בנות, איך משרטטים

אימנאא

New member
פיתוח הגיזרה לשמלה המבוקשת

אם את מתחילה מגזרת יסוד עלייך ליצור גזרה של פרינסס לכיוון הכתף .
ליצור את פתח הצוואר שיתמזג עם קו הפרינסס ולאחר שהכנת את החלקים בנפרד ,
בחלק אמצע הלפנים יש לבצע חתך אופקי בניצב לקו אמצע לפנים
ולהוסיף בד לכיווץ על קו האמצע הפעולה תגרום ל"עיקום "החלק המרכזי של הפרינסס.
כמובן שבחלק הקדמי יש תפר אמצע כי לאחר הוספת הבד לכיווץ הקו האמצעי אינו קו ישר.
מקווה שהצלחתי להסביר. יש בעיה של מונחים ואם לא מספיק בהיר טלפני ואבהיר לך.

טרהקוטה

New member
הסברת מצויין,

נראה לי שהבנתי. נראה לי גם שהגימור של מפתח הצוואר לא יהיה פשוט, כי גם בתמונה של השמלה המוכנה הוא יצא להם לא כל כך יפה. תודה רבה על העזרה ועל הנכונות!

שרון 115

New member
מתפר כתף ומתפר מותן נפגשים בנקודת שיא חזה

מעגלים מעט שיהיה חלק ואחיד

טרהקוטה

New member
לא יודעת להעלות שרטוט, אבל -

את מפתח הצוואר את עושה אופקי לגמרי. מאוחר יותר הכיווץ ייצור את המחשוף. את מניחה את הגזרה של הפאנל האמצעי על הבד, מקופל לחצי, ומוסיפה כמה סנטימטרים של בד, באורך שאת רוצה שהכיווץ יהיה בו. כלומר, הגזרה לא תהיה צמודה לשפת הבד לכל האורך (כי זה פאנל אמצע, אין תוספת תפר), אלא רק מסוף הקטע של הכיווץ ומטה. ואז נשאר לך לכווץ, ולתפור את הכיווץ (ברוחב תפר שהוספת).

סתם מבקרת

Active member
לא, לדעתי את טועה. קו האמצע של החלק חייב

להיות על חוט ישר.
כמו שאת מתארת את זה, דווקא החלק העליון יהיה צר יותר, אם לא תצמידי אותו לקפל הבד.
מה שאת מתארת מתאים אם הפנל המרכזי יהיה משני חלקים ועם תפר באמצעו אבל אז דווקא החלק העליון צריך לצאת מעבר לגזרה (כי את אומרת שהרוחב בחלק הכיווץ צריך להיות יותר מרוחב החלק בהמשך) ולדעתי זה מיותר.
קו המחשוף אכן אנכי, מהגובה שבו רוצים שיתחיל צד המחשוף ובסוף פשוט מכווצים את המחשוף מקצהו העליון עד למקום שבו רוצים את הכיווץ.
עשיתי כיווץ כזה בשמלה קנויה שהמחשוף שלה היה עגול וגבוה מדי לטעמי. פשוט כיווצתי במרכז וקיבלתי מחשוף לטעמי, בצורה דומה למחשוף בשמלה שקישרת אליה (נכון שהשמלה לא צמודה כמו זו, אלא עם כיווצי גומי עד המותן אבל העיקרון זהה).

טרהקוטה

New member
את לגמרי צודקת,

האמת שבאמת התכוונתי להוציא אותו כמה ס"מ החוצה, שיהיה יותר רחב, ואין לי מושג למה הבנתי משהו וכתבתי ההיפך, אבל כשאני קוראת מה שכתבת זה באמת נראה מיותר, אפשר להשאיר אותו כמו שהוא ופשוט לכווץ, בלי להוסיף כלום. מזל שיש מי שיתקן את השטויות שלי בזמן...

מצלתיים

New member
כשקראתי אתמול את ההסבר של אימאא ושלך

הרגשתי כמו אסטרונאוט בחלל, דיברתם בשבילי חייזרית, לא הבנתי כלום. אבל נראה שהבנתן זו את זו, הבנתן?
אני חשבתי לגזור משהו כזה, עם קימור קל במחשוף. אבל יש בעיה עם הגימור, צריך לחשוב איך גומרים את זה יפה, את השמלה כלומר.

סתם מבקרת

Active member
נו, אז בכל זאת הבנת
ו....נכון, אפשר לשרטט

את קו המחשוף ישר או עם קימור, לפי מידת הכיווץ שרוצים.
לגבי הגימור אין כל בעיה. הגימור בדיוק כמו שהיית עושה בשמלה ללא הכיווץ.
בשמלה הזאת נראה שהגימור הוא קיפול שולי המחשוף ותפר עליון עליו.
אפשר לעשות גימור עם תפר של מחט כפולה.

מצלתיים

New member
לא, בתמונה הגימור הוא עם סרט

ובזוית בין השרוול למחשוף הוא לא מתחבר יפה. אבל עכשיו שאני חושבת על זה, אפשר לכסות אותו עם אלמנט קישוטי קטן, סרט פצפון מהבד, למשל.

חוץ מזה,על הקימור חשבתי לפני הדיון, רציתי לוודא שזה נכון, ואז הגעתי לחלל החיצון

מצלתיים

New member
התכוונתי הזווית בין המחשוף לפנל הצדדי. כמובן.

עכשיו יאשימו גם אותי בחייזרית.

טרהקוטה

New member

זה קורה לי הרבה עם שאלות של אחרות, אבל איכשהו נראה לי שזו שהתשובה יועדה לה תמיד מבינה את התשובה, גם אם לי זה נשמע מנדרינית. אז ככה זה נראה להיות מהצד השני של התופעה הזאת...אני שמחה שנרשמה התלהבות מהשמלה "שלי". וכן, נראה לי שהעיבוד של המחשוף יהיה קצת בעייתי, אפילו להם הוא לא יצא יפה, אבל דיה לצרה בשעתה. אני צריכה לנתק את עצמי בכוח מהספר שאני קוראת ("שאנטראם", אם שאלתן), וללכת לגזור. יש לי 4 שמלות שמחכות למספריים.

שרון 115

New member
ספרי על הספר שאת קוראת

אני סרטטתי היום כבר שתיים
הראשונה הבודי שלה כבר גמור
השניה מונחת כבר על הבד

וזה אחרי יום רב פעלים.........................

ולפני מחר שמחר זה בכלל יום שיא הצפיפות

יש לי עוד לגזור חצאית ישרה עם פעמון אלכסוני (קשה להסביר אה?)

טרהקוטה

New member
כתב אותו

אסיר (אסיר אמיתי) שברח מכלא שמור באוסטרליה, והשתלב בחיי העולם התחתון של הודו. הספר אמור להיות סיפור חייו, אבל מאחר והוא יוצא ממש טוב בספר הזה, אי אפשר לדעת באמת מה קרה ומה לא, אבל הספר כתוב טוב ומאוד סוחף.

למעלה