בנושא הסוללה

amirmir

New member
בנושא הסוללה ../images/Emo4.gif

יש לי את ה M505 ומד הסוללה מראה על 100%,לאחר כמה דקות עבודה (עם תאורה) צונחת הסוללה ל85%. לאחר טעינה של פחות מ 5 דקות שוב זה מראה על 100%. האם אני צריך להתחיל לדאוג? כמה זמן צריכה להחזיק סוללה טעונה במלואה כאשר המכשיר אינו במצב עבודה? אני אמור לצאת לחו"ל לשבועיים, האם כדאי להשאיר את הפאלם במצב טעינה או לחלופין להשאירו במצב כבוי ולקוות שהסוללה תחזיק מעמד??

avivgr

New member
אני לא חושב שיש

סיבה לדאגה... גם אצלי התאורה זוללת את הסוללה (ואני עדיין לא מדבר על האפטרברנר...). טעינה קצרה מחזירה את המד ל100% אך הוא חוזר מהר מאוד ל80-85 אחוזים. אני לא יודע איזה סוג הסוללה של הפאלם (האם מותר להשאיר אותה בטעינה כמו המכשירים הסלולרים החדשים) אז אני לא בטוח לגבי השאלה שלך. המלצתי היא לסנכרן לפני היציאה לחו"ל ולהשאיר את המכשיר כבוי. לפי המפרט של פאלם הסוללה אמורה להחזיק שבועיים עד חודש (מה שמופרך לחלוטין...). אביב

amirmir

New member
../images/Emo13.gif תודה...אני רגוע...אבל?......

האם סוללת הליטיום בפאלם לא אמורה לתפקד כמו בסלולרים, שם היצרן טוען שניתן להשאיר את המכשיר במטען זמן ממושך וזה לא גורם נזק וגם לא מקצר את חיי הסוללה. מה אתה חושב???

avivgr

New member
זה בדיוק

מה שהתכוונתי - אין לי מושג אם זה נכון לגבי הפאלם וממש לא הייתי רוצה הראשון לנסות. אם אתה נוסע לחו"ל ומשאיר את יקירך בבית אז לפי דעתי תגבה את הכל, תטען עד הסוף ותשאיר כבוי. לפי דעתי לא יקרה כלום כי זה בנוי לכך. אני הולך עכשיו לברר על הסוללה. אני אשרשר תשובה בקרוב. אביב

amirmir

New member
במחשבה נוספת.. ../images/Emo8.gif

הפאלם נוסע איתי, המטען ייכנס למזוודה וכך נחסוך לעצמנו את תהליך הפרידה והגעגוע.

shukyn

New member
אני יודע שיש במטענים שני סוגים לטע

צריך להמשיך לטעון את הסוללה גם כשהיא מראה 100 אחוז בערך עוד שעה. זה נקרא trickle charge ואז זה טוען את ה 15 אחוז האחרונים לאט לאט.ידידי אמנון מרגלית ממוטורולה מבין בזה יותר. אבל אולי זה שונה בין סוגים שונים של סוללות.

זהכןזה

New member
סוללה בפאלם

זה נורמלי שהסוללה יורדת ל-85%. אחר כך נשארת זמן ארוך יחסית באזור ה- 70% (תלוי בשימוש). הסוללה נטענת רק עד שהיא מגיעה למתח מכסימלי (טעונה לגמרי), כך שאין נזק להשאיר את הפאלם במטען. זה גם לא מקצר את חיי הסוללה לטעון אותה לעתים קרובות.

אורי ג.

New member
עדיף פשוט לקנות מתאם לסוללה 9V

אני קניתי מתאם כזה (לפאלם Vx) והוא חוסך את כל כאב הראש - קטן קומפקטי, לא חשוב לאיפה נוסעים ואיזה מתח יש, או אם בכלל אין חשמל (מילואים למשל). אני קניתי אחד בהונג-קונג (באינטרנט) ואני יודע שגם חברת דלק חשמלי הוציאה סוללה מיוחדת. אפילו קראתי איפהשהו על מתאם סלולרי לטעינה. אני משתמש ב - Vx ואיני יודע אם יש כבר עבור דגמי 50X אבל אין לי ספק שאם עדיין אין אז יהיה בקרוב. אורי

למעלה