרבה את הילדים. הרבה נהיגות קרובות וקצרות.

אצלי בגז מקבל 5.8-5.9 ליטר /100 אבל אצלי המון נהיגות יחסית פתוחות בן עירוניות. מחיר הגז כ1/3 ממחיר הסולר ו/או ה95

נערך לאחרונה ב:
יש דיזל שרגיש יותר ויש שפחות.
הנעה בגז זה זבל. להתרחק!
הבעיות שה גורם בסוף מכלה את כל החסכון.

Kiapicanto1000

Active member
יש דיזל שרגיש יותר ויש שפחות.
הנעה בגז זה זבל. להתרחק!
הבעיות שה גורם בסוף מכלה את כל החסכון.
"הנעה בגז זה זבל": אני מחכה לבעיות מהגז. כשיהיו אדווח. ב3 השנים האחרונות, נסעתי כ100K עלידי גז וחוץ מפלגים לא החלפתי כלום. בקרוב, אצטרך להחליף ממיר קטליטי שמקרטע. עלות צפויה כ1200 שח

לגבי "מכלה את כל החיסכון": הטרנטה מ2012. כמעט 10 שנים על הכביש. אני יד 1. הרכב ידני מנוע 1.0. 100,000 אחרונים על גז. בהשוואה לבנזין95, ליטר גז חסך לי כ-4 שח/ ליטר (עלות 2 כנגד 6)
בתנאים של הנהיגה ההררית שלי, הרכב אוכל 13-14 קמ/ליטר.

100000/13 * 4 זה יוצא 30K שח חיסכון. זה ב3 שנים.

מה המחיר של רכב אלטע-זאכן כזה בלי קשר לגז? אוטוטו אצטרך לשלם כדי שמישהו ייקח אותו.

אם הייתי נוהג על בנזין הייתי משלם ב3 שנים כ45,000.
בגז שילמתי כ15000. זה מתאים להוצאה החודשית על גז כ400 שח. אני זוכר שכשהתחלתי לפני כמה שנים לנהוג הרבה, ההוצאה החודשית על בנזין95 הייתה כ1500-1600 שח.
זה דרבן אותי להתעניין בגז. כבר אז הרכב לא היה באחריות או בשלהי האחריות (אחריות יצרן על מנוע וגיר ל7 שנים בלבד)
אני חושב שהרכב הבא יהיה גם כן ידני מומר.

חישוב שלך תיאורטי כי אתה לא נוסע רק על גז ואתה מתדלק בנזין מידי פעם ככה שיוצא לך לשלם הרבה יותר והחסכון שאתה מציין זה רק בנדמה לי.
אגבב רכב על גז אמור לטפל בתדירות גבוהה יותר חוץ מפלגים שגם לא מחזיקים הרבה זמן, איפה זה בחישובים שלך?

חכה קצת, הנזק לממיר, ראש מנוע או למנוע עוד יגיע, אלא אם כן אתה נוסע הרבה יותר על בנזין מאשר אתה טוען.
אני מתקן נזקים כאלו מידי פעם ומידי לאחר מכן הלקוחות מוכרים או מעיפים את המערכת גז.

Kiapicanto1000

Active member
חישוב שלך תיאורטי כי אתה לא נוסע רק על גז ואתה מתדלק בנזין מידי פעם ככה שיוצא לך לשלם הרבה יותר והחסכון שאתה מציין זה רק בנדמה לי.
אגבב רכב על גז אמור לטפל בתדירות גבוהה יותר חוץ מפלגים שגם לא מחזיקים הרבה זמן, איפה זה בחישובים שלך?

חכה קצת, הנזק לממיר, ראש מנוע או למנוע עוד יגיע, אלא אם כן אתה נוסע הרבה יותר על בנזין מאשר אתה טוען.
אני מתקן נזקים כאלו מידי פעם ומידי לאחר מכן הלקוחות מוכרים או מעיפים את המערכת גז.
אצלי המערכת עוברת מ95 לגפ"מ תוך 3 שניות מההנעה בבוקר בקיץ ותוך כ20 שניות בבוקר החורפי כיאה לקור בחורף בפסגות הפיסטינים בהם חונה הרכב בלילה. במשך חצי השנה האחרונה מילאתי פעם אחת בלבד בנזין 95 ועד היום לא התרוקן אלא רק 1/4 מיכל נצרך.

לגבי פלגים, אני קונה באיביי. כל פלג עולה 20 שח כולל משלוח. הפלגים מחזיקים מעל ל10,000 ככה שגם לזה אין חשיבות. הפלגים האחרונים עדיין בשימוש... 8 חודשים כלומר 20,000 קמ ואין לי זיופים אז אני לא מחליף
את הממיר אחליף. לא ממהר ולא מיהרתי. חקרתי הנושא. יש ממירים מברזל ולא מחרסינה/קרמיקה שמיועדים במיוחד לגז. הם עמידים לחום של שריפת הגז ונותנים אחריות לגבי מעבר טסטים בתחנת בדיקת "4 הגזים"...
60 שח על פלגים מידי כמה שצריך... קניתי קופסת 12 פלגים ב240 שח. זה יספיק עד שהרכב ימות.
גם הבנזין זה זניח. ואפילו הממיר: 1200 שח זה "לא כסף" אחרי 10 שנים.
שמן מנוע ופילטר שמן, בזה אני מחפף... התחלתי לזלזל בטיפולים כי אני לא מגלה תקלות. ברקס אחורי החלפתי רק כשהרפידה נגמרה והרעישה עולמות וזאת פעם ראשונה שהחלפתי.
את הכל אני עושה לבד. (את הממיר לא אחליף לבד) יש גם יתרונות כשאני לא צריך לפקח ולריב עם מוסך קיה שמבקשים להחליף רפידות כשהשחיקה 70% ו/או פחות מזה.

שמן מנוע ופילטר שמן, בזה אני מחפף... התחלתי לזלזל בטיפולים כי אני לא מגלה תקלות.

חבל מאוד שאתה מחפף דווקא בזה. זה פחות עניין של תקלות ויותר של בלאי מצטבר בטווח הארוך. מילא בפיקנטו, בטורבו דיזל זה כבר קריטי. אם אתה רוצה שהדיזלית שלך תאריך ימים, החלפת שמן כל 15K ( או מקסימום 20K אם אתה מתעצל). רוצה שטורבו ימות עוד שנתיים - תמשיך עם שגרת ההחלפות הנוכחית. גם ככה המנועים של קיונדאי ידועים כרגישים להצטברות בוצה.

Kiapicanto1000

Active member
חבל מאוד שאתה מחפף דווקא בזה. זה פחות עניין של תקלות ויותר של בלאי מצטבר בטווח הארוך. מילא בפיקנטו, בטורבו דיזל זה כבר קריטי. אם אתה רוצה שהדיזלית שלך תאריך ימים, החלפת שמן כל 15K ( או מקסימום 20K אם אתה מתעצל). רוצה שטורבו ימות עוד שנתיים - תמשיך עם שגרת ההחלפות הנוכחית. גם ככה המנועים של קיונדאי ידועים כרגישים להצטברות בוצה.
אקח לתשומת ליבי לגבי הדיזל...
תודה

Kiapicanto1000

Active member

מצרף לך תמונה משעה 3 אתמול. מחיר הגפ"מ 1.79
כמה עולה הבנזין? וכמה הדיזל? זה פחות משליש ממחירם...
ה14 קמ לליטר אצלי זה כמו 42 קמ לליטר אצלכם.

קבצים מצורפים

• IMG_20210701_150721.jpg
    IMG_20210701_150721.jpg
    2.5 MB · צפיות: 4

כוכבית מצויה

Well-known member
מצרף לך תמונה משעה 3 אתמול. מחיר הגפ"מ 1.79
כמה עולה הבנזין? וכמה הדיזל? זה פחות משליש ממחירם...
ה14 קמ לליטר אצלי זה כמו 42 קמ לליטר אצלכם.
אתה ער לעובדה שאתה משלם מחיר נמוך במיוחד לגז? מחירו ברוב התחנות גבוה בערך בשקל מהמחיר שאתה משלם.

boriska1

Well-known member
פיקנטו, בשבילך אוטו זה לא רק כלי תחבורה, זה תחביב. רובינו לא ככה. אחלה תחביב.

להערכתי בעוד 10 שנים, כל המכוניות תהיינה חשמליות. מה תעשה אז? אפילו צלחות ברקס לא תוכל להחליף. בטרנטה שלי, משנת 2015, המוסכניק היה צריך להזמין
אדם מיוחד עם מחשב שיעשה רגולז" ברקסים אחרי שהחליף צלחות אחורה.

ראשית אין שוב בעיה להחליף בלמים ברכב חשמלי שום דבר לא שונה שם מרכב אחר מצד שני, הבלמים כלל לא נגמרים ברכב חשמלי או לפחות יש בהם שחיקה מאוד מאוד נמוכה כך שהחלפה ראשונה תדרש אולי אחרי 150 אלף ק"מ.

boriska1

Well-known member
אני מדבר על צלחות בלמים. באוטו שלי, וולוו S60 מ2015, הבלמים האחוריים מופעלים חשמלית. מכונאי נעזר בחשמלאי שבא עם מחשב בשביל לכוון את הבלמים.

אני מבין שבאוטו חשמלי המנוע בולם את רוב הבלימה.אבל יש גם בלמים מכנים רגילים. הם מחזיקים עד כדי 150 אלף? או שהתכוונת לצלחות?

בכל מקרה ידידינו פיקנטו יצטרך להחליף את התחביב שלו :)

למעלה