בנוגע לרקטות....

Longbow 3

New member
בנוגע לרקטות....

אני מעוניין לקנות רקטה לשיגור,עם כל מה שנילווה לה. הבנתי מחברים שיש חברה שנקראת ESTES שעוסקת בדברים הללו, ושלרוב רקטות ואביזריהן מצויות בחנויות לטיסנים. אז,איפה אני יכול למצוא חנויות שמוכרות זאת? לאו דווקא של החברה הספציפית בנ"ל...(ובאיזור השרון ות"א עדיף). תודה מראש לעונים...

לשד

New member
בת"א אני לא יודע אבל יש חנות לא רעה

בבית חנון עם הרבה ידע ויש להם גם מתחמי שיגור מאורגנים והם נותנים הדרכה למי שמעוניין.... בברכה

elan20

New member
לא בארץ

ככל הידוע לי הנושא לא חוקי בארץ, גם בארה"ב זה לא חוקי בכל המדינות. כל מה שיש הוא לדעתי יבוא אישי (ככה אני עשיתי).

Matan103

New member
יש גם הדגמות למי שרוצה

כל יום, רק צריך להתיישב על ספסל בשדרות ואתה מסודר.

Longbow 3

New member
למרות שזה "דיי" אקטואלי היום,

לא מדובר בכאלה רקטות מן הסתם..... הכוונה שלי היא לכאלה:(אולי טיפה יותר גדולות....). http://youtube.com/watch?v=IGG7knJgzKw קשה לי להאמין שלא ניתן בכלל להשיג אותן בארץ....

elan20

New member
עדייו לא

זה בכלל לא עניין של אמונה. עקב העובדה שהמנועים שדוחפים את הרקטות האלה עשויים מאבק שריפה זה פשוט לא חוקי בארץ - כמו נפצים.

avistar6

New member
לא מדויק..

המנועים שמרימים את הטילים האלה מבוססים על דלק מוצק, לא יודע איפה אפשר להשיג אותם אבל הם חוקיים בארץ, יש חוגים שבהם בונים כל מיני כלים כאלה תבדוק שם אולי יקשרו אותך לאחד היבואנים ד"א ההבדל העיקרי בין אבק שריפה לדלק הוא קצב הבעירה, באבק שריפה(כמו בפגזים) הגוף מפתח מהירות בפרק זמן הרבה יותר קצר מאשר בדלק מוצק(מעבורת) בגלל שכל החומר נשרף בבת אחת

elan20

New member
מדויק מאד

בניגוד למנוע של המעבורת שצריך לבעור במשך דקות ארוכות המנועים הקטנים האלה בוערים במשך 1~1.5 שניות והם כן מכילים אבקת שריפה. http://en.wikipedia.org/wiki/Model_rocket#Motors

avistar6

New member
הם מבוססים על דלק מוצק

אבק שריפה היה שורף והורס את הטיל מהעוצמה שלו

pimaa

New member
מה קורה פה?

"דלק מוצק" זה לא שם של חומר ספציפי, כמו שזה נשמע, מדובר בחומר דלק שהוא מוצק ולא נוזל ולכן אבק שריפה הוא סוג של דלק מוצק. כמו כן אבק שריפה אינו חומר אחד, זה גם כן מעין ביטוי כללי. מן הסתם בתרמילים של 5.56 ובפגז של טנק אין את אותו אבק שריפה, יש שם שני חומרים בעלי זמן וקצב בערה שונים לגמרי. לסיכום העניין, הרקטות האלה מכילות סוג מסוים של אבק שריפה, שהוא סוג מסוים של דלק מוצק, שהוא סוג מסוים של חומר נפץ - וזאת הסיבה שהדברים האלה לא חוקיים היום בארץ. מקווה שהענין ברור. ולמי שמעוניין להכין רקטות כאלה, מדובר בסיפור לא מסובך בכלל אבל לעיתים מסוכן... מנסיון ארוך שנים בתחביב.

erazz

New member
אז גם אתה "כימאי" ../images/Emo8.gif

אההה... נזכרתי בנסיונות להוסיף אבקת אלומיניום...
וגם הנסיונות עם ניטרוצליולוס....
פלא איך הגעתי לגילי עם כל האצבעות

RC Raviv

New member
pimma ,הכוונה בדלק מוצק היא דווקא ספציפית

לתכונה הפיזית של הדלק הנמצא במנועים רקטיים. כאשר אתה אומר "דלק מוצק" אין הכוונה רק שהוא פשוט לא נוזל ! אמנם אבק שריפה הוא דלק מוצק מהיותו אבקה ולא נוזל , אך במנועים רקטיים החומר הוא לא אבקה, בכדי למנוע פיזור לא נכון של הבעירה. הדלק הוא כגוש אחיד,שבוער מהסוף להתחלה ולא אבקה שפשוט בוערת חסרת סדר. אבל החומר עצמו לא בהכרח ספיציפי , העיקר שיהיה חומר נפץ הודף , ולא חומר נפץ מרסק - מה שקובע את זה קצב הבעירה. כשהם מתכוונים לאבק שריפה בתוך המנועים הקטנים , הוא לא בצורת אבקה , הוא יצוק כגוש.

pimaa

New member
אז ככה

חומר הנפץ שבתוך הטילים הקטנים האלה יכול לבוא בצורת אבקה או בצורת גוש אחד שלם- אבקה דחוסה. הדלק המוצק הזה עשוי בדיוק מאותם שלושה חומרים עיקריים כמו אבק שריפה ואני מניח שאתה יודע על אילו חומרים מדובר. כאשר מכינים רקטה יש שתי אפשרויות להפוך את האבקה לגוש אחד: דחיסה- יותר קלה, פחות אפקטיבית ויותר מסוכנת (בדחיסה עדיןן נשארים סדקים קטנים בתוך החומר ולכן השריפה אינה אופטימלית) האפשרות השניה היא התכה של החומרים ויציקה שלהם- לוקח יותר זמן אבל התוצאה טובה יותר. ושוב- דלק מוצק הוא לא חומר ספציפי, יש דלקים על בסיס של KNO3, יש על בסיס של אלומניום ויש אחרים, אבקה היא מוצק, ואפשר להפוך אותה לגוש בשיטות שתיארתי אם מעונינים. דרך אגב, אם ממש תרצה אשמח להראות לך רקטות פשוטות מאוד שמבוססות על אבק שריפה פשוט שעפות לגובה של 30 עד 40 מטרים. לא המון אבל לא מעט לרקטה של 200 גרם

harel238

New member
תיקון קטן...

אין הודף על בסיס אלומיניום אלומיניום הינו תוסף שמטרתו להוסיף חום ורעש.

YHS

New member
אתה טועה

הבסיס הוא אמנם לא האלומיניום, אך האלומיניום לא מוסיף "רעש" אלא משמש כמחמצן.

harel238

New member
נכון

ההתיחסות הכללית היתה לקבוצת הבסיס. האלומיניום אכן משמש כמחמצן אך בתרכובות פירוטכניות שונות בעיקר לשימושים בתחום האזרחי זיקוקים וכו משמש ליצירת אפקט רועם.

YHS

New member
אבל

פה דיברו על דלק מוצק ולא על זיקוקים. כי אלומיניום משמש גם לחלונות.....

harel238

New member
אני מדבר על ...

אבקת אלומיניום המוספת בשלב הכנת התערובת הפירוטכנית לפני היציקה או הדחיסה

למעלה