בנוגע לנגיעה...

בנוגע לנגיעה...

תגובה באיחור (??) קצת לדייק: כתוב בספר ויקרא:``ואל אישה בנידת טומאתה לא תקרב...`` משה רבינו שהה בשמים 40 יום ולילה וקיבל את התורה שבכתב וגם את התורה שבע``פ, הוא קיבל הוראה לתקן תקנות ולשים סייגים וגדרות, ואנחנו מחוייבים בהם מהתורה: ``ועשית ככל אשר יורוך... לא תסור ימין ושמאל`` (פר` משפטים, דברים) כתוב בתורה שבכתב: ``לא תקרב``, והמשמעות המעשית של זה מפורטת בתורה שבע``פ. והכוונה היא, התנהגות שמביאה לידי התקרבות. כלומר: נגיעה של חיבה, וכדו`. גדרות וסייגים: נגיעה כלשהיא ועוד. הכל נמסר ונתקן מימי משה רבינו. והוא מסר ליהושע ויהושע לזקנים, וכו`... (פרקי אבות משנה א`) כל התורה שבע``פ עברה כך בעל פה ממש ע``י צדיקי וגאוני כל דור עד שנכתבה מסיבות ידועות.. מובן שזו מצוות לא תעשה ככל מצוה אחרת - ולא כפי שקנטאור כתב שהסיבה היא כדי שהאיש לא יטמא. טומאה זה מצב הלכתי מוגדר. למשל לאחר שינה הידיים טמאות ובמצב כזה אסור כל מיני דברים, וצריך ליטול ידיים כדי לצאת מ``המצב``... וכתגובה לטרמפיסט - כל מי שהיטהרה, היא אמנם טהורה, אך אם היא לא נשואה, היא במעמד של פלגש... ולא נראה לי שזה כ``כ מכובד.... בכלל מוזרה לי התופעה של ההתייחסות המזלזלת לגדרים. גם מוקצה בשבת זה גדר!!! ומי שאמר שיש רבנים שמתירים את זה, שיקום!!! (ויגיד איזה רבנים) לא נשמע לי הגיוני!!! אלו היו 35 שורות ענייניות. (שלא ישמע כמו הלכה קשוחה, אם מתעמקים בפרטים בסה``כ הכל לטובתינו ולטובת חיי הנישואין) :) הפעם כותב/ת.

יש לי מה לומר

בלי להתייחס לעניין עצמו של הנגיעה מקומם אותי שאנשין מפרידים בין מה שכתוב בתורה לבין מה שקבעו חז``ל. תחשבו לאן נגיע אם על כל מצוה מחכמים נגיד: ``טוב, זה רק גדר!``... אתם יודעים כמו מי נהיה... (השומרונים, לא?) יהודים אורתודוכסים מקפידים על מצוות דאוריתא ודרבנן באותה מידה. נכון שיש עניינים של ספק ברכות וכו` אבל זה כבר משהו אחר. אל תגידו לי שבגלל שנושא הנגיעות הוא לא מהתורה אז... טוב... זה לא נורא... זה לא חמור... נו............ אבל האמירה היא יותר עקרונית ולא רק בנושא הספציפי.

קריאה דחופה לכם!

אנשים! עד שאני בפורום בשעות לילה כה מאוחרות... אתם לא????????????????? יאללללללללללללללללללה.

סידהרתא

New member
?????

ככל שידוע לי קיום יחסי מין (כן כך קוראים לזה מה לעשות) בין שני אנשים פנויים כאשר האישה אינה נידה מותר לחלוטין. וכעת לגבי הצביעות, כלנו (כמעט) רואים נשים ערומות (ולהיפך) בסרטים למרות שזה יכול להיות איסור דאוריתא למה? למה? הסיבה היא פשוטה אנחנו לא רוצים ולא מסוגלים לנתק את עצמנו מהעולם הסובב אותנו הדבר הזה יפגע בנו אנושות. לעצם הענין כואב לי שבחינוך הדתי עולה הרבה פעמים גישה שלילית ליחסי מין חבל. זה גורם נזקים נוראיים לכולנו ומה שחשוב יותר זה נוגד לחלוטין את תפיסתה של היהדות מאז ומעולם לדת החיים תמיד היה יחס חם ואוהד ליחסי מין (ולא לפרו ורבו זה משהוא אחר שרק בורים עלולים להתבלבל) מקווה שדברי יתקבלו בהבנה ולא אקבל מטר של אבנים בדברי הנועזים ואולי פוגעים במשהוא/משהיא, לילה טוב, סיד

מה הקשר?

טוב, הבנו שיש לך משהו להגיד כבר הרבה זמן ולא מצאת מקום איפה לומר אז החלטת לומר אותו כאן ועכשיו כי אולי לא תהיה לך הזדמנות לומר זאת אח``כ ולא נשמע את דברי החכמה שלך פשוט לדעתי אין קשר בין מה שדיברנו לבין זה. אנחנו מדברים על איסור נגיעה ואתה מבקש גישה אוהדת ליחסי מין. מה?????????????? קודם כל תסכים שיש כזה איסור: איסור נגיעה אם אתה מאמין בו או לא אח``כ אתה יכול לדבר כמה שאתה רוצה על גישה אוהדת למה שבא לך. אני הולכת לאסוף כמה אבנים. שניה. סתאאאאאאאאם.

בעל אוב

New member
עד מתי?

עד מתי יהיו כאן דיוני סרק ``הלכתיים`` של כאלה שלא ממש בקיאים בנושאים אלה. ממש לא שייך לדון על דברים כאלה במסגרת עשר שורות שאדם כותב בהודעה בפורום. הדברים הם עמוקים הרבה יותר. לא ניתן להעביר מסר שלם בצורה זו אלא רק חלקים קטנים ממנו, שלא שווים הרבה לכשלעצמם. אנא חידלו מכך. זה רק גורם נזק לכם ולאחרים. וחבל. אוב.

וילי

New member
בחיי,אתה כ``כ צודק שזה מדהים

פשוט הוצאת לי ת`מילים מהפה אין לי שום דבר להוסיף כל מה שכתבת נכון אגב גם אני כתבתי על זה תדףדף קצת למטה כתבתי על נושא הרבנים

אביה*

New member
אובון, אל תסתום לנו את הפה בבקשה

הרי בשום ישיבה לא היו נותנים לנו לומר את מה שאנחנו חושבים, אז היכן אנו יכולים לקיים דיונים כאלה אם לא כאן? ובקשר לדיוני סרק הלכתיים, מי אתה שתקבע דברים כאלה? יש לך בכלל הסמכה לרבנות (לשיטתך)? אני יכול לצטט לך את השולחן ערוך, ואת דעת הפוסקים שמתירים פלגש, אם זה יניח את דעתך. אבל אני חושב שיותר חשוב הדיון העקרוני והערכי, מאשר להתפלפל בסעיפים כאלה ואחרים של ההלכה. ואני ממליץ לכל מי שקיבל את דעות רבותיו כמו חסיד שוטה, לחזור ולבדוק את הדעות הללו בפרספקטיבה יותר רחבה, אחרת הוא לא יהיה יותר נבון מחמור נושא ספרים, ובעצם לא יגיע כלל למדרגת אדם בן חורין, כי דעת רבותיו שולטת בו, והוא בעצם ביסודו של דבר, עבד ולא אדם בן חוריןבצלם אלהים.

מיקי*

New member
שגי, את צודקת.

אבל צריך להפריד בין מצוות דרבנן וסייגים שכאלה, לבין גדרים חדשים, ``שלא שערום אבותינו``, שלא מופיעים אפילו מדרבנן. (ואני לא מתכוון למשהו ספציפי - בלי שום קשר לדיון עצמו, באמת שלא). (נו תאמינו לי שזה לא קשור, סתם הזכיר לי) שבת שלום וחודש טוב

אביה*

New member
האם צריך רישיון בשביל לקיים יחסים?

אני חושב ששני אנשים מבוגרים ופנויים שרוצים לקיים יחסים לא צריכים להוציא רישיון ברבנות הראשית. עשו לנו שטיפת מוח מאוד רצינית בכדי שנחשוב ונאמין שיחסי מין מקומם רק בתוך המשפחה, וכל מציאות אחרת שלהם היא תועבה ורעה, (אגב, אני חפשתי חפש היטב בכל התורה ולא מצאתי שכתוב ``לא ישכב רווק עם רווקה, תועבת ה` עושה אלו``) וכתוצאה מזה דור שלם של רווקים ורווקות שמגיעים לגילאים מתקדמים ולא הצליחו להתחתן מונעים מעצמם את הצורך המרכזי הזה, או מצד שני אנשים צעירים קופצים לנישואי בוסר מתוך לחץ, והתוצאה הרבה משפחות חד הוריות, וילדים להורים גרושים. כמובן ששיא האושר והיופי יכולים להיות הנישואין, אבל העולם הוא לא שחור ולבן, וכבר היה מי שציין את מושג הפלגשות, שהיום רבנים רוצים לעקור אותו מחלל המציאות, אבל הוא היה מושג רווח בזמנים עברו עד כדי כך שיש לו מעמד הלכתי בשולחן ערוך. חברות של היום ומגורים בבית משותף ללא נישואין מוגדרים כפלגשות, ``פלגש`` - פלג - אשה.וזה נראה לי עדיף על מצב שבו אנשים רווקים מאוננים להם בשקט ולבד, וחיים חיים של אומללות וסבל. ואפשר לחשוב שאנחנו צדיקים כאלו גדולים בכל מיני הלכות שאף חשובות יותר כמו אהבת ה` אהבת האדם שהוא כל התורה על רגל אחת, הקפדה בכבוד האדם בסעיפים של רכילות ולשון הרע, ואי פגיעה מילולית באחר, עד הלבנת פנים ברבים.

וילי

New member
תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דיי כבר אנשים אין לי כח אין עוד מישהו שחושב כמוני כאן? אני יודע שיש אז אולי הוא יועיל בטובו ויגיב גם כן קצת נמאס לי כבר שכל אחד שכותב על זה אני היחיד שמגיב לזה שאני לא מסכים איתו (ואני יודע בפרוש שיש כאן לפחות חצי שחושבים כמוני)

וילי

New member
הסוגריים בסוף הכי חשובים!!!!!!!!!

היי למה לא העמקת בנושא של הסוגריים בסוף? לאנשים מאוד קשה לשמוע הלכה כזאת קשה אז כדאי להעמיק בנושא של הסוגריים כי הוא גם הכי פילוסופי(אני אוהב פילוסופיה)

ronitfin

New member
אני מסכימה אבל..

הבאת יפה והסברת יפה ואת צודקת מאוד. רק שגם אני חשבתי מה מעמדה של פילגש, חקרתי וגיליתי שפילגש, היא אישה שהאדם נושא אותה לכל הדעות והיא אישתו שלו בלבד, בנשואים ממש אלא ש.. אין לה כתובה, כלומר נשואה ללא כתובה, דרגה פחותה יותר, אבל לא מה שאנחנו חשבתנו (גם אני חשבתי כך) זו הגדרתה של פילגש. זב הכל שבת שלום ואין שאלה, לגעת אסור! מוקצה!

למעלה