בנות, בעיה.

בנות, בעיה.

בחודשיים האחרונים הייתי בקשר אינטרנטי וטלפוני עם גבר.
באחת השיחות הוא פתח וסיפר לי "בדיחה" גסת רוח "מינית" אנטי נשית.
התגובה שלי לא היתה לנתק את השיחה, אלא לספר לו , בחזרה, בדיחה מינית אנטי גברית.
לא ניתקתי איתו את הקשר. התייחסתי למכלול הרשמים שלי ממנו. אגב בגלל חוסר הרגשיות שבקולו - הטון המדוד והדקדקן בו דיבר - והעקשנות הטפשית שנתגלתה בו (אם זרקתי משפט תוך כדי דיבורו הוא היה משתתק ואח"כ חוזר בעיקשות, מהתחלה, על כל משפטיו) ידעתי שהוא לא מתאים לי. מאידך, כפי שכתבתי, ראיתי את המכלול. איש משכיל, אפשר לנהל איתו שיחות מעניינות. בעל מקצוע חופשי גבוה. בעל כשרון ציור די ניכר, ז"א בעל רגישות אמנותית (ואני מעריכה מאד ציירים).כמוכן - ממוצא פולני, שזה המוצא שלי, ולכן קיימת התאמה רגשית בסיסית. עלי לומר שלבסוף נפגשתי איתו, וגם בפגישה (שהיתה בה שיחה ארוכה על נושאי השכלה מגוונים, שנינו נהנינו)הוא אמר איזו מילה גסה לא נעימה. מסתבר שגם גבר עם חינוך פולני יכול להפגין אטימות וגסות מינית......

אגב, הוא לא נראה טוב, ואין שום סיכוי שאתקרב אליו פיזית. למעשה, שנינו לא חידשנו את הקשר הטלפוני מאז הפגישה, וזה נוח לי. אני חושבת ששנינו מבינים שקשר לא יהיה פה.

האם הייתן מנתקות את הקשר כבר עם השמעת ה"בדיחה" בטלפון?

meidadc

New member
מעניינת הכותרת שבחרת: "בעיה"

לא שיתפת את הפורום באותו מכלול של מערכת היחסים לכן לא ברור מדברייך האם אכן ההתטאות האיומה שלו וחוסר הרגישות שלו היו כאלה שנכון היה לסיים בגללן את הקשר. אין לי היכרות אישית איתך, אבל אין לי ספק שהפמיניזם מאוד בולט בהתנהלותך. ומי שמכיר אותך באופן מינימאלי יודע שזו נקודה רגישה אצלך. לכן לא ברורה ההחלטה שלו לדקור אותך דווקא במקום הכה רגיש שלך.

אבל - אם, כפי שציינת בפוסט עצמו, את נוחה עם זה שהקשר לא חודש - מדוע זו בעיה? הרי לכאורה יש כאן מקרה שבו בניזוג נפגשים, בוחנים את הקשר שלהם ורואים שזה לא מתאים.

אם יורשה לי לנחש, אני מעריך שהשתמשת במילה "בעיה" בגלל תחושה לא מודעת שהקשר הזה לא מיצה את עצמו. שה"עקשות הטפשית" שלך לספר לו בדיחה אנטי גברית באופן לעומתי, יצרה בינכם טריז שלא היה שם קודם. ואת קצת מאוכזבת מזה שלא יכלת להתאפק ולבטא את הרגשות שלך באופן כזה שהיית מביעה תרעומת על הבדיחה סרת הטעם מחד ומצליחה לשמר את הקשר מאידך. אולי יש משהו ב"התעקשות הטיפשית" של גרין ממבה לבקר אותך על כל הפעמים שבהם דיברת על כך שהתשובה הנכונה לשובניזם גברי בוטה הוא שובניזם נשי בוטה. ואולי את קצת מרגישה שהיא אולי צודקת.

לא קלטת כלום, דיברת מרחשי לבך.

אגב, המילה "בעיה" מתייחסת לשאלה (שנוסחה במשפט האחרון המודגש): האם היה עליי לנתק את הקשר מיד לאחר שהשמיע את הבדיחה הגסה סרת הטעם שלו? האם העובדה שהתייחסתי למכלול תכונותיו ולצדדים האחרים שהתגלו בקשר היא חולשה מצדי?

Berethor

New member
אם תצפי להתאמה מושלמת סביר להניח שתישארי לבד ואת זאת שתפסידי

לא הייתי קורא לזה "להתייחס למכלול", אלא להתייחס ליתרונות והחסרונות של האדם, ולהבין שאנשים הם לא מושלמים, ושזה כמעט בלתי אפשרי יהיה למצוא מישהו שיתאים לך במאה אחוז, מה שעדיף שתחפשי זה מישהו שמתאים לך מספיק, ולפי התיאור שלך, מתקבל הרושם שהגבר שאת בקשר איתו יכול להתאים לך מספיק, מה גם שאפילו הבדיחה "האנטי נשית" והמינית שלו, לא באמת מנוגדת עליך, משום שלך מצידך יש הרבה בדיחות ואמונות אנטי גבריות, וגם מיניות לא מעטה, במיוחד יחסית לאישה, ככה שמצד אחד האמונות שלכם מתנגשות, אבל מצד שני האמונות שלכם מקבילות, הוא כמעט כמוך, רק מהמין השני, וזה יכול להתאים.

"Relationships, particularly romantic ones, tend to thrive when the people involved are similar. People are simply more likely to get along if they share common interests, values, beliefs, and goals. Thus people with similar personalities will often flow together easily."

"The dynamic of this pair differs widely from Opposites Attract pair. Their personalities can often be interchangeable and both of them can have a same role if they are a part of a group. However, their common obstacle is having a harder time to compensate for each other's weaknesses."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BirdsOfAFeather[/URL]

מה אתה מבלבל את המוח.

למרות חסרונותיו נפגשתי עמו, וראי גם ראי: מבחינה גופנית הוא היה בלתי מושך לחלוטין. (לא אפרט).
אז זה היה הסוף של הקשר.

למעלה