בנות!

בנות!

מה דעתכן לדרוש אחוזים מאולוויז (always) ומאו בה (ob), אני בטוחה שהרבה מאיתנו ממנות אותם יפה

זואילי

New member
אההמממ

או בה - בחיים לא שמתי, אז אני אפילו לא שווה להם...
פעם אחת בחיים שמתי טמפון. אחד. בצבא. בעת מצוקה (לא היתה ברירה) ואז התחיל והסתיים הנסיון עם הדבר הזה.

liats80

New member
אני בדיוק ההפך

לא הייתי מתפקדת בלעדיהם.
אני איתם מהיום השני של המחזור הראשון שקיבלתי...

lim35

New member
טמפונים - ממש לא בריא!

הטמפונים מכילים הרבה כימיקלים ודיוקסינים שנספגים בתוך הגוף בגלל המיקום שלהם בתוך הנרתיק, שהוא רקמה רכה.
לא סתם יש אזהרות חמורות בעלוני הטמפונים נגד TSS- תסמונת ההלם הרעלי, שלמען האמת לא אמורה להתרחש כלל אם המוצר הוא "רפואי" ו"בטיחותי".
יש גם טענה שהיצרניות מוסיפות אסבסט לטמפונים (יש אי-מייל כזה שעובר). אני לא יודעת אם זה נכון אבל אני מתרשמת שטמפונים הם מוצרים שבמיוחד אנחנו, בנות האנדו', לא אמורות להשתמש בהם.
שמעתי את זה מחברה לפני כמה שנים ומאז אני רק עם תחבושות, למרות אי הנוחות שכרוך בדבר.
ניסיתי גם את ה"מון קאפ" - למי שלא יודעת זה גביע מסיליקון גמיש בצורת כוס שמכניסים לנרתיק והוא קולט את הדם. פעם בכמה זמן מוציאים, מרוקנים, שוטפים ומחזירים.
נשמע מגעיל אבל אותי זה דווקא לא הגעיל, מה שכן זה גרם לי לתחושה לא כל כך נוחה אז חזרתי לתחבושות.

אז לדעתי, אם כן משתמשים בטמפונים אז לפחות אורגניים.

liats80

New member
כן שמעתי על זה אבל זה לא מדויק

באופן אישי, אני לא מאמינה לסיפור האסבסט.
לגבי תסמונת ההלם הרעלי - הגורם שלה הוא חיידק הסטפילוקוקוס ולא הטמפונים עצמם. הטמפונים מאפשרים סביבה נוחה עבור התפשטות החיידק. גם התקן תוך רחמי, דיאפרגמה, והמון קאפ מעלים את אחוז הסיכון להתפתחות החיידק. אז ההזהרה היא לא סתם, אבל הסיבה היא לא בגלל הסכנה שנמצאת בטמפון עצמו.
לגבי דיוקסינים - כמו האסבסט, מנהל המזון והתרופות האמריקאי מצא שזה לא נכון. דיוקסינים נמצאים בכל מקום ולכן יתכן שיש כמות קטנה אך היא מתחת לכמות המקסימלית המותרת ואינה מגיעה מיצור הטמפון.
לפי רישום הפטנטים של או בה הטמפונים מכילים פי וי פי וסי מ סי לספיגה. אלו חומרים עם שימושים רבים כולל במוצרי מזון...
יש גם הרבה חומרים אחרים שאולי מזיקים יותר, אבל האמת שכיוון שיצור טמפונים נמצא תחת פיקוח אני מניחה שכולם לא הוכחו כמזיקים.
באופן אישי, אני לא יכולה לסבול תחבושות. זו העדפה אישית. אבל אם מישהי מעדיפה טמפונים אז אין סיבה מוכחת לא להשתמש בהם.
כל זאת כמובן למיטב ידיעתי...

lim35

New member
תעשיית הקוסמטיקה

מכניסה למוצרים שאנחנו משתמשים בהם הרבה חומרים רעילים, שרצוי להמנע מהם.
ההנחה שאם יש שימוש נפוץ בחומרים האלה בכל מיני מוצרים אזי הם בטוחים לשימוש בעיני היא לא נכונה, כי היא מבוססת על ההנחה שמישהו באמת משגיח ודואג שלא יכנסו לנו חומרים רעילים למוצרים - אני מצרפת קישור לסרטון נחמד שמסביר כמה דברים בנושא.

אני מודה שמה שאמרתי לא מבוסס על ידע כמו שלך, אלא מדברים שנתקלתי בהם וקראתי פה ושם, אבל את הכנסת לי מוטיבציה לחקור בעניין...

בכל מקרה, אני חושבת שבמיוחד לבנות עם תופעות הורמונליות כמו אנדו' רצוי לצמצם את השימוש במוצרי קוסמטיקה קונבנציונליים, כמו שמפו, סבון, דאודורנט, משחת שיניים וגם טמפונים - ולהחליף אותם במוצרים טבעיים יותר שלא מכילים את כל הרעלנים האלה.

liats80

New member
אהבתי

סרטון יפה ומעניין.
אולי באמת אין מי שמשגיח... שווה לבדוק יותר לעומק.
יש מוצריים טבעיים זה רק עניין של הרגל ו - כסף....
ועוד בעיה קטנה, לפי הסרטו אין חובה לכתוב את כל המרכיבים. אם זה נכון, אז אין מה שמבטיח לנו שהמוצרים הטבעיים הם באמת כאלו. אולי פשוט מחקו את הרכיבים הלא טבעיים

lim35

New member
אכן סוגיה מורכבת...

אני מוצאת את עצמי עומדת וקוראת בעיון את רשימת המרכיבים, וזה לא שאני ממש מבינה מה זה כל דבר.
במשך הזמן עשיתי לי כמה "חוקים":
1. בכל מה שקשור למוצרים מקציפים, חשוב לי שיהיה כתוב על האריזה "ללא SLS", זה החומר המקציף בשמפו, סבון ומשחת שיניים שנחשב רעיל ביותר.
2. גם "ללא פראבן" זה חשוב.
3. עדיף לקנות מוצרים ללא ריח, כי הרכיב "fragrance" מכיל בתוכו רעלנים רבים.
4. יש חברות שעושות עלי רושם יותר אמין מאחרות, למשל "וולדה" או "הימלאיה".
5. גם אם קצת מבלפים בקשר למרכיבים, אני בטוחה שעדין יש במוצרים ה"טבעיים" פחות חומרים מזיקים מאשר בשאר, גם במוצרים לתינוקות יותר מקפידים כי הם מפתחים יותר אלרגיות ויש עליהם יותר פיקוח.
6. בקשר לכסף - מוצרים טבעיים הם אכן יותר יקרים בדרך כלל, אבל זה מתאזן אם מפחיתים בשימוש במוצרי קוסמטיקה באופן כללי, למשל - אני חופפת שיער רק פעמיים בשבוע. היתה תקופה שגם לא השתמשתי בכלל במרכך ובקרם לחות לשיער (חזרתי לזה לאחרונה כי הקיץ עושה לי שיער רע). זה הכל עניין של הרגלים. באופן כללי, אני מוצאת שבארץ יש פאניקה כללית בנושא נקיון ואנשים מתקלחים ומשתמשים בגלוני אקונומיקה כאילו אין מחר.

רק בשמחות...

liats80

New member
מסכימה לגבי האקונומיקה

זה מטורף! הריב התמידי שלי עם אמא שבאמת מחסלת גלונים.
אין מצב שאני לא חופפת כל יום. יש לי שיער מתולתל ובלי לחפוף ולרכך אותו אי אפשר לסדר אותו. אולי זה הרגל אבל זה לא מסוג ההרגלים שאני מסוגלת לשנות ובסופו של דבר להרגיש טוב עם זה.
אני גם מאלה שחייבים להתקלח בבוקר לא חשוב אם התקלחתי לפני השינה. לא יכולה בלי.

אין ספק שיש לנו הרגלים שאינם בריאים...
בקשר למקלחת - מזג האויר פה די דורש מקלחת לפחות פעם ביום...
בכל אופן, אני מסכימה איתך שכדאי להפחית ככל האפשר. כל אחת עם הגבולות וההרגלים שלה...

skylee

New member
לגבי חומרי ניקוי

אני מסכימה איתך שבין פסח לפסח אנשים קונים חומרי ניקוי כאילו אין מחר. ושיש פאניקה בנושא הנקיון .
באופן אישי אני מקפידה לקנות חומרים שלא מנוסים על בעלי חיים
, ובכלל לא לקנות חומרי ניקוי אלא להשתמש בחומץ וסודה לשתייה.
כשיש אפשרות , ויש גם מוצר של חברת אקובר לניקוי רב תכליתי שהוא בסדר גמור. אצלי זה לא רק בגלל האנדו אלא גם בגלל הכלבלבות שלי , חשוב שהרצפה לא תהיה רעילה ובאסלות שלא יהיה חומר ניקוי מסוכן אקונומיקה/חומצה וכיוב.

אותו הדבר גם בקוסמטיקה מוצרים שאינם מנוסים על בע"ח ולאחרונה באמת התחלתי להשתמש במוצרים טבעיים. אבל גם אצלי יש בעיה של שיער עבה ומתולתל שמחייב קרם לחות ומרכך. ויש רק סוג אחד שעושה לי טוב לשיער. למרות שלאחרונה קניתי שמפו ללא S.L.S. אצל הספרית שלי והוא מצויין לשיער שלי.

בעיקרון מסכימה איתך כשיש אפשרות גם כלכלית וגם מודעות לנושא. והכי טוב מבחינתי שזה מוצרים שלא מנוסים על בע"ח וכל מודעת לנושא באופן אישי משמחת אותי.

למעלה