בנושא ילדים

edenush

New member
בנושא ילדים

יש לי ילדה בת 5.5 חודשים. ילדה ערנית וחייכנית(
) ובגלל שהיא ערנית ביום ובקושי ישנה, היא די בעייתית בערבים בנוסף לבעיית חמיצת השיניים.בכל מקרה, בערבים, כשהיא איתי (בעלי מגיע הביתה בשעות מאוחרות) היא די עצבנית. אפילו כשאני מקלחת אותה (שפעם היא הייתה נהנית מהמקלחות מאד)היא בוכה לי, לעומת זאת שכבעלי מרגיע אותה או מקלח אותה, היא נרגעת מהר מאד, איתו היא הרבה יותר רגועה מאשר איתי. וזה די נותן לי הרגשה שהילדה לא אוהבת אותי. האם זה הגיוני? הילדה נמצאת במשך היום עם מטפלת, בשעה 16:30 אנחנו מגיעות הביתה וכעבור 45 ד´ מתחיל כל הסיפור. עם המטפלת היא די מרוצה גם, היא מגיבה ללה וצוחקת איתה. האם מה שאני עוברת הוא הגיוני או שאני פשוט מגזימה בתגובתי לדעתך?

גרא.

New member
edenush ,אין לך מה לחשוש,בתך אוהבת

אותך..אלא שהיא נמצאת מבחינה התפתחותית בשלב של תסביך "אלקטרה",כלומר היא אמנם אוהבת אותך,אבל מאוהבת באביה,ולמעשה מתחרה איתך על אהבתו.מדובר במה שמכונה מיניות אינפנטילית (ילדותית).בתך מאוהבת באביה,ורוצה,אולי גם אמרה להתחתן איתו..ואת בשלב הזה,פשוט בת תחרות עימה,מפריעה לה כביכול, ולכן היא חמוצה הרבה יותר אלייך,וחמודה ומאירת פנים לאביה,בעלך.לכן גם היא הרבה יותר חופשייה עם המטפלת כיוון שאינה רואה בה מתחרת אל אהבת אביה..אבל עדן,באמת שאין לך מה לחשוש.זה שלב הכרחי בהתפתחות הרגשית של הילדה,והוא נורמטיבית,עומד להסתיים בקרוב.יחד עם זה,טוב שבעלך מרגיע אותה,וטוב שלשניהם ביחד טוב.אבל דווקא במצב הזה,כדאי לשאול אם זה עושה טוב לילה שאביה מקלח אותה.לטעמי,יתכן שכדאי מה שיותר מהר לגמול אותו מכך,בעיקר על רקע הקונוטציות (משמעויות) לא נכונות שהילדה עשוייה להבין מכך.

גרא.

New member
מתאים,אבל לא מומלץ.גם אם הכל

נעשה בתמימות הראוייה,יש ילדות שלא מבינות את זה נכון.שוב על רקע מה שאמרתי..ויש גם אבות,שלעיתים מרוב "נחמדות",מגזימים ברחיצה,ומבלבלים את ביתם עוד יותר.עלכן כדאי לשקול כל מקרה לגופו.ואם מערכת היחסים של הילדה כלפי אביה,היא בעיצומו של "תסביך אלקטרה",בהחלט כדאי להמנע מכל פעילות העלולה לעודד ולתגמל לכאורה את רגשותיה של הילדה.

גרא.

New member
לשיקולך.אין סכנה מיידית,כשאביה רוחץ

אותה,הסברתי למה זה לא רצוי,אבל זה כמובן לא אסור.

גרא.

New member
edenush ,יעל הפנתה את תשומת

ליבי לכך שטעיתי בגדול בתשובתי הראשונה לשאלתך.משום מה,כנראה בחיפזון מה קראתי 5.5 שנים,ולא כםפי שכתבת,5.5חודשים.וזו מקודת המוצא לטעותי,עליה אני מתנצל.תסביך "אלקטרה",כלל לא מתייחס לגילה של ביתך,אלא לגילאי 5-4 והוא מן הסתם יגיע בבוא הזמן.ועלכן,כמובן אין שום מניעה שבעלך ירחוץ את בתכם,לבדו או יחד עימך.השאלה למה היא בוכה כשאת רוחצת אותה,ואילו אילו היא מחייכת,משקפת בדרך כלל יחס מאד שכיח של תינוקות בגילה וגם ילדים צעירים בעיקר כלפי האב.בסופו של דבר,אחרי המטפלת,את היא המטפלת העיקרית בילדה בשעות שאינה אצל מטפלת,מעניקה לה חום אבל גם שוללת ממנה דברים לפי העניין.כמו החזקה על הידיים כשאת עסוקה.האב,בדרך כלל בא יותר מאוחר,פחות מטפל,ומייצג בעיקר תחושה נעימה ,וכף.מסתבר שבבתים רבים כשהאב בא מאוחר יותר,הוא אינו עוסק בחינוך,אלא רק מנסה לפצות בהתנהגותו את החסך באבא שנגרם לילד עקב שעות עבודתו הרבות.לכן האם נתפסת יותר כ"רעה",ואילו האב,כ"טוב"..בכל מקרה,כפי שגם כתבתי בתגובתי הראשונה, התנהגות בתך אינה אינדיקציה לחוסר אהבתה אלייך,אלא לעוצמת געגועיה לאביה.

גרא....?!?!?!

באמת שאתה המומחה ואם אתה אומר אני מניחה שאתה יודע... אבל שהאבא לא יכול לקלח את הבת שלו? כמה בעיות יש בעניין.... על האמא נופלת כל האחריות כשטיפול בילדים צריך לבוא מצד שני ההורים. ומותר לאבא להלביש את הבת שלו? להחליף לה חיתול? כמעט כל המטלות נופלות על האמא... חוץ מזה שאותי אבא שלי קילח לא יודעת עד איזה גיל אבל בטוח עד יותר מגיל חצי שנה... (זה חצי שנה נכון? לא חמש וחצי?...) וגרא עוד משהו... תסביך אלקטרה הזה... כבר דיברת עליו פעם אבל אף פעם לא הבנתי איך הילדה מבינה את כל מה שאתה מתאר? היא בת חצי שנה... אם תוכל להסביר לי... (ואני לא יכולה לקרוא מסרים) יעל

גרא.

New member
|יעל../images/Emo51.gifעל התיחסותך,בעקבות שאלתך

עברתי שוב על השאלה הראשונה,והתחוור לי לתדהמתי,כי משום מה,אולי עקב חפזון,התייחסתי לילדה כאילו היא בת 5.5 שנים,ולא היא.מכאן התייחסותי לשאלה,.בדיעבד,מסתבר לי שטעיתי,וכנראה גם הטעיתי.גם שתסביך אלקטרה כלל לא מתייחס לתינוקת בת 5.5 חודשים...ולכן כמובן לא קרה לך או לאביך מאומה כאשר הוא רחץ אותך בגיל הזה,אפילו מעבר.אין לי אלא פשוט להודות לך,וטוב שאת מתערבת,ומעיזה לחלוק עלי..אחרי הכל מי שלא עושה לא טועה,וכאן,לצערי פשוט טעיתי.

למעלה