בנות בעיה... |צ'לי|

רותם271

New member
בנות בעיה... |צ'לי|

יש לי חברה שקצת קרציה עלי. יענו, כל דבר שאני עושה אז היא כאילו עושה אחרי! וזה מה זה מציק... איך אני יכולה להגיד לה את זה בדרך דיי נחמדה??

p r u d e n s

New member
התמזל מזלך!../images/Emo182.gif../images/Emo154.gif|מרי|

את מדברת עם מומחית בנושא חברות מעצבנות. המדריך הזה לא נועד רק לך, אלא לכל אלה הסובלות מחברות שתופסות מעצמן יותר מדי. קצת חומר רקע, לפני שאני מתחילה עם המדריך עצמו (ד"א- כדאי שזה יהיה בהודעות נבחרות, זה כבר מתחיל לתסכל שאני לא שם
): בקריית ים הייתה לי חברה בשם יאנה. מעצבנת אמיתית. טוב, נגמר. עכשיו למדריך עצמו:
במקרה שהיא מעצבנת אותך על ידי להיעלב מכל דבר, פשוט נסי להתעלם, או להגיד "אני לא עשיתי לך שומדבר רע, את סתם ילדותית." מה שלא תעשי, אל תרדפי אחריה ותבקשי סליחה, במיוחד אם היא מתנהגת באובר-דרמטיות ומסתובבת לכיוון השני בכל פעם שאת מדברת אליה.
במקרה שהיא רגילה להיות החכמה, והיא טעתה, אל תנסי לשבת לידה במשך שעות ולהגיד לה "די, אל תבכי, אני איתך, אני בסדר, לא קרה שומדבר, זה רק טעות" אלא פשוט תגידי לה "די להיות ילדותית, את בסך הכל טעית!" ולכי משם. מומלץ להגיד את זה בטון תקיף ולא מרגיע, את הטון הזה תשמרי למתי שיקרה משהו רציני באמת.
במקרה של קנאות יתר, כשהיא אומרת "או אני או היא", תמיד תבחרי ב"היא", לא משנה מי זאת. הבחירה הזאת תוריד מערכך כמתרפסת, ותעלה את ערכך כאחת החלטית שלא נכנעת לקפריזות שלה. אם תבחרי בחברה שהציבה לך את האדגר, למשל, נקרא לה, אהה, יאנה (איך הגעתי לזה?), ותגידי לה "את, את, ברור שאת, את החברה הכי טובה שלי" היא פשוט תחשוב שהיא יכולה לטרטר אותך כל הזמן.
במקרה של חיקויים (המקרה של רותם) נסי לעשות משהו שהיא לא אוהבת או לא יכולה לעשות. לדוגמא, אם היא אלרגית לאגוזים תקני שקית ענקית ותאכלי אותה מול העיניים שלה. לחלופין, תוכלי להגיד שאת עושה משהו שהיא לא אוהבת, כמו למשל להבריז, ואז היא לא תעקוב אחריך. אם את באמת לא רוצה להבריז מהשיעור פשוט תגיעי באיחור קצר של חמש דקות בערך. עוד משהו שאת יכולה לעשות זה פשוט לדבר איתה, להגיד לה שאת לא אוהבת את זה.
אם החברה מספרת סודות שלך, ספרי סודות שלה. במקרה שאת הגעת לשנוא אותה שנאת מוות הפיצי עליה שמועה מרושעת (ד"א- לא מומלץ!) כמו למשל, שיש לה כינים או ככה. אצלנו בבצפר זה נורא תפס, אבל אני לא התחלתי את זה, זה עידו עשה... בכולופן, נסי פשוט להתרחק ממנה בהדרגה כמעט בלתי מורגשת.
במקרה של שקרים בלתי מוסברים, כמו למשל שהיא קראה בעיתון ברוסית שיש חיידקים קטלניים בחלב, אמרי לה בפשטות שלא היה ולא נברא. אל תיכנעי לשקרים שלה, כי אז הם פשוט יתחילו עוד ועוד. או לחלופין, נסי לתכנן שקר חסר חורים לחלוטין (למרות שזה ייקח קצת זמן), הכניסי אותה להיסטריה ורק לאחר כמה ימים\שעות ספרי לה את האמת.
במקרה של ניתוק טלפון בפרצופך, התקשרי אליה בחזרה ואימרי לה, "לא חבל על הכסף\את החברה הכי טובה בעולם (בטון ציני)", או במקרה שזה קרה יותר מדי פעמים תגידי לה "אם תנתקי לי עוד פעם אחת אני לא אדבר איתך בחיים" או "את נמצאת בנבחרת הנוער לניתוקים בפרצוף?". נסי להיות צינית ולהראות שלא אכפת לך מהניתוקים וממצבי הרוח שלה.
במקרה שאתן נמצאות בגיל ההתבגרות המוקדם (גיל 12-11) והיא לבשה חזייה מוקדם יותר ממך ו\או קיבלה מחזור ומתחילה לחשוב את עצמה אישה פשוט נסי להגיד לה "איזו מצחיקות כל הבנות בגיל 12 האלה שחושבות שהן נשים...". בדוק.
תוכלי להיפטר ממנה בקלות על ידי מעבר. אם החברה המעצבנת שלך מנסה להתקשר אלייך בטענה ש"למה את לא מתקשרת אליי יותר? מה, לא הייתי חברה טובה מספיק?" אמרי לה בפשטות "לא, את היית חברה כזאת וכזאת ועשית לי זה וזה..." ואז נתקי לה את הטלפון בפרצוף בגסות.
זה הכל, אני מקווה שעכשיו כולנו יודעות יותר טוב איך להיפטר מיאנות מעצבנות... כל העצות במדריך זה נוסו על ידי, אחרי שלוש שנים שבהן הייתי שפוטה מוחלטת. (כל הזכויות שמורות לפרודנס)

p r u d e n s

New member
באמת?../images/Emo12.gif../images/Emo182.gif../images/Emo154.gif|מרי|

כתבתי את זה ברצינות

Roniii

New member
פרו, את גדולה!../images/Emo78.gif

זה ממש עבודת דוקטורט... וגם הכנסתי להודעות נבחרות וגם טיגלנתי... איך אני?

p r u d e n s

New member
מצוינת../images/Emo45.gif../images/Emo182.gif../images/Emo154.gif|מרי|

זה אכן טוב לחזור.

shooshoo2

New member
פ-א-ק-! *-:

אני מצדיעה לך!!!! את ממש טובה בזה..... את גם מדברת כמו שצריך... כאילו (סליחה שאני חוזרת על זה שנית )אבל..... פ-א-ק-!...D-: וכמו שכל המורים הזבלים אומרים (ואני מצטטת) :" עלי והצליחי"

למעלה