בנוגע לאיבחון moxo

בנוגע לאיבחון moxo

שלום :)
לפני כמה ימים הלכתי לניורלוגית עקב "חשש" להפרעות קשב וריכוז
היא נתנה לי למלא מבחן קצר שאני ממש מקווה שעניתי ואיבחנתי נכון את השאלות.לאחר השאלון היא אמרה שאין לי כלום ,אבל
היא הפנתה אותי למוקסו
העניין הוא כזה:האם זה כביכול המבחן האמין ביותר ? לפי חוות דעת רבות הבנתי שכן
דבר שני : התקשרתי למרכז איבחון כלשהו והם אמרו ,שמי שעורך את האיבחון של המוקסו הם אנשים שעברו הכשרה או קורס לכך
האם זה מספיק ? או בקיצור מי רשאי לערוך את הבמחן של המוקסו ?
רק אציין שיש לי גם בעיות רגשיות כלשהן אבל אני מטפלת בהן ומשם הופניתי

eransandel

New member
תגובה לאבחון MOXO

שלום, שמי ערן סנדל, מנהל תחום ההדרכה המקצועית של חברת פתרונות נוירוטכנולוגיים בע"מ, מפתחת מבדק ה-MOXO.
בנוגע להאם זהו המבדק האמין ביותר, היות ואינני אובייקטיבי זה קצת יישמע יומרני אם אומר לך שכן אך בכל זאת אענה שבוצע מחקר שתיקף את ה-MOXO בהקשר של אבחון הפרעת קשב וריכוז (ADHD) ונמצא כי המבדק רגיש בכ-90% וספציפי ב-86%. מה שאומר שעל פי תוצאות המחקר, 90% מהנבדקים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז במחקר הזה, נמצאו עם מדד אחד לפחות חריג מהנורמה בעוד ש-86% מהנבדקים שנלקחו כביקורת (ללא הפרעת קשב וריכוז) וביצעו את המבדק, נמצאו כתקינים במבדק, כלומר, ללא מדדים חריגים מהנורמה. יחסית למבדקים אחרים הקיים בשוק, אלו בהחלט נתונים טובים של דיוק.
בהקשר לשאלתך השניה, מי רשאי לערוך את ה-MOXO. אנחנו נכון להיום בחברה משווקים ומאשרים שימוש לאנשי מקצוע אשר מצויינים בחוזר מנכ"ל של משרד הבריאות 40/2010 לאבחון הפרעת קשב וריכוז ככאלו העוסקים בתחום. אנשי המקצוע הללו הינם: רופאים מומחים (קרי נוירולוגים; פסיכיאטרים; רופאי התפתחות הילד; רופאי ילדים ומשפחה אשר עברו התמחות ב-ADHD במשרד הבריאות), פסיכולוגים מומחים; מאבחנים דידקטים; מרפאים בעיסוק; עובדים סוציאלים; קלינאי תקשורת; פיסיותרפיסטים.
אלו ורק אלו רשאים להעביר או להיות אחראים על העברת המבדק בקליניקות ובמכונים השונים.
הערה - ישנם מכונים בהם ישנו טכנאי אשר אינו איש מקצוע והוא זה שמעביר באופן טכני את המבדקים. אך מבחינתנו, תמיד באותם המכונים קיים איש מקצוע מהרשימה הנ"ל אשר עליו מוטלת האחריות המקצועית בנוגע להעברת המבדק והשימוש הנכון בכלי.
אנחנו לאותם אנשי מקצוע מעבירים קורסים והכשרות לשימוש מקצועי במבדק בנוגע לפענוח התוצאות והמסקנות אשר ניתן להוציא מתוצאות המבדק.
מקווה שעניתי בצורה ברורה.
ערן

eransandel

New member
הערה חשובה לציון

חשוב כמובן לציין כי המבדק הממוחשב כמו ה-MOXO אינו עומד בפני עצמו ומשמש ככלי תומך החלטה בלבד בתהליך האבחון של הפרעת קשב וריכוז (ADHD). מי שרשאי לבצע אבחנה של הפרעה זו הינם רופאים מומחים לקשב וריכוז וכן פסיכולוגים מומחים כאשר אלו האחרונים חייבים להמליץ על המשך אבחון אל הרופא המומחה. בכל אופן, היות ומדובר בהפרעה מאד מורכבת אשר לעיתים קרובות מלווה בתחלואה נלווית, לעיתים קרובות מומלץ להיעזר במבדק הממוחשב היות והוא משמש כעדות נוספת לקיומם של הקשיים ועוזר לאיש המקצוע המוסמך לאבחן בצורה מדויקת יותר.
ערן

למעלה