בנות יקרות,

Gali121

New member
בנות יקרות,

אני לקראת IVF ראשון וכרגע ממתינה לתשובה מהועדה הרפואית בקופ"ח מאוחדת שבודקת האם אני זכאית לאישור IVF או לא. שאלתי היא.... האם יכול להיות מצב שבו הרופא המטפל ממליץ על IVF והועדה לא מאשרת? אם אכן לא מקבלים אישור, מה הלאה? האם קרה למישהי שלא קיבלה אישור? תודה ויום נפלא, גלי הלחוצה.

רוית ב

New member
ב99 אחוז מהמקרים מאשרים

לא כתבת מה הבעייה שלך בדיוק בת כמה את וכולי אלו הפרמטרים בדר"כ לקבלת האישור נדיר שהוא לא מגיע זה לוקח בערך שבוע - עד 10 ימים לכי לבזבז כסף ותרגעי יהיה בסדר!!!!!

fkere

New member
אם מדובר בילד ראשון או שני

ואת מבוטחת בקופת החולים אין סיבה שידועה לי שבגללה יתקבל סירוב מהועדה בהצלחה

TWEETY =^.^=

New member
גם אם לא יאשרו, את תמיד יכולה לערער

לי לא אישרו, ואז שלחתי מכתב ערעור שכן אושר. כך ששום דבר אינו סופ העולם. מקווה שילך לך חלק.

פריצית

New member
לא יודעת לענות אבל אבל

מחזיקה לך אצבעות חזק חזק שתקבלי אישור ואיתה גם בטא חיובית

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif מעניין לעניין באותו עניין...

גם אני לקראת IVF ראשון...בהמתנה לתשובה של הועדה הרפואית בקופ"ח כללית. למעשה, עברו כבר 11 ימים מאז הבקשה שמילאנו, ותגובה-אין! גם אני וגם האיש שלי עשינו את כל בבדיקות הנדרשות ומה שנותר לי זה להמתין לאישור הפורמאלי כדי שאוכל להמשיך הלאה בתהליך. בהתייעצות עם הרופא המטפל החלטנו לקחת החודש...גלולות למניעת הריון (כן..כן שמעתן נכון ונא לא לצחוק): בעיקר בשביל לשפר את מצב האקנה הססגוני שמעטר את פניי, ובעיקר- בשביל "לשמור" על המחזור החמקמק שלי... הרופא הסביר לי שעליי לקבוע אליו תור בביה"ח שבו הוא מטפל, כמו כן רמז על נושא של "יחס אישי ופרטני" ואיך דואגים לכך (...) האמת היא שאני היום כבר לא ממהרת לרופאים פרטיים (זאת בעיקר נוכח אמירות חשובות בהקשר לכל בתיה"ח הפרטיים מחד וזכותנו לקבלת שרותים ציבוריים איכותיים מאידך). מה שאני בכל זאת אינני מבינה (ומשום מה אף אחד שם בקופ"ח לא ממש יוצא מגדרו להסביר לי), אם וכאשר אקבל את האישור מה עליי לעשות...מהם זכויותיי מבחינת רופאים, בתי"ח וכו' האם כדי שהרופא המטפל בי כרגע (ואמנם יש לי בו אמון מלא) יהא זה שילוה אותי לכל אורך התהליך כולל שאיבה והחזרה...עלי לגבות זאת בתשלום באופן פרטי... זקוקה לעידוד ולתשובותיכן בנושא שרון ~שמצליחה להבין את כל אלה שמתגעגעות לתקופת ההזרקה...כי אחרת מרגישות הרגשה של חידלון וריחוק מן המטרה...~

נועם@בת

New member
בואי אלי, יש לי כמה מזרקים במגירה

אני לא כל כך מבינה ברופאים פרטיים, אבל האם הרופא דיבר על כסף? האם עד עכשיו טופלת אצלו באופן פרטי? להערכתי הוא מתכוון שתמשיכי לטפל אצלו פרטי. כלומר לקבל את הפרוטוקול ממנו בביקור פרטי. ואולי גם לבוא למעקב אצלו. אני חושבת שהכי פשוט לשאול אותו במה זה כרוך ולקבל תשובות ברורות. בדרך כלל כשאת מגיעה למחלקה שיש בה מספר רופאים, מי שמקבל אותך זה הרופא התורן באותו יום, אלא אם כן את מטופלת פרטית. אבל כמו שאמרתי, לי אין נסיון בזה אז נחכה לתשובות של בעלות נסיון. בהצלחה נועם ~שנגמלה משהו מהזרקות~

lullikka

New member
באותו עיניין...

בעיניין הועדה הרפואית- אני הגשתי את הטפסים דרך הפקיד בקופ"ח (כללית) ותוך שישה ימים היתה תשובה.(הגשתי ביום חמישי וקיבלתי אישור ביום שלישי) אני מטופלת בבלינסון, ומרוצה מאוד מכל הצוות המדהים שנמצא שם, אני לא במעקב של רופא פרטי (וגם לא מרגישה צורך שכזה) וכמו שנועם ציינה יש צוות של רופאים שעושים ישיבות צוות בינהם ומתעדכנים לגבי כל המטופלות ויוצא שכל פעם שאני זקוקה לרופא אז תלוי מי בתורנות ואני מקבלת מענה.ובמקרה או שלא במקרה יצא שכל פעם ראיתי את אותו רופא וזה היה מאוד נחמד (אולי הוא עובד רק בבוקר, או שיתכן והוא אחראי על החלק הזה של הטיפול, ורופא אחר עושה את השאיבות וההחזרות דרך קבע ממש אין לי מושג) שיהיה בהצלחה לכולנו ואציין שאני לקראת IVF שני ובתקווה שהאחרון

נועם@בת

New member
אני זוכרת שהזכירו את זה

כדאי שתעשי חיפוש מתקדם (בצד שמאל למעלה). תעשי כל פעם חיפוש על חודש אחד ותלכי אחורה בזמן. בהצלחה נועם

סוכריה 2

New member
לא עושים אותה כשגרה

וזה גם עולה לא מעט. אבל במקרים של נשאות של מחלות גנטיות הניתנות לזיהוי כבר בשלבים ראשונים (עוד לפני ההחזרה, CF לדוגמא), או במקרים של הפלות חוזרות ממליצים על הבדיקה. יש מכונים שמבצעים את הבדיקה על חלק מההפריות שנעשות אצלן, אבל הבחירה היא רנדומלית. אם מבקשים, כמובן משלמים.

PGD

זו בדיקה שבה אחרי הפרייה (חוץ גופית) כשהעובר מתחלק ל-4 תאים, לוקחים תא אחד ובודקים אותו מבחינה כרומוזומלית. אם הוא תקין מחזירים. בד"כ עושים זאת במקרים שבה ידועה נשאות מסוכנת של ההורים, נגיד שלשניהם יש נשאות לטיי-זקס, אז לא רוצים להחזיר עוברים שחולים במחלה וכדומה. עושים זאת גם במקרים של הפלות חוזרות בלתי מוסברות, שחושבים שהסיבה היא פגיעה כרומוזומלית של העובר. לפי דברי הרופא שלי זוהי בדיקה מאוד נדירה בארץ, ועדיין נסיונית. אין הרבה נסיון בעיקר בטכניקה של הפרדת התא מהעובר בלי לפגוע בו. הוא אומר שבמקרים רבים העובר הזה לא ממשיך להתחלק. זה מה שאני יודעת על כך. נידמה לי שבאיכילוב מבצעים את הבדיקה הזו. בהצלחה, ליאורי

סוכריה 2

New member
PGD היא לא בדיקה נסיונית

משיחה עם רופא פריון ישראלי (ד"ר אשכנזי, עובד בת"א) למיטב הבנתי (אני לא מומחית) PGD אינה בדיקה נסיונית והיא מבוצעת במספר (מצומצם) של מרכזים בארץ. ממה שקראתי על הבדיקה באינטרנט, לא נעשית פגיעה בעובר שכן מדובר בשלב מאד ראשוני. לא מצאתי מידע שמתייחס לאי התחלקות תאים בעובר לאחר הבדיקה.

נועם@בת

New member
אם המצב הרפואי מצדיק IVF

תקבלו אישור. במידה ולא מוצו כל האפשרויות, יש סיכוי שיעכבו אתכם. למשל אם עברתם רק 2-3 הזרעות והזרע תקין. או אם בדיקת פרולקטין היתה נורא גבוה ולא טופלת. אם עברת 3-4 הזרעות בגיבוי הורמונלי, או אם יש בעיה שמחייבת IVF, אין סיבה שלא יאשרו. בהצלחה נועם

שלומית 1

New member
../images/Emo32.gifלמטופלות מאוחדת במודיעין

היכן אתן קונות את התרופות? האם אפשר לקנות במודיעין או לנסוע לירושלים? לאיזה סניף כדאי להצטרף? תודה על ההיענות.

p l a

New member
למה מאוחדת?

בואי אלינו, אלינו, אלינו.... לכללית....

שלומית 1

New member
התיאשתי מכללית כבר לפני 5 שנים

טופלתי במרכז לבריאות האישה שהיה מזעזע וכל כך לא אישי, עברתי למאוחדת בעיקר בגלל הרופאים, עוד לפני שחשדתי שתהיה לי בעיה. היום אני מבסוטה בעיקר מרופאי הנשים בקופה!

למעלה