בנות גילמור עונה 1-6 תובנות לגבי הסדרה (כולל מידע על הפרקים)

בנות גילמור עונה 1-6 תובנות לגבי הסדרה (כולל מידע על הפרקים)

ראשית כל זו הסדרה הטובה ביותר שציפיתי בה. כל פרק הוא בונבונריה.
יש לי מספר תובנות על הסדרה, וכמה שאלות

1. בעודי צופה בסדרה, גיליתי לתדהמתי שלוק הוא פוץ. בהתחלה הכל היה נופת צופים. סוף העונה הרביעית שבו לוק מגלה שהוא אוהב את לורליי ובעונה החמישית שהם הופכים לזוג. עונה מדהימה. מלאה באהבה ובחיוכים ונשיקות ומה לא. בעונה השישית שלוק מגלה שיש לו ילדה. בשלב הזה הוא הופך לפוץ אמיתי. כל האהבה כלפי לורליי מתגמדת לעומת הילדה. החל מזה שהוא לא מספר לה בהתחלה על הגילוי (למרות שהוא זה שנאם שלזוג לא צריך להיות סודות זה מזו), בהמשך שהוא מבטל את החתונה, סליחה, דוחה. התלונות שלו שמזמינים אותם לבית אירוח. העובדה שהוא לא הגן בכלל על לורליי בפני אנה שהיא האשימה אותו בכך שלורליי עזרה לארגן מסיבת יום הולדת שהוא ביקש, דרך אגב. גם בפגישה הראשונה שהוא פגש את אנה הוא לא הזכיר בכלל שהוא מאורס. בקיצור, בזמן אמת הוא מפשל ובגדול.
2. בין כל הגברים שלורליי יצאה איתם במהלך העונות, אין ספק שהתאים לה ביותר הוא כריסטופר. ולא רק בגלל רורי. בגלל שהוא חבר, מאהב, כתף להישען עליה מעל הכל אותו טעם במוזיקה ובסרטים. אותו רקע דומה. בקיצור, הכי מתאים לה.
3. להיות עשיר זה לא רק כסף. זאת התחייבות שלמה וזה הלך רוח שאנשים עניים או כאלה שרודפים אחרי כסף לא מבינים. למרות הפשטות והדלות שהעשירים מוצגים. משפחות לא מתפקדות, בתים גדולים וחסרי חום ואהבה. עדיין אפשר לראות זאת ממש התחייבות לכנסים, להצגה בחברה, לתרומות וכולי

שאלות:
1. איך יש ללוק כל-כך הרבה כסף? הוא מנהל דיינר ונראה שהכסף פשוט נשפך לו מהאוזניים.
2. איך ריצארד עשיר? הוא סוכן ביטוח
3. לאיפה נעלם אלכס? בעונה השלישית היא יצאה עם בחור בשם אלכס. פתאום הוא נעלם והיא התחילה לצאת עם ג'ייסון. לא נאמר מילה על זה. פרק אחד הם מבלים בניו יורק עם ג'קסון וסוקי ובפרק השני נעלם. פוף.
4. מה קרה עם ג'ייסון? הוא אמור לתבוע את ריצ'ארד על ההונאה ועל הפיטורים. אבל לא נאמר מילה על זה.
5. בעונה החמישית ג'קסון נבחר להיות נציג העיר במקום טיילור ופתאום בלי הודעה טיילור חוזר לתפקיד
זהו לבנתיים....

כמה תגובות
עד סוף עונה 6

הסדרה באמת מאוד כיפית. רחוקה מלהיות הכי טובה שראיתי, אבל בהחלט טובה.
&nbsp
1. אני מסכים שבעניין הגילוי על הילדה שלו לוק היה די פוץ גמור. בהתחלה זה עוד היה מובן במידה מסוימת. הוא היה בשוק מהגילוי ונראה לי שהוא פחד מכיצד לורליי תגיב. אבל זה נעשה מוגזם.
אבל זה לא מבטל את כמה מדהים הוא היה בהרבה מאוד דברים אחרים. אף אחד הוא לא מושלם, לכולם יש צדדים חיוביים יותר ושליליים יותר. אמילי וריצ'ארד היו נוראיים בהמון מקרים ועדיין הם גם טובים. רורי עצמה הייתה פוצה די גדולה ולפעמים ממש נוראית (שכבה עם דין כשהוא נשוי), אבל זה לא הופך אותה לאדם נוראי באופן כללי.
2. אני ממש לא מסכים לגבי כריסטופר. כן מאוד אהבתי אותו, כי הוא מן חמוד כזה ועם כוונות טובות. אבל הוא גם פוץ גדול מאוד הרבה פעמים. אם אני זוכר נכון הוא זרק את לורליי בסוף עונה 2 כשהוא גילה שהוא עומד להיות אב. שזה מובן במידה רבה, אבל עדיין. והכי נוראי היה הקטע איתו בחתונה של ריצ'ארד ואמילי. אני לא זוכר בדיוק מה הוא אמר ללוק, אבל זה היה מגעיל. וחוץ מזה הוא אבא די חרא לרורי. כלומר הוא מן אדם טוב ושמר על קשר, אבל די ברור שהוא יכל היה להיות נוכח באמת בחייה והוא לא היה.
&nbsp
3. לא בדיוק הבנתי את כוונתך. אני מסכים שאנשים עשירים הם לא דווקא רעים, לא מתפקדים או חסרי חום. אבל הסדרה הזאת בהחלט די מציגה אותם ככה.
לגבי עניין ההתחייבות לכנסים, הצגה בחברה, תרומות - זה הכל עניין של בחירה. משהו שאנשים מסויימים רוצים לעשות. אבל זה לא שהם חייבים לעשות. הרוב, לפחות איך שמוצג בסדרה הזאת, הוא עניינים של כבוד, התפארות, סנוביזם.
הקטעים שבהם ריצ'ארד ואמילי מתעקשים שרורי תהיה עם מישהו ממשפחה "טובה" די החליאו אותי. הקטע שבו המשפחה של לוגאן דוחה את רורי כי היא ממשפחה נחותה יחסית היה גם מגעיל, אבל הרגיש מאוד כמו קארמה. אומנם זה לא היה אשמת רורי, אבל ברור שהיא הרגישה את עצמה שווה יותר מאחרים בעצם כך שהיא אומרת "אבל אני גילמור".
אפילו עניין הצדקה שם מוזר. בעיקר מדברים על ארגון הDAR שהוא אירגון אמיתי - Daughters of the American Revolution. זה באמת אירגון שתורם עזרה לכל מיני מוסדות. אבל הוא גם ארגון שמרגיש די בעייתי כי מתקבלות אליו רק נשים שיכולות להוכיח קשר דם למישהו שלחם במלחמת האזרחים האמריקאית. זה אקסלוסיבי בצורה מוזרה. ובין היתר די הבטיח שבמשך שנים לא היו כמעט נשים שהן לא לבנות בארגון.
&nbsp
&nbsp
לגבי השאלות:
1. אני לא זוכר מתי בדיוק ראינו שללוק יש כל כך הרבה כסף (אולי בעצם כשהוא רצה לקנות את הבית ההוא) אבל זה הגיוני. הוא מנהל במשך שנים דיינר שהוא גם הבעלים שלו וגם הבעלים של הנכס עליו הוא יושב, כלומר הוא מקבל את כל הרווחים. והוא גר באותו נכס. חוץ מזה שבגלל שלא היו לו ילדים אז גם לא היו לו הוצאות גדולות.
2. לא ברור לי באמת אם מרוויחים כל כך הרבה בביטוח, אם כי אני יודע שבעלי חברות ביטוח הם לרוב מאוד מאוד עשירים. אבל בכל מקרה נראה לי שמובהר שריצ'ארד נולד גם למשפחה מאוד עשירה.
3. וואו, אין לי כמעט זכרונות מעונה 3, אני לא זוכר שום אלכס.
4. זה דווקא הגיוני שלא הזכירו שוב את ג'ייסון. אני מניח שהתביעה שלו נגד ריצ'ארד לא הייתה עניין נורא גדול בשביל ריצ'ארד והם פשוט הגיעו לאיזו פשרה שבה ג'ייסון קיבל סכום של כסף שריצ'ארד יכל להרשות לעצמו.
5. באמת מוזר איך די נשכח שג'קסון נבחר להיות נציג העיירה. אני מניח שבגלל שהוא לא אהב את המחויבויות של התפקיד אז הוא העביר אותם חזרה אל טיילור, שאולי פעל טכנית כנציג שלו עד הבחירות הבאות.

Chandler Rulz

New member

אלכס הוא דמות שגילם בילי ברק [Revolution, Zoo] שלורליי פגשה כשהיא וסוקי הלכו לאיזה כנס מנהלי בתי הארחה..
אני זוכר שהיא הזכירה אותו כשהיא פגשה את מקס מתישהו בעונה הזאת, אבל באמת הוא נעלם בלי שנראה את הפרידה שלהם [אבל זה גם לא בדיוק מע' יחסים.. כמה דייטים.. לא כזה משמעותי]

ובכן (מידע על פרק)

בעיניי זה לא היה כמה דייטים. היא התאמצה בשבילו ללמוד דיג. זאת הייתה מערכת יחסים, והוא נעלם. גם את ג'ייסון העלימו יפה, אבל לפחות נתנו לנו איזה קלוז'ר.

זאת סדרה עם קסם (מידע על הפרקים)

לוק מפוצץ בכסף, וזה מפתיע כי הוא מנהל דיינר ונוסע במסחרית. איך יודעים? קודם כל כשג'ס גר אצלו הוא קנה את הבניין לידו. לא דירה. בניין! הוא נותן כהשקעה לדרקון פליי 40 אלף דולר! שלא לדבר על מקלות הגולף שהוא קונה כשהוא משחק עם ר'יצארד גולף, וזה לפעם אחת. והבית שרצה לקנות שעלה הרבה, והכסף האקסטרה הוא נותן שהפועלים יסיימו לבנות מהר יותר בסביבות אלפיים דולר. זה הרבה מאוד כסף אז נכון, הוא גר לבד, במרבית הפרקים, אבל הוא מנהל דיינר שכונתי. ועם כל העצבים שלו, בכלל לא ברור למה באים אליו, אבל זה כבר נושא אחר.

ואני חולקת על דעתך. כריטופר הכי מתאים ללורליי. כי הוא יודע להתמודד איתה ועם השגעונות שלה. הוא מבין את עולמה העשיר בסרטים ובמוזיקה. לוק הופתע לראות את האזהרה על זכויות יוצרים לפני שהסרט מתחיל. אין לו ידע לא בסרטים ולא במוזיקה, שזהו חלק גדול מאוד מעולמה של לורליי. הוא מוכן כמובן לראות סרטים, אבל זה לא בד.נ.א. שלו. נכון שהסדרה מכוונת על רומן בין לוק ללורליי החל מהעונה הראשונה בפרק הראשון, אבל כריסטופר הוא האהבה הראשונה שלה, ולאורך כל הפרקים היא לא מסוגלת להשחרר מזה. היא כמובן מאוד רציונלית ומסרבת להצעת הנישואים שלו כשרואים אותו לראשונה בעונה השניה. אבל הוא תמיד בליבה. כשהמצב רע, לא מסתדר, קשה, היא הולכת לכריסטופר. אליו היא התקשרה כשאמילי מספרת על הלילה לפני חתונתה עם ריצ'ארד. היא אמורה אז להתחתן עם מקס, אבל חושבת על כריסטופר.
ולגבי העובדה שהוא עזב. הוא התכוון להתחתן עם לורליי כשנודע על ההריון שלה עם רורי, אבל לורליי רציונלית שכמוה סירבה. הוא היה נער בן 16, בוודאי שלא יכל להחזיק משפחה, אבל לאורך העונות עם התבגרותו הוא מבין את האחריות ולוקח חלק בחיים של בתו.
הוא עזב את לורליי כשנודע לו שחברתו בהריון. כי הוא היה שקול, וכל הכבוד לו שהלך על פי השכל ולא הלב. לא רצה לפספס פעם שניה הריון ולידה. הוא רצה להיות נוכח וזאת נקודה לזכותו.
בעונה השביעית, שמעריצים רבים לא מתייחסים אליה עם עזיבתה של אמי שרמן פלדון יוצרת הסדרה עקב אי סדרים עם ההפקה. זאת העונה שאני אוהבת - סוף סוף כריסטופר ולורליי זוג. אני יודעת שדעתי שונה עם הזרם שרוצים לראות את לוק ולורליי ביחד.

לאיזה פרק הגעת?

די חשוב לדעת כדי לא לספלייר לך בטעות.
&nbsp
לגבי הכסף של לוק -אני לא מבין איך זה שהוא נוסע במסחרית קשור לכמה כסף יש לו. הוא עושה רושם של מישהו שגם אם היה מיליונר אז הוא לא היה רוצה לנסוע במשהו אחר.
אני לא יודע כמה ריווחי זה באמת לנהל דיינר. אבל לאור זה שזאת עיירה שמרוויחה הרבה מתיירות אז הגיוני שזה תחום מכניס.
אני גם לא יודע כמה עולה בניין בעיירה כזאת, אבל ברגע שהוא קנה את הבניין אז הגיוני מאוד שיש לו עוד הרבה יותר כסף בהמשך כי יש לו מקור הכנסה קבוע של שכירות.
המקלות גולף זאת אומנם הוצאה מטופשת ובטח יחסית יקרה לעומת דברים שהוא בדרך כלל קונה, אבל זה עדיין בטח לא יותר מכמה מאות דולר.
וברור שיש לו כסף אקסטרה לשלם לפועלים שעבדו על הבית של לורליי כי בשלב הזה הוא הבין שהוא לא צריך לקנות בית.

snier 1991

New member
הדעה שלך לא כזו שונה מהזרם

רוב האנשים חושבים שאיימי שרמן פלדינו אידה את זה לגמרי ושעונה 6 החל מהחצי השני שלה (ההתחלה הייתה מרהיבה, עם הריב בין לורליי ורורי) הייתה להחריב להחריב להחריב.
עונה שבע משקמת הריסות, בונה דמויות מחדש ומסיימת את הסדרה בדיוק איך שהיה צריך עם דגש על רורי ולורליי ולא על מערכות יחסים, בגלל זה אני מתקשה להביא את עצמי לצפות בשנה בחיים.

אחלה (מידע על הפרקים)

אני לא אהבתי את המריבה בין לורליי לרורי. היא הייתה מיותרת וטיפשית. הפרקים היו משעממים בלי השנינויות בין לורליי לרורי. וזה היה ממש חסר לי.
שמחה שעוד אנשים רואים את הקשר המדהים בין לורליי לכריסטופר. ושחושבים שהוא הכי מתאים לה.
לא הבנתי את המשפט האחרון שלך, את מאוכזבת מהעונה השישית, ולכן לא תצפי יותר בבנות גילמור?

מאוד אהבתי את המריבה הזאת

כלומר זה באמת היה נוראי, אבל הרגיש מאוד אמיתי. כל אחת התבצרה בעמדתה כל כך חזק שלא יכלה להתפשר וזה גם נגע לכל אחת ברגשות חזקים מאוד - רורי עם הביקורת של אבא של לוגאן ולורליי עם זה שההורים שלה הלכו נגדה.
וזה יצר סיטואציות כאלו מצחיקות כמו זה שרורי נאלצה לגור אצל הסבתא וסבא שלה, וזה שהם העבירו אותה חזרה לבית אחרי שהם גילו שהיא שוכבת עם לוגאן. ולורליי חוקרת את פאריס על מה שהיא יודעת על רורי.
ווההשלמה שלהם הייתה מעולה וכל כך מספקת רגשית.
והדבר הכי מצחיק בעולם זה הסצנה הארוכה שבה הם הולכים לארוחת ערב אצל אמילי וריצ'ארד שוב וכל הריב עולה שוב לפני השטח עם מלא צעקות וצחוקים.
בא לי עכשיו לראות שוב את הסצנה הזאת.

Lhuna1

New member
מעניין אם אני הצופה היחידה פה

שהכי רצתה שלורליי תתחתן עם מקס

&nbsp
אהבתי את לוק
אהבתי את כריסטופר
חיבבתי את ג'ייסון
אבל משום מה דווקא מקס הכי הקסים אותי ונראה לי הכי טוב בשבילה.
&nbsp

אם כל הכבוד למקס

הוא היה נחנח אמיתי. הוא לא היה באותו קצב כמו שלה. אני זוכרת עוד את הפרק שבו דין סיפר לו על מערכת היחסים בין רורי ללורליי ומקס המום לגמרי ממה שהוא שמע.

Lhuna1

New member
אני לא באה לשכנע אותך
הוא היה האהוב עלי מכל מחזריה.

על טעם ועל ריח
אין פה תשובה "נכונה".
&nbsp

אני בדויק במרתון ואני ככ מסכימה ספויילר

אני בעונה 6 ואני מגלה שאני ממש מתעבת את לוק יותר ויותר.
עד אפריל (לא סובלת אותה!) הוא היה המושלם רציתי אותם יחד וממש שמחתי שהם סוף סוף ביחד.
אבל פתאום לבטל את החתונה, לראות אותה עצובה, לראות שהוא לא מגן עליה.
וזה ממש אידיוטי גם, מה הבעיה של אנה (אמא של אפריל) שארוסתו תכיר ותהיה עם הילדה? אני בדיוק בפרקים האלה ומחכה כבר שתזוב אותו, זה מרתיח אותי
גם אני תהיתי איך פתאום איך התפקיד חזר לטיילור.
לגבי הכסף, דווקא זה הגיוני לי, אין לו הרבה הוצאות, הדיינר מאוד מצליח, אל תשכחי ששם יש הלימה בין המשכורת לבין יוקר המחייה חחח
&nbsp

ועוד דבר שאני ממש ממש לא מבינה (מידע על הפרקים)

איך זה שפריס נמצאת בעיתון של ייל? היא לומדת קדם רפואה. מה לקדם רפואה ולעיתונות? ובכלל איך יש לה זמן להיות בעיתון? הלימודים מאוד מעייפים וארוכים.

Lhuna1

New member
לעיתון של יל (ובד"כ לעיתוני סטודנטים) יכול להתנדב כל אחד

כל סטודנט (ואולי גם עובדי צוות), לא רק סטודנטים לעיתונות או תקשורת.
&nbsp
לגבי הזמן את צודקת (וזה בכלל כשל נפוץ בסדרות טלויזיה שלדמויות יש יותר זמן פנוי מאשר לאנשים אמיתיים עם אותם עיסוקים).
&nbsp

למעלה