בנוגע לצביעת בדים..

טרה10

New member
בנוגע לצביעת בדים..

קצת אקונומיקה נקיון. פולני...וכל הסלון הכחול והישן..התמלא בכתמים חומים..על הכחול. .נסיתי לצבוע בצבע שהומס במים רותחים. חלק בישלתי לפי ההוראות..ודוקא החלק שנצבע ברתיחה לא תפס [על כתמי האקונומיקה. ]צבעתי חלק במברשת מצבע שהומס ברותחים..שלש-ארבע פעמים אבל עדיין נשארו קצת כתמים. בקיצור נוצר שתי וערב..של כחול כהה ובהיר. גם בגלל שהבד ישן. הבד ניתן להסרה-עם רוכסנים.[כתוב על ההוראות שניתן לצבוע במכונת כביסה..אפילו]... לי נראה שהצבע הקיים בשוק..[שמייבא יעקבי]..שממיסים במים רותחים ומבשלים את הבד..שעה-שעתיים אינו צובע כמו שרציתי. לא בצורה אחידה.[ גם בגלל האקונומיקה.] מה עם צביעת בטיק..איזה צבעים אלו. ? ובכלל..למי יש נסיון...? ואיפה יש מצבעה מתאימה ? נ.ב. לפני שעוברים להחלפת הבד של הכריות. [11 חלקים.]

chayahd99

New member
../images/Emo22.gif העצה שלי

אני לא מבינה בצביעת בדים אבל לפי התיאור שלך נראה שהגיע הזמן לתפור כיסויים חדשים לספה ולכריות. אם את יודעת לתפור תראי שזה לא מסובך במיוחד. אפשר למצוא ברשת הסברים בשפע או לחילופין לאלתר לבד.

שולרון

New member
הצלת הספות

יש עוד אפשרות - להשתמש בצבע אקרילי לבד. תקני צבע אקרילי לבד כהה, או לחילופין צבע אקרילי רגיל וחומר דילול מיוחד שנקרא textile medium, ותצבעי את הכתמים עם מכחול. די קל להתאים או לערבב צבע מתאים וכיון שזה לא שקוף יש סיכוי שתוכלי להסתיר את הכתמים. רעיון אחר לגמרי - תדביקי טלאים צבעוניים. קחי ריבועי בד בצבעים וגדלים שונים ותדביקי בגיהוץ בעזרת מה שנקרא בארץ "פליזלין דו-צדדי" או "נייר אפליקציה". תוסיפי בשביל האיזון גם במקומות שאין כתמים. יכול לצאת מדליק.

למעלה