בנוסף...

offir67

New member
בנוסף...

בנוסף אני מאוד מתחבר לברסלב ולהשקפה שלו אבל לא מתחבר לכל הקיצוניות של הדבר ולכל הקטע של אומן. וכרגע אני חילוני שמניח בבקרים תפילין כמה דקות וזהו פחות או יותר תודה על ההקשבה א

לאופיר

קודם כל אני מאוד מבינה אותך ומקווה שהכל יהיה בסדר ותמצא את הדרך המתאימה לך אבל אני רוצה גם להגיד שאתה לא בהכרח חייב להשתייך לזרם מסויים אם אתה רוצה לחזור בתשובה. אתה יכול לקחת מכל זרם את הדברים שמתאימים לך ולהניח בצד את אלו שלא, כל עוד זה בתוך גבולות ההלכה. בכל אופן, בשביל לחזק את הקשר האישי שלך עם הקב"ה, אתה יכול באמת כמו שרבי נחמן אומר פשוט לדבר אל הקב"ה. לספר לו בדיוק על כל העניינים האלה שמעיקים עליך ומבלבלים אותך. ולבקש ממנו המון המון עזרה והצלחה בנושא. אם קשה לך לדבר אתה יכול לכתוב (ככה אני עושה כבר אולי 3 שנים ואין לתאר במילים מה הכתיבה הזו חוללה בי. איזו קרבה לקב"ה זה יוצר. זה יכול אפילו להיות כמו יומן שאתה כותב מה היה לך ומה עשית היום,פשוט להפנות את זה לקב"ה.) (למרות שהקב"ה תמיד קרוב אליך. אתה רק צריך לגלות את זה). המון המון בהצלחה, מקווה שאולי עזרתי קצת. שבת שלום

...

בס"ד קודם כל שבת שלום. אני חושבת שזה המקום לשתף. קשה למצוא את דרכך להשם. את עבודת השם שמשורש נשמתך שמתאימה לך. ולאט לאט לאט. סימנים חיצוניים הם לא חזרה בתשובה. צריך להתקיים תהליך שיוביל אותך להבנה אמונה ויראה מהשם ולקיום מצוותיו. תתחבר למה שאתה יכול עכשיו. אל תחשוב על אחרים ומה הם עושים, מה קיצוני ומה לא ולמה אתה לא מתחבר זה הכל מניעות למנוע ממך להתקרב. רבי נחמן השאיר לנו מתנה נפלאה איך להתקרב להשם מתוך שמחה ותמימות. בנוגע לאומן גם אני בתחילה לא הבנתי מה כל העניין. ועדיין לא זכיתי להגיע אבל הרצון נבנה. אני ממליצה לקרוא את אומץ של הרב ביזנסון שבדיוק מדבר על כל מה שעובר עליך עכשיו וכמובן את משיבת נפש. אם תרצה לפנות אליי במסר אשמח לעזור עוד. עשית התחלה טובה אני מאמינה שתמצא כאן אנשים שיזקו ויעודדו יראו דרכים שונות. והכי חשוב פשוט תדבר עם השם ותאמר לי שיש רצון ושיעזור לך למצו איך. פשוט ספר לו כל מה שאתה מרגיש הכי פשוט והכי טוב. חזק ואמץ

תיקון

יזקו=יחזקו. רק להוסיף. השם אוהב ומוחל, נתן לנו תשובה הוא רחום וחנון. רוצה בטוב ולא שנחטא על מנת להעניש. אי אפשר לעבוד את השם מתוך פחד (דבר שונה לחלוטין מיראה).

offir67

New member
קראתי את מה שכתבתן...

שבוע טוב קראתי את מה שכתבתן ותודה רבה רבה אני יודע שהבורא הוא טוב לקח לי הרבה שנים לא לפחד ממנו רק עכשיו התחלתי להשתחרר מהפחד שהייתי אבל אני לא מסוגל לקיים את כל המצוות ולכן אני כל הזמן מהסס יש המון מה לכתוב אבל לא כרגע

למעלה