בנות ובגדים

בנות ובגדים

תגידו האם גם אתן חוות מאבקים אין סופיים בעניין הביגוד ??? הבת שלנו בת נגיעה מ 4 כבר שנתיים שהיא פשוט מוציאה אותנו מדעתנו בנושא הבגדים היא בוחרת בגדים בלילה ובבוקר כבר חוזרת בה כן זה /לא זה/ננסה את זה ואני לא יכולה יותר !!! היה שלב שהתעקשתי איתה - וזה התלווה בהמון בכי וכעס הדדי אח"כ ויתרנו לחלוטין והיה קצת שקט ועכשיו חילופי עונות - היא בוחרת קייצי שקר חמים שחם ושוב התחלנו להתערב לה שקלתי להוציא לה את כל הבגדים בארון שלה! אני כבר חסרת כוחות בנושא

הבכורה שלי תמיד רצתה שאני אבחר. הזאטוט לעומתה

בעל דעות מוצקות בענייני לבוש ובוחר בעצמו את הבגדים בבוקר. לפעמים זה נראה כמו ליצן ולפעמים זה מדהים ומשתלב ניפלא שאני בטוחה שהוא יהיה סטייליסט לילדי הגן . את בגדי הקיץ פשוט תעבירי למקום בו הם לא יהוו אופציה לבחירה (מדף גבוה יותר, ארון אחר וכדו') תני לה ללבוש מה שהיא רוצה - רק תתני את זה שבוחרים פעם אחת ולא משנים יותר. אדום משובץ לבן יחד עם כחול ועיגולים צהובים? יאלה, בסדר. מה זה משנה בעצם ? יש לבן שלי ילדה בגן שכל בוקר באה עם שימלת קיץ קצרה וכתר על הראש.בתיק אמא שלה שמה לה בגדים להחלפה אם יהיה לה קר ולא נוח. לא תמיד היא מבקשת להחליף. יש ילדים שלא קר להם, יש ילדים שתמיד קר להם, הבת שלי לא אוהבת חולצות עם כפתורים ולא חולצה עם דוגמא על השרוול או שרוול בצבע שונה מהחולצה כולה. כל עוד הבת שלך מתארגנת בזמן, שתבחר מה שבא לה (לא למדוד וללבוש ולהוריד ולזרוק ולמדוד משהו אחר - לבחור, ללבוש וזהו) היום כבר הבת שלי בוחרת בעצמה, גם את הקניות אני עושה איתה וככה כל מה שיש לה בארון זה בגדים שהיא בחרה עבור עצמה. (שאספר לך על תהליך הקניה שמייאש ומעייף את שתינו כל פעם????)

מאמצת

את הגישה לשלוח החלפה לגן דווקא היא מתלבשת מאוד מאוד יפה יש לה טעם משובח - כמו שנוהגות להגיב חברות שלי והיא בעננים ממזמן אני קונה רק איתה מסדרת את הארון רק איתה וממיינת ובכ"ז מסתבר שיש התקפות של מה כן ומה לא אולי אני כן צריכה לצמצם את הבגדים בארון שלה! היא מסוגלת לרוץ למתלה הכביסה לבדוק אם השמלה הלבנה כבר יבשה אם באמת עדיין לא טרחתי לכבס את המכנס הלבן וכו כו

אולי תעשי אותה שותפה לתהליך שעובר בגד מרגע

שלובשים אותו ועד שהוא מוכן ללבישה חוזרת? ככה היא תדע מתי בגד מתאים ללבישה - אם הוא נקי, כמה זמן לוקח לו להתיבש אחרי כבוסה וכד'. הבן שלי כבר יודע שאי אפשר בחורף ללבוש בגד יום אחרי שכיבסנו אותו (הוא שותף מלא בענייני כביסה, יותר מהבת שלי)כי זה לא מתייבש. הבת שלי עוד לא הפנימה שבגד שלא יועבר לכביסה אחרי שלבשו אותו לא יכובס. .......

ענתר

New member
למדתי לארגן את המדפים תחת הגדרות

זה חגיגי, זה לבית וזה לגן אחרי שחזרו לי בגדים מהגן עם כתמים שלא יורדים בכביסה, סידרתי גבוה את כל הבגדים שאני לא רוצה שאתם ילכו לגן. גם את בגדי חוץ עונה כמובן, אני מוציאה מהארון לפעמים זה לוקח לי זמן, ואז אני מכה על חטא, שאני רואה ילדה עם בגדי חורף בקיץ וכו למה זה לא מובן לא ללכת עם חולצה קצרה בחורף? לא ברור לי עד היום

אצלי אין הפרדה בין בגדי שבת וחג לבגדים רגילים

הכל יפה אצלינו למעט בגדים לבריכה/ים. לא מפריע לי קצר בחורף וארוך בקיץ. זה צריך להפריע (או לא להפריע)ללובש עצמו.

ענתר

New member
כיף לך

את לא מתארת לעצמך את האכזבה שלי כאמא טריה, לקבל ילדה מהפעוטון, ושקית כביסה, ולגלות שכתמי פירות לא יורדים בכביסה. ואצלנו יש בוץ חום, שממש לא יורד מהבגדים. בקיצור, אם אני רוצה בגדים ללא כתמים, רצוי שיהיו נפרדים. ולגבי מפריע ללובש, השיעולים בחורף מפריעים לי, יותר מלישנה שממשיכה להשתעל.

פלגיה

New member
אני נכנעת מראש ברוב מלחמות הבגדים

אני מעדיפה שיילכו לגן במכנסיים (בעיקר בחורף, אבל גם בקיץ חצאית היא בעייתית מאוד בגן). הילדות רצו חצאית או שמלה. רוב הזמן הסכמתי. לפעמים אני מצליח להגניב מכנסיים מתחת לחצאית. כך גם עם חלק מבגדי השבת.

אפשר לענות גם? חדשה כאן, אך מכירה

חלק מהניקים. בנותי בוחרות לבד את בגדיהן, אך בני עדיין מבקש שאבחר בגדים עבורו.

mevav1

New member
יקירתי, האשמה בך../images/Emo8.gif../images/Emo3.gifנכון שאת שאלת אותה

מגיל צעיר מה היא רוצה ללבוש?? אם לא אז סליחה. ואם כן אז אני בטוחה שזה לכן. אני מעולם לא שאלתי את יילדיי מה ירצו ללבוש. הלבשתי אותם(בבגדים יפים כמובן)ולא נתתי צ'אנס לאיזו מחלוקת בעניין בחירת הבגדים. לא עם בתי החיילת, לא עם בני ולא עם בתי הקטנהבת השניה לחמש. אולי יש אומרים שזה לא נכון כי הם צריכים להיות בעלי טעם משלהם וכו'. אבל אני לא רואה זאת כך. זה כולה בגדים שכולה יכולים להטריף פילים ואם בתי בכל אופן לא מבקשת לבחור, אני בטח שלא אשאל אותה. אני כן שואלת במקרים אחרים. ואם תאמר לי לא מתי שלא יהיה, אכבד זאת. עצתי לך היא שבערב לפני השינה, תבחרנה מה ללבוש שיהיה מוכן לבוקר ללא אפשרות חרטה(נגיד) ושזו תהא עובדה. נשמע שיש לך בת חכמה לאללה שתבין עניין אם תסבירי לה זאת. מעבר לכך, אולי תנסי את היום אני ויום את, או את ה"ביחד" או חולצה אני מכנסיים את, נעליים אני גרביים את וכד'. ילדים חולים על תחרות ועל חלוקה ועל חצי חצי בעניין בחירה. בכלאופן בתי. אני בטוחה שזה יועיל רבות. גם לא יזיקו שיטת הפרסים על כל אי התעקשות מצדה

פלגיה

New member
יקירתי

יש ילדים, ויש ילדים. ויש כאלה שבוחרים בגדים גם אם לא שואלים אותם, וגם אם הבגדים בכלל לא נמצאים בארון שלהם. אז את התברכת. אשרייך. לא כולם ככה.

mevav1

New member
הקריצה הייתה בגלל שצחקתי על דבריי..

למרות שיש בזה משהו. הקריצה גם ע"כ שאני אוהבת להקשיב לילדים...ולא אומרת שצריך לבטלם חלילה, אבל לא בכל מחיר צריך להקשיב להם או למלא את רצונם. אבל לא כשזה ע"ח הסבלנות והזמן(לא שלי כי איני עובדת) אלא בכללי. וכן, התברכתי תודה לאל..טפו..חמסה..כמה שפחות מריבות וויכוחים נותנים לי יותר שנות חיים

למעלה