בנות עזרה דחוף!!!!!

אפשר לבפוך מבן לבת

אתה בליבי אתה הילד שילדתי מאהבה באהבה חלמתי לגדל אותך בעולם של שלווה קיוויתי שתמיד אחסוך ממך דמעה אתה בליבי אתה הפרח שמחייך לי בנשמה בנשמה אתה זורם בתוך דמי ובכל נשימה ובשבילי תהיה גוזל גם כשתגדל על אור עיני שמור אלוהים על ילדי אשר פורחים שמור לי אותם, שמור עליהם כי מה הם חיי בלעדיהם אתה בליבי אתה בוקע מגרוני שזור בשירים במשברים ליבי יוצא אליך ברגעים קשים הן בשבילי תהיה גוזל גם במדים כל כך בליבי את השגיאות ומחירן תלמד על בשרך הכאב הוא שלך לו יכולתי להיכשל גם במקומך איך אבטיח שמחר תדע שמחה על אור עיני שמור אלוהים...

מירי מסיקה

כשעצוב ולא הולך כשמפחיד ומסתבך אני באה אליכם אני באה אליכם האוטו שט על פני הכביש כנראה גם הוא מרגיש אני באה אליכם אני באה אליכם אבא יגיד: "הגיעה הנסיכה" אמא ברגע מוארת משמחה ילדה שלנו כמה התגעגענו חכי מעט ילדה שלי לפני שתגדלי ילדה שלנו כמה התגעגענו חכי מעט ילדה שלי לפני שתגדלי ילדה קצרה על שביל ארוך לא תעצור לסגור השרוך אני רצה אליכם אני רצה אליכם והסיפור על הלשון עף וכבר נכנס ראשון אני רצה אליכם אני רצה אליכם אבא יגיד...

האוהבות

New member
אני מאוד אוהבת את "שיר לשירה" של

יהונתן גפן.
במקור הביצוע של קורין אלאל אבל מירי מסיקה מבצעת גירסה חדשה (ומדהימה שלו לפי דעתי) עכשיו.

מי אוהב אותך יותר ממני

של ארקדי דוכין ו - יש אי שם מישהו חושב עלייך. שני שירים שאני שרה לה מגיל אפס.

t a l t a l 555

New member
יש אתר מדהים עם כל המילים

של כל השירים של האמנים בא"י והינה האתר בהצלחה.

גולדי301

New member
מוסיפה שאלה - לבנות עם זכרון טוב

יש שיר ילדות שמתנגן לי בראש כל הזמן . שאלתי כמה אנשים ואף אחד לא זוכר ולא יודע מה המקור שלו , אולי תוכלו לעזור ,,, כמה מילים מהשיר ,,,(לא חותמת שהמילים מדוייקות , בכל זאת הזכרון ,,, אתן יודעות ...) " מי יש לו ילדה כזאת ,,, שתי עיניה ,,, " " לך אלי אתפללה ,,, שם יפה קראתי לה ,,, "

באתר שירים ישראלים יש אפשרות

להקליד מס' מילים מתוך השיר ונפתחת רשית שירים אפשרית. תנסי. בהצלחה.

גולדי301

New member
../images/Emo13.gifאימוש -תודה , תודה , תודה !!!!

אני לא ידעתי על האופציה הזאת . אני לא מאמינה שמצאתי את זה . אני כבר שבועות עם השיר הזה בראש וזה פשוט שיגע אותי .מצאתי שזה שיר של חווה אלברשטיין (באיזשהוא שלב חשבתי כבר שאני מדמיינת או ממציאה) . שוב תודה , שימחת אותי מאוד .

האוהבות

New member
אני חושבת שאני מזהה

לפי דעתי קצת סילפת את המילים... במקור שרים מי יש לו ריבה כזו (לא ריבה הממרח..) ריבה יפה זכה שתי עיניה שושנים ונשמתה זכה לך אלי אתפללה שמור נא לי על ריבתי מי יש לו ריבה כזו כמו חביבתי? מקוה שאני לא טועה , אין לי מושג מי חיבר את השיר אבל אני משערת שהגבעטרון או מישהו בסגנון שר אותו.

גולדי301

New member
כן זה השיר שסילפתי ,,,

יש לך מושג מה זה "ריבה " ? מה הכוונה בשיר ? אני כל הזמן שרה אותו לבת שלי , כמובן ששניתי את המילים ,,, זכרתי משהו קצת אחר , כנראה שההורים שלי שרו לי אותו כילדה וגם הם סילפו בזמנו את המילים .

האוהבות

New member
ריבה

הבעל ואני חלוקים: אני אומרת שזו אישה אהובה. והבעל אומר שזו אישה יפה. בכל מקרה זו המשמעות פחות או יותר ואומרים ריבה עם ב' לא דגושה (לא כמו ריבה).

גולדי301

New member
תודה על ההסבר ../images/Emo13.gif

אני לוקחת ומקבלת גם את האהובה וגם את היפה . ניסיתי לחפש ברשת קצת על כותב השיר כדי להבין ולא מצאתי , אני אחפש במקורות אחרים . עכשיו זה כבר ממש מסקרן אותי להבין את משמעות השיר .

גולדין1

New member
ריבה=

על פי אבן שושן כמובן; נערה, צעירה, עלמה. ואני חשבתי תמיד שזו "חתיכה"

את לא תאמיני אבל....

תקראי את המילים האלה: מי יש לו ריבה כזאת חוה אלברשטיין לחן: הרמן יאבלוקוב הימן מילים: הרמן יאבלוקוב הימן מי יש לו ריבה כזאת ריבה יפה רכה שתי עיניה שושנים ונשמתה זכה לך אלי אתפללה שמור נא לי את ריבתי מי יש לו ריבה כזאת כמו חביבתי. זה אולי השיר שאת מחפשת?

juliebk

New member
חללית של שי זורניצר

חללית שי זורניצר לחן: שי זורניצר מילים: שי זורניצר בין הערביים נח על המים השמש כבר שוקעת ילד צוחק לו עד לב השמיים ופתאום מביט אל תוך עיני הוא בא ונוגע וכבשוקע מחזיר אותי הביתה יד הוא לוקח דלת פותח אני הולך עכשיו אליו אולי ניסע בחללית עד שנגיע לשביט נרביץ סיבוב בעגלה ונאכיל את הדובה... ניקח גונדולה על השביל והירח כרגיל יחליף צורה, יתן קריצה ויסתובב לו בי מתרפקת תחושה מפנקת של אהבה ושקט קצת השתגעתי סוף סוף הבנתי איתך הכל נראה מוכר אולי ניסע בחללית עד שנגיע לשביט נרביץ סיבוב בעגלה ונאכיל את הדובה... שב לידי בן גבר שלי בוא חבק חזק את אבא כולם ישנים כבר אתה ואני יחד נגלה את העולם אולי ניסע בחללית עד שנגיע לשביט נרביץ סיבוב בעגלה ונאכיל את הדובה... או - הילד שביקשתי (סטאלוס ואורן חן : הילד שביקשתי ביצוע: סטאלוס ואורן חן מילים: יוסי גיספן לחן: לא ידוע להביט בשתי עיניך לחבק אותך אלי ולנשום את התמימות המתוקה ללחוש לך סיפור רוגע על שילגיה או סינדרלה ולחתום בלילה טוב נשיקה אתה הילד שביקשתי שעליו תמיד חלמתי זה אני שמחייך בקטן בחיי אגן עליך ואשמור את צעדיך שתמיד תהיה בטוח כל הזמן אני מביט בך בלילה אתה צוחק מתוך חלום מתמתח וזורק את השמיכה אבל כשעולה הבוקר אתה מעיר לי את היום עושה לי טוב בלב עם החיוך שלך אתה הילד שביקשתי... להביט בשתי עיניך לחבק אותך אלי ולנשום את התמימות המתוקה ולנשום את התמימות המתוקה

למעלה