בנוגע לאזרחות

1151986

New member
בנוגע לאזרחות

האם לאחר קבלת האזרחות ניתן לעזוב את הארץ למספר שנים/ להגר למדינה אחרת מבלי לאבד את האזרחות ? האם יש תקופת זמן מחייבת למגורים בארץ לאחר קבלת האזרחות ?

Jkamm

New member
ביטול אזרחות

תמיד אפשר לבטל אזרחות.
במקרה שהזכרת, אם יחליטו לשלול לך את האזרחות, זה לא בגלל שעזבת את הארץ אלא בגלל שרכשת את האזרחות על סמך מסירת פרטים כוזבים.
אך הסיכוי שיעשו דבר כזה אפסי - עד היום לא נתקלתי במקרה של שלילת אזרחות מסיבה זו.
הכי טוב לקרוא את האפשרויות לביטול האזרחות מהמקור - סעיף 11 לחוק האזרחות:
חוק האזרחות
יוני קם

1151986

New member
לא ניסחתי טוב את השאלה

האם לאחר שבעלי יקבל אזרחות, נוכל לעזוב את הארץ לתקופה בלתי מוגבלת ואולי אף להגר למדינה אחרת מבלי שאזרחותו הישראלית תישלל ממנו ?

randyloo

New member
למיטב ידיעתי

עזיבת המדינה אינה גוררת ביטול אזרחות אך כן גוררת אי מתן דרכון ישראלי (במיוחד אם זה נעשה בפרק זמן קצר לאחר מתן האזרחות). אם זה חשוב לכם אז השיקולים בהתאם.

1151986

New member
את הדרכון הישראלי

מקבלים יחד עם מתן האזרחות, לא ?

1151986

New member
הבנתי

אז מה התנאים שמגיעים עם קבלת הדרכון כדי הוא לא יבוטל ?
ושאלה נוספת, בתום השנה, לכמה זמן מחודש הדרכון ? האם כרגיל ל 5 שנים כמו כל אזרח ?

בפעם הראשונה לשנה בלבד

כך שאם אתם מתכננים בשנה הראשונה לעזוב אז הוא לא יחודש

אלו התנאים שמגיעים עם ההתאזרחות

לאחר מכן לחמש שנים

ולאחר מכן לעשר שנים כמו כל אזרח

1151986

New member
תודה זאב ורק לוודא שהבנתי

במידה ובשנה הראשונה עם הדרכון נוכיח שמרכז החיים שלנו בישראל ויותר ממחצית השנה נשהה בארץ, לא נסכן את הדרכון הישראלי.
לאחר מכן הדרכון יחודש ל 5 שנים נוספות. ידוע לך האם בטווח חמשת השנים ניתן יהיה לשהות בחו"ל תקופה ממושכת מבלי לסכן את איבוד הדרכון ?

מה שידוע לי שישראל רשאית לתת לאזרחיה דרכונים לא חייבת

במקרה שרשויות חושבות שזאת קומבינה בשביל דרכון הם יכולות לא לתת דרכון.

randyloo

New member
יוני כתב על זה לפני מספר שבועות

בקצרה, דרכון היא זכות שאזרחים יכולים לקבל אבל אין חובה למדינה לתת אותה אלא אם היא משתכנעת שמרכז החיים בישראל. אחרת ניתנת תעודת מעבר.

1151986

New member
זה מה שאני מנסה להבין

כיוון שיתכן שבעוד מספר שנים נאלץ לנוע בין ישראל לחו"ל הרבה,
ואני לא בטוחה שבכל השנים יצא שנגור בארץ יותר מחצי שנה בכל שנה.
האם בכל פעם שמחדשים דרכון נצטרך לעמוד בתנאים של מרכז חיים בישראל על מנת שלא תאבד לנו הזכות להחזיק בדרכון הישראלי ?
האם יש נוהל מסוים בנוגע לזה ?

Jkamm

New member
תקבלו תעודת מעבר

מי שהתאזרח, קיבל דרכון ולאחר קבלת הדרכון לא השתקע בישראל ואינו מראה כוונה להשתקע בישראל - לא יונפק לו דרכון אלא תעודת מעבר.
ראו את הנוהל
ההבדל העיקרי בין דרכון לתעודת מעבר - הצורך באשרת כניסה למדינות שבעל דרכון ישראלי היה פטור.
הצעתי, תעמדו על כך שהשתקעתם בישראל (יש רשימת דברים שעליכם להראות).
ובכל מקרה - את האזרחות לא ישללו...
יוני קם

1151986

New member
מעולה יוני ! תודה רבה שוב

prizman

New member
חובות סוציאליות, לא זכויות סוציאליות.

השתדלתי שיבטלו לי את התושבות כמה שיותר מהר כי העסק בד"כ לא משתלם, אנשים בד"כ לא טורחים
לעשות את החישוב הזה ומדובר בכסף גדול.
בט"ל מצידם השתהו ככל הניתן כי הם יודעים את זה היטב.

randyloo

New member
יש הבדל בין מי שעזב לצמיתות ובין מי

שאולי חושב להזדקן כאן יום אחד.

prizman

New member
לא ממש.

אני טרם החלטתי אם להזדקן ואיפה ובחישוב פשוט וקל ראיתי שזה לא משתלם. במידה ואחליט להזדקן בישראל
אין לי שום בעיה לעשות את זה ועדיין אהיה בחיסכון של מאות אלפי(!) ש"ח.יש הבדל בין אנשים שונים
אבל כלל האצבע הוא שמי שנמצא במעמד בינוני ומעלה ובמצב בריאותי סביר ומעלה כל נושא
הבט"ל לא משתלם לו. כמובן שעדיף גם להיות ללא ילדים אבל זה תמיד עדיף

לא כולל כנראה את ארה"ב אגב, נ"י במיוחד, אבל לא בדקתי. זה ע"פ השמועה.

randyloo

New member
יכול להיות שאתה צודק

אבל למשל על קצבת זקנה יש תוספת ותק צבור שמעלה אותה ב 50%. למשל, אם אתה משלם ביטוח לאומי 20 שנה ואח"כ מקבל קצבת זקנה עוד 20 שנה אז עשית עסקה לא רעה בהשוואה למישהו שלא צובר את הותק. שוב, החישוב הוא אינדיבידואלי.

prizman

New member
אתה לא חושב שקצת מצחיק לקרוא "תוספת"

למשהו שתקף ל 99% מתושבי ישראל?
אין דרך חוקית לגור בישראל ולא לשלם בט"ל מגיל 21 עד 67.
זה אגב גם תקף לגבי חלק גדול מהמהגרים ממנה אבל אני בספק אם זה מה שיגרום למישהו לחזור.
הרעיון הבסיסי של בט"ל היה יפה. שכל אזרח יקבל טיפול רפואי שווה וטוב. אבל הרעיון נכשל ובגדול.
כמה אנשים אתה מכיר שאין להם ביטוח משלים? ולכמה יש משלים נוסף על המשלים? ולכמה יש ביטוח פרטי בנוסף,
אם ממקום העבודה ואם באופן פרטי?
אבל בישראל אתה קהל שבוי. אין לך שום טעם לבדוק אם משתלם לך לשלם בט"ל כי אין לך ברירה.
לאחרים כדאי לבדוק, במרבית המקרים זה יסתבר כבלתי משתלם.

למעלה