בנות, רוצה לעדכן

luyi21

New member
בנות, רוצה לעדכן

אתכן במשהו חדש (לפחות עבורי): יצאה תקנה ממשרד הבריאות (נקראת המלצה כי עדיין לא הפכה לחוק, אבל הרופא שלי אמר שהיא מחייבת) לפיה לנשים מתחת לגיל 35 מותר להחזיר רק שני עוברים ולא יותר. רק לאחר 3 כשלונות חוזרים מותר לשקול החזרה של שלושה בלבד. מוכר לכן?

ר ע נ נ ה

New member
כן נשמע מוכר

באסותא ביום שישי לפני ההחזרה שאלו אותי בת כמה אני הבנתי שזה בכדי לדעת כמה אפשר להחזיר לי

נועם@בת

New member
בהחלט מוכר וחשוב במיוחד

סופסוף הרופאים הבינו שהריון רב עוברי לא נחשב להצלחה בטיפול. הריון כזה הוא מסוכן לעוברים ולאם כאחד. אם תכנסי לפורום אבדן הריון תגלי שם כמה נשים שאיבדו הריון תאומים בשבוע 20-25. הקטנת מספר העוברים לא מקטינה את סיכוי ההריון בצורה משמעותית, אבל בהחלט מקטינה את הסיכוי להריון רב עוברי (צריך תוכנת אקרובט כדי לקרוא). עוד על הריון רב עוברים- כאן. נועם

luyi21

New member
תודה נועם

על הקישורים. ראציונאלית זה מובןמאוד,הקושי הוא ברמה הרגשית- תאומים עדיין לא נתפס (אצלי לפחות) כתוצאה לא רצוייה אלא כפיתרון לגלגול נוסף של תלאות. נותר לצמצם את הפער בין הרמות.. פעם ראשונה שהצלחתי לייצר יותר משני עוברים יפים, והשלישי נזרק לפח כי צפו שלא ישרוד הקפאה. היה לי מאוד חבל עליו(העדפתי ש"יזרקו" לי אותו לרחם).

עוברים שלא היו שורדים הקפאה ../images/Emo153.gif

לפילפלפת שלי
החזירו שלושה כאשר שניים היו במצב מצוין ולטענת הרופא השלישי לא היה שורד את ההקפאה. כאשר שאלתי אותו למה בכל זאת החזיר את השלישי (הרי לפילפלת שלי
יש מצב רפואי שאפילו תאומים מסכנים את חייה והוא ידע זאת) הוא אמר שיש תאוריה שהשלישי כל עוד שהוא קיים מפריש ß וזה נותן מן פוש או סיוע לשאר העוברים להיקלט. עובדה יש לנו רמות ß יפות וגם הכפלות יפות.
כידוע לנו נקלט רק
אחת
מתוך השלושה. אולי יש משהוא בדבריו.

p l a

New member
למה לפח?! ../images/Emo12.gif

ניתן לגדל יום נוסף או לבלטוציסט ולהקפיא שנית. בהדסה הר הצופים מישהי נכנסה להריון לאחר פרוצדורה כזו (2 הפשרות). מוזר, אבל מי יודע... תציעי לרופא, אולי אפשר יהיה לעשות
נוסף על פרוטוקול שכזה. בהצלחה

luyi21

New member
ממש מבאס

אותי שלא ידעתי על זה קודם. לא הייתי נותנת לו לזרוק את העובר (שהתפתח "רק" ל 4 תאים ולא הוחזר וגם לא הוקפא). ככה מוותרים בקלות על הילדים שלי?! טוב. אנלא אבכה על עובר שנשפך
העיקר שהנבחרים יקלטו להם.

טאניוש

New member
צודקת כמו תמיד ../images/Emo45.gif

אילו ההמלצה הייתה קיימת לפני שנה כנראה עכשיו הייתי מחבקת ילד בריא! גם סיפורי בפורום אובדן הריון...

טאיה1

New member
../images/Emo32.gif מרוב התרגשות נעשיתי סתומה

אני מקווה שבסדר לשרשר כאן. קראתי את המצגת שלוש פעמים ואני עדיין לא מבינה:
1. בכמה אמפולות מדלל מדללים אמפולה אחת של גונל אף? (אם אמפולה מדלל, מדללת 3 אמפולות גונל, זה אומר שבשביל אחד גונל, צריך 1/3 מדלל? ובשביל 2 גונל צריך 2/3 מדלל? ומה קורה אם מדללים ביותר מידי מדלל?) 2. לפי המצגת, כשיש 2 אמפולות גונל, צריך להחליף מחט ולדקור בשני צידי הבטן. האומנם? אי אפשר להסתפק בדקירה אחת? כמה שאלות. אני מקווה שאלו האחרונות.....

פּוֹנְג

New member
לא, לא לא ../images/Emo13.gif

אמפולה אחת של אבקה מדללים עם אמפולה אחת של מדלל. שתי אמפולות של אבקה אפשר גם עם מדלל אחד וגם בצד אחד, אין צורך לדקור פעמיים.

דנה121

New member
אכן החל מאמפולה אחת ועד שלוש

עם מדלל אחד. ואין צורך לדקור בשני צידי הבטן. אותה מחט, אותה זריקה, ונגמר הסיפור. בהצלחה

עינת ב6

New member
בהחלט מוכר...../images/Emo142.gif

נכון! הרופא שלי כבר עדכן אותי שהרוח נושבת לכיוון הזה כבר לפני חודשים או יותר... אני יודעת שלחלק מאיתנו זה נשמע נורא , אבל יש בזה היגיון עצום... הריון מרובה עוברים יכול מאוד גם לפגוע... בהרבה ארצות העניין כבר נהוג כך... בכל מקרה התקנה באמת אומרת שמחזירים 2 עוברים לפחות במשך 3 ניסיונות אבל התקנה לא כוללת את כל הנשים ויש מצבים חריגים (נדיר מאוד) שכן מאשרים החזרה של יותר ...

לבנין

New member
יופי, זה שיפור

צריך לזכור שהמטרה היא ללדת תינוק בריא ולא רק להיכנס להריון. בטא זה חשוב אבל לא מספיק - יש עוד 9 חודשים שצריכים לעבור בצורה מוצלחת.

L L YEHEZKEL

New member
משיקולים רופאים

יש לקחת בחשבון שרוב ההריונות עם 3 עוברים נופלים בשבוע ה -16 ועדיף להשאיר עם 2 עוברים ביד מאשר 3 על העץ

טוליקי

New member
נשמע חכם, בכל מקרה רציתי להחזיר

שניים. אבל קודם כל שיהיה את מי להחזיר

טוליקי

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gifעם כל הסיפורים

על האוביטרל אני ממש בלחץ בינתיים ההנחייה שלי היא אמפולה אחת אבל אני ידבר עם הרופא

פּוֹנְג

New member
אם לא ב'יפה', אז לקחת בכוח ../images/Emo8.gif

להגיד לרופא שאיבדת את המרשם...
שנשפך עליו קפה ואת צריכה חדש...
שנשברה לך האמפולה...
רק אל תגנבי לי את כל הרעיונות.
ומישהי יכולה להסביר לי מה הפחד של הרופאים האלו מהפורומים? הרי את העבודה הפורומים לא יכולים לקחת להם הפורומים עושה אותנו רק קצת יותר חושבות, ויודעות. ובסופו של דבר מי שמסתכל לנו בין הרגליים זה עדיין הרופא, וזה מהות העניין, לא?
תסלחו לי, אני הערב עם פתיל קצר - כך אמר עלי פינג... (והוא יודע, הוא היה שם איתי כל הערב...)

רופאים פשוט מתעצבנים

שאנחנו קצת יותר מודעות למה שקורה, ולמה שאפשרי ולמה שאולי "ההההההוא" שכח!!!!
אבל לא כולם כאלה, דר' וייסמן לדוגמא, מאוד אהב לשמוע סיפורי פורום ודווקא היה מאוד בעד העיניין. אבל הוא באמת יוצא דופן מהרבה סיבות
. יש לי גם משהו טוב להגיד על מכבי (תתפלאו, לפעמים הם בסדר). אתמול אחה"צ הגשנו טפסים לIVF ועכשיו התקשרו אלי ממכבי להגיד שזה אושר!!! לא יאומן מה?
מקווה שהטיפול הנוכחי יצליח ולא נזדקק לזה

למעלה