בנות יקרות!

בנות יקרות!

כבר חודשים ארוכים שאני נכנסת לכאן. בהתחלה הייתי נכנסת רק לרגע, קוראת משהו בחטף ומיד יוצאת, נוגעת באפשרות ומיד חוזרת לתקווה שהכל יסתדר בלעדיה, אבל די מהר הבנתי שאני פה כדי להישאר. ומאז הסיפורים שנכתבים פה הם חלק מחיי - התקוות, האכזבות, האבל והשמחה. וגם כבר לא מעט זמן שאני מרגישה שאתן שותפות פעילות לכל מני מחשבות והתלבטויות שלי, שרק פה אני מרשה לעצמי לאוורר אותן. ולכן, זה מרגיש לי טבעי (מבלי להפחית בהתרגשות ובכבוד אל המקום הזה ואל הנשים המופלאות בו) שזה אחד המקומות הראשונים שאני מעיזה לשתף בו ולספר שאני בהריון...אני כותבת את זה. וזה נראה לי כמו חלום. כנראה שאין אפשרות לחוות את זה אחרת אחרי שנים של תקוות, אכזבות, כאבים, תסכולים, דאגות, בכי ואז - שוב שינוס מותניים - ותקווה.
אז - לפני יומיים ראינו לראשונה את הדופק הקטנטן של העובר/ית החדשה שלנו. אותו/ה אחד/אחת שפגשנו לראשונה בברנו לפני פחות מחודש וכבר אני מייחלת למפגש פנים אל פנים איתו/ה בעוד כשמונה חודשים...
ועכשיו לקטע הפחות רגשני...
ממה שהבנתי, הליווי של הדסה עומד להסתיים בקרוב ואני צריכה למצוא לעצמי ליווי דרך קופ"ח ולהתחיל בנוהל מעקב הריון רגיל. אבל – למרות שיש בי חלק שכבר מחכה ומוכן לגמרי לעבור לנתיב הזה של ההריון הרגיל, יש בי חלק אחר שזוכר ויודע שבכ"ז זה עדיין לא רק רגיל. בעיקר מעסיק אותי כל נושא השמירה על הפרטיות (עד עכשיו הסתרתי את נושא תרומה באופן מלא כמעט). אשמח אם תעשו לי קצת סדר בראש ותשתפו אותי מניסיונכן או ממחשבות שיש לכן על מה שתעשו בעתיד. עד כמה ניתן ורצוי להמשיך בהסתרת התרומה? איפה שיתפתן? האם סיפרתן לרופא מעקב ההריון? האם ביקשתן שלא יציין במחשב? איפה, מניסיונכן, זה הכרחי? והאם יש דרכים לצמצם את הדיווח למינימום ההכרחי הזה – בדיקות שניתן לעשות באופן פרטי? דרך אחרת? וגם אשמח מאוד – אם יש למישהי המלצה על רופא/ת מעקב הריון אמפתי מאזור ת"א (קופ"ח כללית)...
מאחלת רק טוב ובשורות טובות, לכל אחת בכל שלב שהיא נמצאת בו.
ובאמת, המון תודה על זה שאתן כאן!

rabbitm

New member
קרמבו יקרה, בשעה טובה!!

אני (עדיין) לא יודעת לגבי המשך ליווי ההריון, אבל אני רוצה לאחל לך שיהיה בשעה טובה!!
שיעבור קל ומשעמם, ואני בטוחה שהמפגש עם הקטנטן/נה יהיה מופלא!!

(ואני מהאלה שאוהבים קרמבו מוקה
... )

אני בת 39

אבל לענייני התקווה - לא נראה לי שזה מאוד משמעותי... מקווה שבכל זאת מעודד

ואוו בשעה טובה!!

היתה לי הרגשה טובה לגביך. אני כל כך שמחה לשמוע שאת בהריון ואחרי בדיקת דופק!
לגבי התרומה, אני לא הסתרתי מהרופאים את העניין כי היה לי חשוב להדגיש להם שזה הריון יקר תרתי משמע, והרגשתי שגם היחס השתנה בהתאם לאחר שסיפרתי. במיוחד במיון ובמוקד חירום שם ביליתי הרבה לקראת סוף ההריון.
בהתחלה ביקשתי מהם לא לציין זאת במחשב אבל בבדיקת שקיפות עורפית חשוב גיל התורמת והרופא היה חייב לציין את זה במחשב כדי שיבינו מדוע התוצאות לא מתאימות לגיל 39 (הגיל שלי). ומאז כבר לא היה אכפת לי שירשמו. אגב, בתל השומר , שם ידעו מהתרומה, לא ציינו זאת בטופס שחרור ממחלקת יולדות מבלי שביקשתי.
בקיצור, אם את רוצה להסתיר את התרומה לגמרי אז המקומות שחשוב לשקלל את גיל התורמת זה בשקיפות עורפית ובחלבון עוברי. בכל שאר הבדיקות הרופאים אמרו לי שזה לא רלוונטי להם. בסקירה המוקדמת, לפני ביצוע הבדיקה, הרופא תחקר על הגנטיקה במשפחה וציינתי לו שאנחנו יודעים גנטיקה רק של צד אחד והוא אמר שזה לא ממש חשוב.

בשעה טובה!
אני חזרתי לרופאת הנשים שלי שידעה שמדובר בתרומת ביצית, ביקשתי שלא תרשום זאת בתיק אבל מניחה שרשמה (אמרה שזה לעיניה בלבד, אבל בתור עובדת הכללית יודעת שלתיק יכול להכנס מי שעובד בבריאות האישה שם), כפי שכתבה מאמינקה ישנן בדיקות שחיוני להכניס בהן את גיל התורמת, אני רשמתי בבדיקת דם לאחר השקיפות העורפית שמדובר בתרומת ביצית ורק לאחר מכן כשבאתי נסערת לרופאה שלי אמרה שניתן היה לעשות או במעבדות זר שהן מעבדות פרטיות (חשוב לעשות את שתי הבדיקות באותה המעבדה או דרך הכללית או דרך מעבדות זר), או לכתוב את גיל התורמת כגילך בטופס אם את עושה בכללית.
לא הרופאת נשים שלי הפנתה אותי לבדיקה לכן לא ידעתי על כך וחבל....
בהצלחה ואל תתביישי להתייעץ
המשך קל ותקין
איילת

לקרמבו וניל היקרה

איזו בשורה משמחת!! בשעה טובה!
אני מאחלת לך מכל הלב שיהיה לך
הריון קל תקין ומלא, אמן ואמן.
בנוגע לשמירת הפרטיות: בשקיפות עורפית
ובבדיקות סקר ראשון וחלבון עוברי חייבים
לומר שמדובר בתרומה, כי השיקלול לסבירות
לתסמונת דאון נעשה לפי גיל האם ובמקרה שלנו
לפי גיל הביצית.
אני נמצאת במעקב הריון פרטי והרופא שלי לא כתב
באף מקום שמדובר בתרומה אלא בIVF וזאת מבלי
שאבקש. כשעשיתי את סקירות ההריון (אני בשבוע 27)
ציינתי בפני הרופא שמדובר בתרומה והוא כתב זאת
בראשי תיבות שרק הוא יכול להבין שמדובר בתרומה.
שוב מבלי שבקשתי.
בנוסף, תקחי בחשבון שאם את מבקשת החזר מקופת
החולים על התרומה, הנושא יהיה מצויין ברשומות שלה.
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה

לגבי הראשי תיבות

E.D (egg donation) או O.D (ovum donation) הם ראשי תיבות לתרומת ביצית שמי שמתעסק ברפואה מכיר ויודע. גם בבית מרקחת הרוקח ידע מה זה כשרשמו לי E.D ליד המרשמים של ההורמונים.

מיה2013

New member
בשעה טובה - איזה יופי

מאוד! ממליצה על ד"ר ינון יואב אני עשיתי אצלו שקיפות עורפית וסקירה ומעקבי הריון פרטיים. הוא רופא מצויין ואדם נפלא, הציל לי את ההריון ולא עזב אותי גם באישפוז וגם לאחר הלידה - באמת אין דברים כמונו.
לי הייתה התלבטות גדולה בין רופא מכבי למעכב קופה, הייתי פעם אחת ומאז היה ברור לי שאני רוצה פרטי בהריון הככ יקר הזה.

לי היו בעיות ולידה מוקדמת כך שנושא התרומה עלה הרבה, לא התעסקתי בכלל להסתיר כשהיה נדמה לי שהמידע חשוב לטובת בריאות הילדים.

למעלה