בנושא סימון"איל"

גומי1

New member
בנושא סימון"איל"

גם לגבי אוכל לא כל מה שמסומן-מותר. עוגיות בלי סוכר יכולים להכיל כמות גדולה יותר של קלוריות.

גומי1

New member
שאלה

הדיאטנית אמרה לי ש"איל" זה גוף מסחרי לכל דבר וא"א כ"כ לסמוך עליהם האמנם???

יפיופי

New member
הייתי רוצה להאמין

שטובת הסכרתי עומדת בראש מעיינם של עמותה כמו אייל. ואבוי לנו אם לא אפילו לא רוצה לחשוב על זה. אני בכל אופן נורא מחזיקה ממוצר שיש עליו חותמת של "אייל" מן הרגשת ביטחון שהדבר נבדק כמו שצריך שטובתי קודמת לכל אנטרס אחר. שונאת שהספק מחלחל בי.

דואגת1

New member
איל

איני רוצה לפרט יותר מדי, אבל מה שעומד בראש מעיניהם זה טובתם האישית. נסה לבקש מידע בנושא כלשהו - כגון בדיקות שאתה רשאי להן לפי סל הבריאות, שלא לדבר על המשכורות שלהם. מוטב לפתוח עינים וללמוד לקרוא תויות, זה הרבה יותר זול ויותר אמין, בתקוה שאין זיופים. דרך אגב, פעם גם למים מינרליים היתה חותמת, לא לכולם, נראה שרק חברה אחת הסכימה לשלם.

צר לי לאכזב אותך אבל זה ממש לא כך

הם מקבלים כסף עבור כל מוצר שהם נותנים לו חסות. לא תמיד החסות באמת מתאימה למוצר, מוצר שאין לו חסות לפעמים עדיף. צריך תמיד לבדוק את הטבלה התזונתית בהתחלה זה מעיק כל החישובים אח"כ זה הופך כל כך טבעי שאת מוצאת את עצמך בודקת סתם מוצרים בשביל הכיף

נכון מאוד

והן אכן מכילות הרבה יותר. זה ממש הטעית הציבור - בשבילנו זה בטח לא עדיף ולאנשים ששומרים סתם דיאטה על אחת כמה וכמה - אז בשביל מי זה כן טוב?

marli1

New member
טוב לתדמית המוצר ולכיס של הייצרן

בבחירת מוצר רק בגלל שרשום עליו שהוא ללא סוכר, דל קלוריות, דל שומן או שיש סימון של אגודה כזאת או אחרת, מבלי להסתכל על שאר המרכיבים היא טעות גדולה. בדר"כ מוסיפים יותר שומן למוצרים "ללא סוכר" כדי לשפר את הטעם, ולכן הגידול בכמות הקלוריות. שומן מסוכן לנו כמעט כמו סוכר פשוט. לפני כמה שנים אסם הוציאה 2 עוגות ללא סוכר (טעימות מאוד דרך אגב) ועם סיבי חילבה ולכבוד המאורע היה ראיון עם מנהלת השיווק שמאחורי המוצר. שני דברים נחרטו לי חזק בזיכרון: 1. המנהלת הודתה שהיא סוכרתית ושאין סיכוי שהיא תקנה את העוגה בגלל כמויות השומן שבה. היא אמרה שעוגות היא מעדיפה להכין לבד בבית. 2. בחישוב כמויות החילבה בעוגה, יש לאכול את כל העוגה כדי לקבל כמות חילבה שיכולה להשפיע על פירוק הסוכר. למישהו יש ספק שעוגה שלמה, גם אם ללא סוכר, לא בריאה לאף אחד?

כמה הטפות מוסר קיבלתי מאשתי

כשהבאתי מוצרים עם חותמת איל עליהם. "אתה לא מבין שצריך להסתכל על ההרכב התזונתי ולא על החותמת
"
למדתי. כבר לא עובד עליי הטריק של החותמת של "איל" או כל ה"דלים" למיניהם...

למעלה