בנות אני רואה שאסור לאכול פסטרמה

התכוונתי השפעה על הבן שלי.. נקניקיות.. כאילו?

דא!
למה כל בדיחה דלוחה צריך להסביר?

מחקר צריך להביא ביסוס והוכחות

ולהתבצע ע"י מדגם מייצג. 3 נשים לא מהוות מדגם מייצג.. אני גם אכלתי השבוע 3 פרוסות פסטרמה ושאלתי רופא בפורום אז הוא אמר שלא סביר שייגרם נזק בשל כך. שאלתי את הרופא שלי על ביצים חיות ומוסים וכו' והוא אמר שלא ידוע לו על כל איסור לאכול דברים כאלה. לדעתי ההיסטריה מוגזמת ברמות בכל מה שקשור לאוכל. צריך לאכול הכל במידה, לא לאכול בשר נא לגמרי או ביצת עין, אבל ביצת עין מטוגנת משני הצדדים או פסטרמה מדי פעם לא נראה לי כמו הדבר הכי נורא בעולם.

f r e c k l e d

New member
קצת הסברים על המושג "מחקר"../images/Emo13.gif

אמא שלי אפימיולוגית במשרד הבריאות וכאשר ישנם מקרים מעין אלו (וצרות אחרות) היא בודקת את המקור online. כל אחת ואחת מכן חופשיה כמובן לעשות ככל העולה על רוחה אבל ביחאת אלגה, אני זוכרת אותך גם מההריון הקודם (שהיה ממש לא מזמן), עולה על בריקדות בכל פעם שעולה נושא האיסורים בהריון. מהיכן את יכולה לשאוב את האחריות כשאת אומרת שזה שטויות
אכילת מזון נא בהחלט יכול לגרום לטוקסופלזמה

lionet

New member
אכילת מזון נע נ- ג- ו- ע !

אנא לא לצאת מפרופורציות. מזון נא כשלעצמו הוא ממש לא בעייתי. הבעייה היא במידה והמזון הנ"ל נגוע בטוקסופלסמוזיס ליסטריה ודומיהם - אשר בישול מוציא אותם מכלל פעולה. אני אוכלת כמעט כל מה שזז ורצוי כשהוא עוד יכול לזוז
כמעט כל חיי. חוץ מזה תמיד היו לי חתולים בבית ובד"כ גם השתדלתי לנקות אחריהם - ובכל זאת אין בגופי נוגדנים לטוקסופלסמוזיס = מעולם לא נדבקתי. בהריון אני נמנעת מבשר/ דגים/ ביצים חיות כי אני עם מרפי לא מסתבכת אבל לא צריך לאבד את הראש ואם במקרה אני אגלה שבעוגה שהרגע אכלתי היתה ביצה חיה אני לא ארוץ לקבוע תור להפלה וגם לא אנתק קשרים עם מי שהגיש לי את העוגה. - רוב הסיכויים שהכל בסדר, זריעת האימה הזו מיותרת. ונקניקים זה מגעיל בלי קשר להריון, שלא לדבר על נקניקיות שלא בהכנה ביתית - מצבור ג'יפה ארוז בחתיכת פלסטיק - איכס.

תגידי, זה תסביך פאלי הקטע עם ברית מילה

ונקניקים? אני כמובן מתבדחת
לא יורדת עליך חלילה סתם משעשע שיש לך דיעה נחרצת בכל מה שקשור לנקניקים מסוגים שונים
גם אני מגדלת חתולים כל החיים ואוכלת סושי ושאר מריעין בישין (לטעמם של כמה מחבריי הקרובים.. חחח) ואין לי נוגדנים לטוקסופלזמה.. משתדלת לא לחיות בפחד מכל מה שזז או שכבר לא זז...

lionet

New member
../images/Emo6.gif ואח"כ תגידי

שאני זו שדוחפת ברית מילה בכל חור... ואם את חושבת שהדעות שלי על ברית מילה נחרצות זה רק בגלל שלא שטחתי פה אף פעם את המשנה שלי לגבי אבקות מרק למשל...
מה לעשות, הרומן שלי עם אוכל הוא ארוך הרבה יותר... אני דווקא מאוד אוהבת נקניקים, כל עוד אני יודעת בדיוק מאיפה הם באו וכל עוד אני בטוחה שהם עשויים כפי שהם צריכים להעשות ללא פרוצדורות מיותרות - זה בעצם שילוב של תסביך פאלי עם פרפקציוניזם

b a f i

New member
../images/Emo207.gifגרד בפטמות../images/Emo35.gifWTF?

שבוע 14+2 ואני לא מבינה מה נהיה עם הפטמות שלי מתחילות לגרד ולהראות סימנים שהן מתחילות להתייבש או להתקלף או משהו לא כייפי כזה . זה טבעי? מה לעשות? אולי זה בגלל הקרם המצחין של רמי-לי ?

כן גם אני כמוך - אני לא אוכלת נקניק

זה לא כזה בריא גם בלי קשר להריון. ואז אם כל הסיפור של עוף טוב (נדמה לי) ובכלל כל רשתות המזון שלא משגיחים על האוכל (טיב טעם), במצב רגיל מקסימום חוטפים קילקול קיבה, אבל עכשיו זה קצת יותר רגיש.

SweetGirl17

New member
אני אוכלת ולא אכפת לי

כי נמאס לשמוע זה אסור זה אסור זה מותר פעם אכלו הכל והכל היה בסדר! ואמא שלי כבר הכניסה לי לראש שאפסיק להקשיב לשטויות... אני אוכלת נקניקיות אחרי שהיו בתנור, או שמבשלת אותן אבל פסטרמה אוכלת ללא שום בעיה. אבל אחרי ששמעתי על עוף טוב באמת לא אוכלת את החברה שלהם אבל למשל זוגלובק אני כן אוכלת לרוב אותם קונה, או שצבר.

שטויות במיץ עגבניות

אוהבות פסטרמה/נקניקים? תאכלו. אלכוהול, סיגריות, בשר/דג נא אסור. כל השאר תאכלו ותהנו ותפסיקו עם השטויות. עוד מעט נפסיק לחיות בגלל ההריון.

Merry4ever

New member
כשהדעות חלוקות הולכים לשאול את אמא'לה...

אמרה שאפשר לאכול נקניק, ולהפסיק לדאוג כל הזמן (נו.. אמא) ואמרה שאם כבר נקניק אזון זה הפסטרמה הודו (כי יש בזה ברזל) ורק טרי של חברה מוכרת, לא יותר מ- 4 ימים במקרר..

לא אוכלים בשום אופן

מובן שרב הסיכויים הם שלא יקרה שום דבר, אבל אתן באמת רוצות להיות המקרה ה"יוצא דופן"? אלה שנפגעו הן ה100% של עצמן, אותן לא מעניין כמה אחוזים מאוכלות הפסטרמה לא נפגעו... טפשי לאבד עובר בשביל פסטרמה, תשימו אותה לכמה דקות על המחבת משני הצדדים אם זה כל כך חשוב! ובבשר נא ודגים נאים זה לא רק ליסטריה (שלא ממש מסוכנת לכלל האוכלוסיה הבריאה, כולל לאשה עצמה - אלא לעובר), יכולים להיות שם טפילים אחרים, בביצים זה סלמונלה, בקיצור - אתן יכולות להתמודד עם כל המזיקים האלה אבל העוברים לא... הסיכוי הוא ממש קטן- אבל אתן רוצות לקחת ואותו?

מעיןבר

New member
כלל האצבע שלי - רק מזונות מבושלים/מפוסטרים.

לא לוקחת סיכון של זיהומים. היות שנקניקים אינם עוברים בישול, אני נמנעת. כנ"ל משאר מזונות שאינני יודעת מה מקורם, החל בסושי וכלה בגבינות ממחלבות קטנות ולא מוכרות. מה כן? נקניקיות שאני בעצמי בישלתי עד לרתיחה., כל מזון שבושל היטב (ההמבורג תמיד מוזמן well done), סושי שהוכן בבית ובהעדפה צמחי (כי גם דג שקניתי בעצמי אינני יכולה היות בטוחה שאכן סטרילי).

למעלה