יש לי ויכוח עם אחת האמהות
לילדה שלה יש שיער ארוך מאוד ועוד כינים
הבהרתי לאמא שאני לא מוכנה לטפל כל יום שיער כזה מצריך ממני התעסקות מאוד גדולה
כול טיפול יום יומי וגם מה ילדה צריכה אורך כזה של שיער לעשות לה
תסביכי שיער מגיל 9 ממש מיותר.
שיער ארוך זה כיף, למי שזה כיף לו, ואני לא מכירה שום תסביכים כתוצאה מזה.
לענין הכינים- הטיפול אכן דורש טיפול אינטנסיבי יותר, אבל אם את רוצה עצה פרקטית-אז אני ממליצה היום מאד על תכשיר שנקרא הדרין, זה סיליקון שעוטף את הכל (ביצים וכינים) וחונק אותם. לא רעיל בכלל. סרוק מסיבי אחרי (והכל מחליק כמו אחרי מרכך בגלל הסיליקון) וזה אכן לוקח קצת זמן, אבל תסביכים? באמת לא מבינה על מה את מדברת.
הסירוק עם החומר כל כך קל וזורם - שנות אור מתכשירים אחרים שגם עושים קשרים בנוסף לכל
+ עוד טיפ - בזמן הטיפול, כשהילה יושבת נניח מול טלויזיה, לנצל את הזמן ולהחליף לה מצעים, מגבת, כרית ומברשת שיער
אבל יש משהו בשיער ארוך, כאמא לבנות אני יודעת כמה זה חשוב להן, זה חלק מהן, מהביטחון שלהן, ולכן לא הייתי לוקחת את זה מהילדה (בלי קשר לאמא שלה כרגע), את הגדולות יותר למדי במשך הזמן להשתמש במסרק צפוף בעצמן, ולחפוף תמיד בשמפו עם רוזמרין.
עברתי את זה עם הבנות שלי נורא ואיום!
כל יום חייב מרכך שיער ולעבור עם מסרק סמיך
לטפטף כמה פעמיים ביום טיפות רוזמרין מאחורי האוזניים בעורף ובקודקוד לא הרבה טיפה אחת
הוא מסריח אבל יעיל מאוד
בעיה נוספת:עכשיו תדביק לך את הייתר ואולי גם אותך.
כדי שיהיה קל יותר לסרק אותה עם המסרק כינים...למיגור הכינים אני ממליצה על הדרין וואנס החדש שמשמיד בחפיפה אחת גם את הכינים וגם את ביצי הכינים והוא ללא חומרי הדברה. לטיפול מונע אני חופפת כל יום עם שמפו כינקייר. מזהירה מראש שהוא לא זול...
קודם כל היא חייבת להסתפר אף אחד לא אומר קצר או קצוץ אבל כן להסתפר ברור שזה מקבל על הסירוק המתיש היום יומי.
שנית תקני שמפו טוב ומרכך טוב סרקי אותה כל ערב כמה שניתן. אחת לשבוע טיפול עם תכשיר וכל יום לבית הספר קוקו עם צמה.
עם כל הכבוד לבת אורן קשה לי להאמין שילדה שיש לה כינים זה מה שיפתור לה את הבעיה זה רק סבון. אולי הוא עוזר במניעה
בגלל שיש בו שמן אתרי דוחה כינים אבל הוא לא יהרוג אותם לחלוטין.