בנות בבקשה עזרה

zohee28

New member
בנות בבקשה עזרה

IVF שלישי אחרי 2 טיפולים שנפסקו (שחלות פוליציסטיות, תגובת יתר). אחרי 6 ימים של הזרקת אחד וחצי גונל, היו 3 זקיקים, הגדול ביותר של 13 מ"מ. ה- E2 היה 1900 והפרוגסטרון 2.4! בדרך כלל הפרוגסטרון בשלב זה היה 0.7 לכל היותר. אמרו לי להתחיל לקחת צטרוטייד. אני נורא מודאגת ומיואשת. למיטב הבנתי, בשלב כל כך מוקדם של הטיפול, כשעדיין לא הצלחתי לגייס מספיק זקיקים, זה לא טוב להתחיל לקחת צטרוטייד. פעם קודמת שזה קרה, ה- E2 ירד והפרוגסטרון קפץ והפסיקו לי את הטיפול. האם יש בנות שזה קרה להן גם כן? האם זה באמת לא טוב לקחת צטרודייד במשך זמן ארוך? תודה לכל תשובה.

עינת ב6

New member
../images/Emo105.gifלא יודעת אבל מקפיצה!!!

אוי חמודה, אני באמת לא יודעת
, אבל מאחלת לך מכל הלב
שדברים יסתדרו ובינתיים מקפיצה לך...
בהצלחה!

נועם@בת

New member
האם נאמר לך שיש קשר בין הצטרוטייד

לבין התופעות האחרות? תפקידו של הצטרוטייד הוא לנטרל את הLH אחרי שהוא מופרש. מתחילים לתת אותו כשהזקיקים מגיעים לגודל 13-15 מ"מ. למיטב הבנתי אין לו כל השעפה על תהליכים אחרים. נועם

zohee28

New member
לא נאמר לי, אבל -

נאמר לי שלא רצוי להזריק צאטרו'יותר מדי ימים במהלך הטיפול. ואני רק ביום השישי לטיפול. בפעם הקודמת, אחרי שהתחלתי לקחת את הצטרו', הגדילה של הזקיקים הואטה עד שלבסוף, אחרי כ-12 יום התרחש הביוץ והופסק הטיפול.
בינתיים נצפו רק 3 זקיקים, הגדול 13 מ"מ. הרי זקיקים כה קטנים לא יכולים לבייץ, אז בשביל מה לקחת צטרו'? כנראה האינדיקציה להתחיל להזריק צטרו' היא לא רק גודל הזקיקים אלא גם הערך של הפרוגסטרון. נועם היקרה, בכל אופן נרגעתי מהתשובה שלך שלצטרו' אין השפעה על תהליכים אחרים, ואני מאוד מקווה שכך יהיה הפעם. תודה.

פּוֹנְג

New member
גם לדעתי מתחילים לקחת צטרו על פי

ערך הפורגסטרון (כנראה בשילוב עם גודל הזקיקים) אני לקחתי 5 ימים רצוף. אצלי הצטרו לא משפיע על גדילת הזקיקים רק על ערך ה LH.

נועם@בת

New member
האינדיקציה אינה פרוגסטרון אלא

גודל הזקיקים. יתכן ומשולב בזה גם רמת E2 אבל אני לא יודעת, בודאות ידוע לי שהתנאי הוא גודל זקיקים (אמרה נועם ששכחו לתת לה פעם צטרו והיא בייצה לפניש איבה
). הזקיקים המתפתחים מפרישים E2, ובשלב מסויים הE2 גורם להפרשת LH שמביאה להבשלת הזקיקים. זה בדיוק החשש, שזקיקים קטנים ייביצו. הביוץ הוא שרשרת תהליכים שמתחילה עם עלית הLH. זה גרום לביצית להבשיל, להתנתק מדופן הזקיק ולהזרק החוצה מהזקיק. אם הזקיק קטן מידי, יקרה שם ביוץ שלא יניב ביציות בשלות ראויות להפריה. לא ידוע לי על הגבלת שימוש בצטרו', אבל אני מודה שלא התעמקתי בזה. שווה לשאול בפורומי הרופאים. נועם

נסיון לעזור

אצלי התחלתי צטרוטייד כשהזקיק הגדול היה 14 מ"מ, ולכן נראה לי שזה לא מוקדם. לקחתי צטרו (במקביל לגונל ולמנוגון) במשך 4 ימים, שבהם הזקיקים המשיכו לגדול, ואז הכוריגון. לא אמרו לי מה הערכים של ההורמונים היו כשהתחלתי עם הצטרו, אז אני לא יודעת להשוות. רק תדעי שיצאה מזה שאיבה מוצלחת, עם ביציות בשלות. אני חושבת שהתפקיד של הצטרו הוא למנוע ביוץ מוקדם. אבל הוא לא מפריע לזקיקים לגדול. דרך אגב, גם אני פוליציסטית עם בעיות של גירוי יתר (אבל מלכתחילה לקחתי 4-5 אמפולות ביום... ולא אחת וחצי, ובכ"ז לא היה גירוי בטיפול ההוא והיתה שאיבה טובה). אני מקווה שהטיפול הפעם יצליח עד הסוף: שאיבה, הפריות יפות, החזרה והריון!!! אמן!!!!

תכלת 30

New member
../images/Emo42.gif

לא ממש יודעת לענות אבל אני הזרקתי צטרוטייד 7 ימים, בהצלחה.

ר ע נ נ ה

New member
אני הזרקתי במשך 10 ימים

אני פוליציסטית והזרקתי צטרוטייד עם גונל F בד בבד במשך כל הימים כלומר מהיום השלישי של המחזור (כ-10 ימים) בכדי לדכא את ה LH ולהוריד את כמות הזקיקים זה עבד, אבל אני חושבת שזה פרוטוקול קצת לא מקובל ב-ה-צ-ל-ח-ה!!

למעלה