בנות, אני בצרות..

בנות, אני בצרות..

שבת שלום, או פשוט שלום (-: סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות לפני שנה ומאז אני מתברברת עם עצמי. ניסיתי למצוא עבודה ליד ההורים אבל זה איזור קשה (צפון הארץ) והבנתי שאם אני רוצה לשרוד אני חייבת לעבור למרכז. עברתי בשעה טובה לפני חודש, מצאתי עבודה בחצי משרה במשרד של סוכן ביטוח ושהבטיח ללמד אותי את התחום, אמר שקיבל אותי לעבודה בגלל חוסר הניסיון שלי. בהמשך הסתבר שמה שהיה אמור להיות השלמת הכנסה אצלו (החצי השני של היום) במכירות ביטוח, הפך לתנאי אם אני ממשיכה או לא את העבודה אצלו. ז"א שלא סוכם איתי מההתחלה שאני צריכה למכור פוליסות ביטוח - אם זה היה נאמר בריאיון הייתי אומרת לו "לא תודה, ולהתראות". אין לי אוריינטציה מכירתית ובזה נגמר העניין. בקיצור פוטרתי אתמול כי הוא "גילה" לפני כמה ימים שאני ומכירות זה שני עולמות שונים שלעולם לא ייפגשו (ניסיתי, רק פידחתי את עצמי) אז מה הבעיה? נמשיך לחפש עבודה בתור מזכירה. הבעיה היא שהייתי אצלו רק חודש, אז זה נשמע ממש רע בריאיון עבודה, ובנוסף לכך בעבר הלא רחוק עבדתי במשרד אחזקת מבנים, וגם פוטרתי אחרי חודש כשהבוס פתאום "גילה" שהוא בעצם צריך מישהי עם הנה"ח. בשתי הפעמים קיבלתי התנצלויות מפה ועד הודעה חדשה אבל מה זה עוזר לי בת'כלס? נאדה. בקיצור קורות החיים שלי איומים ואני בלחץ, ולא באשמתי אלא איכשהו יצא שהייתי אצל שני בוסים שהחליטו לשנות את ההגדרת התפקיד זמן קצר לאחר קיבלו אותי לעבודה. (למדתי מהלקח, אנסה להוציא חוזה עם הגדרות תפקיד להבא. למרות שאני לא יודעת עד כמה זה יעזור לי אם זה יקרה שוב.) אני מתחילה שוב לשלוח קורות חיים, אבל מוטרדת מחוסר האמינות של הבוסים, מחוסר היציבות ומהתחושה שמשתמשים וזורקים.. מצטערת על הבוטות, אני כותבת מתוך תסכול. האם יש למישהי עצה איך להתמודד? תודה - יסמין.

yoyo10

New member
אל תכתבי בכלל על העבודות האלה בקו"ח שלך

תשלחי כאילו אין לך ניסיון זה כבר עדיף לדעתי אכן יש מעסיקים ממש חצופים בשוק שיהיה
במציאת עבודה

תודה על התגובה,

אבל לשלוח בלי ניסיון? ראיתי מה קורה כששולחים כאלה קורות חיים - זה כאילו לא שלחת כלום. מה, להשלים עם רוע הגזירה שאני לא אעבוד יותר ואסתמך על לשכת אבטלה? לעבודה הראשונה התקבלתי בנסיבות שבכלל לא קשורות אלי, זה היה סתם "פוקס", וככה זה גם נראה בסוף. לא נראה לי נכון להסתמך על "פוקסים" כאלה, וזה מה שקורה כשאת שולחת קו"ח ללא ניסיון... אין, ככל שיותר קורים כאלה דברים זה נראה כאילו אני אשמה זה מה שהכי מרגיז.

yoyo10

New member
זה באמת לא פשוט אבל גם ככה חודש במקום

לא תמיד נחשב ניסיון ומעורר המון שאלות אני יודעת שזה מצב לא פשוט הייתי שם

rut2020

New member
עבודה חדשה

אין ברירה עלייך "לשפץ" קורות חיים, גם אחרי חודש של עבודה צברת נסיון כלשהו , שבי עם עצמך וחישבי מה "למדת" בחודש העבודה, את תמיד יכולה לרשום בקורות החיים שעבדת במשך מספר חודשים ( מנסיון אין שום אפשרות לבדוק.... - החברה כבר לא קיימת, המעסיק סגר את העסק וכו'....) סך הכל במשך החודש הזה שעבדת אצל סוכן הביטוח הרי ראית איך מתנהל המשרד, יצא לך להעיף מבט על מסמסכים וצורת העבודה .... את יכולה בהחלט לרשום בקורות החיים שלך נסיון בדברים האלה, ( במילא לכל משרד יש את נוהלי העבודה שלו ואחרי מספר ימים נכנסים לעניינים...). ובנסיון עבודה שנת 2007 במשרד סוכן ביטוח. שנת 2006 - משרד אחזקת מבנים במסגרת התפקיד כך וכך..... אל תצייני חודשים .

למעלה