בנוגע לפרק היום

tealk

New member
בנוגע לפרק היום

האם הבנתי נכון :הגואולד קיבל את העין שהוא רצה ,התקיף את הכוכב , ניצח את שאר הגואאולדים שברחו ושלח את דניאל(הדיי מעצבן) לכל הרוחות , וכל שאר הקדמונים שדניאל דיי פוחד לעשות משהוא כדי שלא ינדו אותו ,לא התערבו בכלל למרות שהגואלוד מצא דרך לעלות ולמעשה משתמש בטכנולוגיה שלהם , ואומה שהתערבה לבסוף והצילה את אנשי הכוכב ,איפה היא הייתה כל הפרק למה היא נתנה לו להשמיד ואז הצילה?

subatoi

New member
למה היא לא עשתה את זה?

כי היא העדיפה לא להתערב עד שהיא הייתה חייבת, עד שהמצפון שלה הציק לה, כנראה. מה שאני לא הבנתי, זה למה דניאל היה כ"כ תמים כדי: א. לחשוב שהוא יוכל לנצח את אנוביס, ועוד כשחיי תושבי אבידוס וחבריו מוטלים על הכף. ב. לחשוב שהספינות האחרות ינצחו את אנוביס. ג. לחשוב שאנוביס יקיים את ההסכם עם דניאל. כאילו, זה גואולד... ועוד משהו- מאיפה העין של רע הגיעה לקיר ההוא בתוך הפירמידה? מה קרה איתה בסוף הסרט? לא לקחו אותה או משהו? (אני לא ממש זוכר את הסרט)

tealk

New member
העין ניתנה לאנוביס עי אונייל (תודות

לדניאל על עצתו החכמה)

Chelnak

New member
האחרים *כן* התערבו - אנוביס עצמו

אמר להראק (יד-ימינו) שמי שתקף את דניאל לא היה הוא. האחרים תקפו את דניאל מכיוון שהוא "חצה את הקו" מבחינתם, בכך שעמד להשתמש בכֹחו נגד אנוביס. מהסיבה הזאת בדיוק אומה לא התערבה ישירות לטובת אנשי אבידוס - אם היא היתה מצילה אותם באופן ישיר, על-ידי תקיפת הג'אפה, היא היתה חוצה גם היא את הקו, וגורמת להתערבות האחרים. אומה (ודניאל, אני מניחה) כבר היו מנודים, מעצם העובדה שאומה עוזרת לאנשים "להתעלות", אבל נקיטת מעשים יותר ישירים ואגרסיבים תגרור תגובה חריפה יותר, כמו שקרה לדניאל. ובקשר לעין של רע - אם אני לא טועה, העין עצמה מעולם לא הופיעה בסרט - הופיע שם רק העתק שלה על התליון של קת'רין, ועוד העתק שלה במרכז העיר של אבידוס. העין עצמה כנראה היתה בפירמידה כבר הרבה מאד שנים.

tealk

New member
ומדוע בדיוק הם לא התערבו נגד אנוביס

? כשגם הוא בעצם חלק מהאחרים?

Chelnak

New member
הוא לא חלק מהאחרים:

דניאל בעצמו הסביר שאנוביס היה גואולד שמצא דרך להתעלות, ואז האחרים ניסו להחזיר אותו בחזרה לקיום הרגיל - אבל איכשהו הוא נתקע בין שני המישורים. לכן, טכנית, אנוביס לא נמצא במישור הקיום של האחרים, והחוקים החלים עליהם לא חלים עליו (נראה לי). הוא גם לא השתמש בכֹחות המיוחדים שיש/אין לו (לפחות לא הראו את זה בפרק).

tealk

New member
מקובלים עליי פירושיך

למרות שאין צדק בנוגע לדניאל -אנוביס (אבל מי אמר שהחיים צודקים)

kinspirit

New member
סטארגייט סוגרת עונה שישית - בפעם 2

קודם אני חייבת לציין שהסצינה הראשונה בין דניאל וג'ק במעלית הצטרפה היום באופן רשמי לרשימת הסצינות האהובות עליי ביותר בסדרה. חוש ההומור של ג'ק במיטבו, האינטראקציה בין השניים כפי שהיא הייתה בעונות הראשונות...אין מילים - פשוט מושלם :) הפרק עצמו מוצלח למדי. הוא גם סוגר מעגלים ישנים (אבידוס) וגם פותח כמה חדשים (הקדמונים והעיר שלהם), תחושה כזו של איכות פרקים כמו שהיה פעם. נכון, היו כמה קטעים קיטשיים שניתן היה להסתדר בלעדיהם (הבחור באבידוס שמדבר עם טיאלק על כך שהם הולכים אחרי דניאל כמו אל) אבל בסיכומו של דבר הפרק הוא בהחלט באיכויות כתיבה, עלילה ומשחק גבוהים יותר מאלו אשר נראו במהלך מרבית העונה. גם מבחינת העלילה הכללית, וגם מבחינת הדמויות באופן אינדיבידואלי, במיוחד בנוגע למסע שדניאל עבר וההחלטות אשר הוא מקבל במהלך הפרק. kinspirit שהגיעה למסקנה שהכי טוב לכתוב הודעה כאשר המחשבות טריות בראש לאחר צפייה בפרק ולא לאחר שעתיים של שינה שמוחקת את הכל מהראש

tealk

New member
kinspirit

את צודקת ,הפרק באמת טוב וכמובן הכי טוב לכתוב הודעה כאשר המחשבות טריות בראש לאחר צפייה בפרק ולא לאחר שעתיים של שינה שמוחקת את הכל מהראש ,אולם אני רואה את הסדרה שאחרי סטאר גייט העונה לשם אינדי הצעיר ולכן איני יכול לכתוב ישר לאחר שהפרק נגמר.

subatoi

New member
לא נראה לי שהיא התכוונה אליך ../images/Emo13.gif

היא התכוונה לעצמה
וזה באמת הגיוני לכתוב את זה לפני שעתיים של שינה. וגם אינדי הצעיר נגמרה אתמול
בעסה לנו.

libate

New member
|חימתי עולה העונה השביעית בערוץ 1??

מי יודע? אני מחכה לעונה הזאת כבר כ"כ הרבה זמן....

libate

New member
מה, אף אחד לא יודע מתי??

מוזר. אני אמנם חדשה בפורום, אך נראה לי שכולם פה מתמצאים הרבה יותר ממני בנעשה.. חבל שלא ידוע מתי עולה העונה השביעית. אני לעומתכם לא משיגה את הפרקים בדרך אחרת, ותלויה לצערי בגחמותיו של הערוץ הראשון. הייתי משוכנעת שבתום השידור החוזר של העונה השישית הם יעלו את העונה השביעית מייד. מה, טעיתי? אשמח לקבל תגובות- אולי מישהו שמע משהו..

subatoi

New member
תראי...

א. הסיבה היחידה שכולם מתמצאים יותר ממך, זה שהם בפורום ואת לא. אבל מעכשיו זה יתוקן, לא?
תהיי אתנו ותדעי כל מה שאנחנו יודעים!
ב. את לא היחידה שלא משיגה את הפרקים בדרכים אחרות, אל תדאגי, את לא לבד. ג. הם אמרו להיות אופטימיים, אחרי עצומה של 200 חתימות שמשלחה להם. את מוזמנת לראות בלינק המצורף (אייטם שני, נכון לעכשיו).

למעלה