בנותת

בנותת

אם יצאתן לפגישות והגעתן לפגישה נגיד שנייה, שלישית ומילה אחת על דבר תורה הוא לא הוציא... הייתן פוסלות? (סתם שאלה, לא אישית) יום טובבבבבבבב =)

Silly Wisdom

New member
לא,

היום יש רבנים שאומרים מפורשות לא לשלוח בחורים שיגידו דברי תורה... כי המון בחורים סתם מתרגשים, ואו נסחפים או מתחילים לגמגמם והם לא באו לשיעור בישיבה הם באו לפגישה... דברי איתו על זה... תשאלי מה הסדר יום שלו בישיבה... תשאלי אותו על איזה הלכה מסויימת שאת לא סגורה עליה... תראי שיש לו ידע והוא חכם ומבין. תשאלי אותו אם אחרי החתונה הוא ישב ללמוד עם אישתו הלכות בשולחן שבת ושיעורי מוסר וכאלה... או שתבקשי ממנו דבר תורה קטן :)

לא מצפה מבחור לדבר תורה..

בשביל זה יש את קול הלשון........... שונאת שבחור מגיע עם "הרצאה" מוכנה... בשלב זה אני רוצה להכיר אותו, לא את הדרשות שלו...

לי זה מוריד

המון! אני כן מצפה שיאמר משהו , אם זה אחד שאוהב את הלימוד שלו בישיבה הוא גם ירגיש צורך לומר משהו לא בקטע של הרצאה אלא כחלק מהשיחה.. לי זה חשובב

אז הוא יספר לך על חיי הישיבה.

אבל מכאן ועד להגיד לך דבר תורה.. הדרך ארוכה. כמו שאת לא תתחילי להסביר לו שיעור בביולוגיה או הנדסה.

חלושקית

New member
בחורה-

שעוסקת בהנדסה, ביולוגיה, מחשבים וכו'... יש מצב ואפילו כמעט בטוח שהיא תדבר על זה במהלך הפגישה, אז למה שהבחור לא ידבר גם על מה שהוא עוסק?! זה אמור לבוא מבלי שמתכננים את זה, כי הרי חיים את זה ביום יום. זה לא משהו שרחוק מאיתנו ולא קשור אלינו...

בועz

New member
בנושא הזה אין לי דעה ...

לדעתי , מה העניין של הדבר תורה, להראות שהוא חכם?

תוהה

אם אכן רמת הבנות פה כה גבוהה ורוחנית...

תתפלא.

הבנות (לא כולן כמובן) פה צדיקות וחסודות. הן לא ירצו אינטרנט בבית, והן לא ירצו בחור שיודע מה זה אינטרנט. ובזמן שהן יגלשו באינטרנט "לצורכי עבודה" כמובן. הן ירצו שהבעל ישב וילמד תורה. צביעות, כבר אמרנו?

תתפלא

הרבה גברים פה לא רוצים אינטרנט בבית ורוצים בחורה שלא דיברה עם גברים מימיה.. בזמן שהם עכשיו "רק מדברים", "רק נפגשים", "רק מתכתבים" עם בנות אחרות... אז צביעות תמיד קיימת מה הפואנטה להזכיר אותה?

ממש לא...

מהזה השטויות האלו??? זה הפרמטר ליראת שמיים של בחור??? לדקלם שו"תים שלמים? כושר דיקלום לא בהכרח קשור לפנימיות שלו.. (א)נשים! תתרכזו בעיקר...

חלושקית

New member
בדר"כ-

בן תורה אמיתי, מכל סיטואציה והכי קטנה מהחיים, יכולה לגרור אותו לאיזה משהו שהוא למד בגמרא ואז מתחילים לדבר ע"ז ולפתח דיון, אבל במידה וזה לא קורה, לא קרה כלום... זה יגיע מתישהו. כמעט חובה, כי הרי מדובר בבחור שעסוק עם זה המון ביממה, אז מן הסתם שתצוץ לו איזשהי הברקה מהארכיון במוח, כמו שתהיה מישהי שלומדת דבר מסויים ושהיא 'חיה' את המקצוע שלה כל היום, אז יש מצב שהיא תזרוק כמה מילים על זה... אותו דבר הבחור... להגיע עד פגישה שלישית מבלי כמה דק' של דבר תורה, זה טיפה מוזר לדעתי.

למעלה