בנות

ג י ל י1

New member
בנות

שלום יש לי בת בת 10 חודשים שיונקת ואוכלת כבר מוצקים השאלות האם ניתן לחמם את האוכל במיקרוגל ? מה ניתן לתת לתינוקת בערב לפני השינה מכיון שהיא לא אוכלת דייסות אלא רק יונקת יש לי עוד שתי בנות בנות 8 ו 6 בתי בת ה 6 ינקה עד גיל שנתיים ללא מוצץ , כיום כאשר היא רואה אותי מניקה את התינוקת היא מבקשת מאוד מאוד גם לטעום ואפילו לינוק ממני . מה לעשות תודה

batLaLeche

New member
בנות ../images/Emo77.gif

הי, חלב (גם חלב אם וגם תמ"ל - תרכובת מזון לתינוקות) אסור לחמם במיקרוגל, אבל לגבי מזון מוצק זו החלטה שלך ושל משפחתך. ידוע לי על תיאוריות שהמיקרוגל משנה את המבנה המולקולרי של האוכל והופך אותו למזיק, אבל עד כמה שידוע לי אף גוף בריאות רשמי לא דוגל בהן או הוציא המלצות לפיהן. בערב לפני השינה: ההנקה היא דרך טובה להירדמות. ככל שהיא תאכל יותר מזון מוצק כך המגוון יתרחב והיא כבר תאכל "ארוחת ערב" כמו כולם. לגבי בת השש: הרבה אמהות נתקלות בתופעה הזאת. בעיקרון, לא מדובר הרי בעצם על "הנקה" אלא שמי שהיתה קודם "הקטנה" שלך רוצה לוודא אם עדיין יש לה מקום קרוב קרוב לאמא, עכשיו שיש תינוקת חדשה שכאילו "גזלה את מקומה". כלומר, זה חלק מכל התופעה שנקראת "קנאת אחים". השאלה מה לעשות תלויה מאוד בך ובהרגשתך - מה את מרגישה כלפי זה? איך היית רוצה להגיב? יש אמהות שפשוט אומרות "בסדר" ומרשות/מאפשרות לילד הגדול "לינוק". התגובות של הילדים לאישור הזה יכולות לנוע ממצב שעצם זה שאמרת "בסדר" כבר מספיק לילד והוא לא מנסה אפילו - ועד אלה שמנסים. רובם אם לא כולם כבר שכחו איך יונקים... יש אמהות שפתרון זה לא מתאים להן בכלל, והן אומרות לילד הגדול את רגשותיהן ביושר: "לא נוח לי להניק ילד גדול, אבל אנחנו יכולים להתחבק קרוב קרוב", זו דוגמא לתשובה. ואם את שואבת לפעמים, אפשר גם לתת טיפה מהשאוב לטעום. אפשר להציע גם רעיון כזה. מה שלא יהיה, בהצלחה!

למעלה