בנוגע לאוסקר

mrpink3

New member
בנוגע לאוסקר

אני תוהה לגבי שניים מהקטגוריות המרכזית באוסקר: הסרט הטוב ביותר והתסריט הטוב ביותר.

לפעמים, בחלק גדול מהמקרים ואולי אפילו ברוב הפעמים (אם כי זה כולל מקרים הם הסרט הטוב ביותר מבוסס על ספר ומכאן נכנס לקטוגריה של 'התסריט המעובד הטוב ביותר) הסרט שזוכה בקטוגריית 'הסרט הטוב ביותר', לא זוכה בקטוגריית 'התסריט הטוב ביותר', ולהיפך.
אני תוהה לגבי הסיבות לכך. אני חושב שהשוואות הם חסרות תוכלת כלא מובעים בהם גם דוגמאות, לכן אכניס לפה שני סרטים נפרדים, אחד זכה בקטוגריית הסרט והשני בקטגוריית התסריט. ועל מנת שהפוסט הזה יהיה מדויק ביותר אבחר בשנה בה נבחרו שני סרטים שראיתי: משחק הדמעות (שזכה בתסריט) ובלתי נסלח (שזכה בסרט).

האם זה בגלל שההיבט הויזואלי בבלתי נסלח הוא בולט יותר, הן בהשפעתו על משמעות הסרט עצמו והן בסגנונו. ובכלל, הסרט מוצלח נורא בהיבט הזה, בעוד שבמשחק הדמעות יש משהו נורא יבש באסתטיקה. עם זאת, האם לא לוקחים את בחשבון את אותו היבט כבר בתסריט עצמו? אם כך, למה משחק הדמעות זכה בקטוגריית התסריט ולא הבלתי נסלח. אם הולכים להיפך, אם בנקודת אפס משחק הדמעות טוב יותר בבלתי נסלח, מה היה כה שגוי בביצועו? הרי אפילו בקטוגריית הבימוי - הסרט היה מועמד לפרס, וכן גם בקטוגריות השחקן הראשי והמשנה וכן גם בעריכה!
אם כך, אם הסרט היה כל כך מוצלח בהיבטים של בימוי - שתפקיד זה לקחת את התסריט וליצור סרט, אם מועמד הבמאי לפרס הרי שמלאכתו הייתה מעולה. (והרי גם ככה התסריטאי והבמאי הם אותו אחד). ואם גם שני שחקנים, וגם עבודת העריכה מועמדת לפרס - אלו הרי שלושת הפרמטרים שבעצם לוקחים את התסריט והופכים אותו לעבודה מוגמרת.

אתם לא חושבים שזה דבר די שערורייתיי?
מה דעתכם?

סרט, לפחות כמו שאני רואה את זה, מתחלק לשניים.

תסריט ובימוי. אלה שני החלקים היחידים של הסרט. כל שאר הקריטריונים של הסרט הם לא יותר מתתי-סעיפים של אחד מהשניים. בהרבה מקרים, למעשה אצל רוב הסרטים, אחד מתעלה על האחר.
אני לא אדגים לך מה כוונתי באמצעות האוסקר, אלא באמצעות טעם אישי שלי.
בתור דוגמה ראשונה, הילדים של מחר. סרט מדהים (לפחות מבחינתי), עם תסריט בינוני שמשודרג לליגה אחרת לגמרי בזכות בימוי מדהים. הבימוי הוא מה שהפך את זה מבחינתי לסרט השנה.
בו ניקח את הסרט האהוב עליי משנה אחרת "השעה ה-25". אם תשאל אותי, הבימוי שם לא הכי מיוחד, ספייק לי לא עשה שום דבר יוצא דופן. אבל רמת הכתיבה בו, הדמויות האדירות והסצינות הבלתי נשכחות שהוא הוליד הופכים אותו לסרט כביר.
נכון שזה טען אישי, אבל סרט שנחשב להכי טוב של השנה לאו דווקא צריך את כל המרכיבים ביחד כדי ליצור חוויה גדולה. לפעמים משהו יכול להיות חסר, כל עוד משהו אחר מפצה על זה.

** רוזבד

New member
אני לא חושב

שזו שערורייה,
לפי דעתי לא כל סרט שכתוב טוב הוא בהכרח הסרט הטוב של השנה,

סרטים כמו "שמש נצחית בראש צלול", "ג'ונו", "מיס סאנשיין הקטנה", "סיפורו של וויל האנטינג", "מילק" ועוד... אלו סרטים שבבסיס הרעיון המרכזי שלהם כתובים ממש טוב, אבל שמסתכלים על המכלול הכללי של הסרט, הם לא משתווים לסרט הטוב של השנה,

אגב, אם "טיטאניק" היה זוכה בפרס התסריט, זו הייתה שערורייה (הוא לא היה מועמד באותה שנה)

mrpink3

New member
אבל הקטע הוא

שגם בהיבטים של בימוי, משחק, ועריכה - שהם למעשה אלה שתפקידם לקחת את התסריט ולהפוך אותו לסרט; 'משחק הדמעות' היה מועמד לפרס.

וחוץ מזה, צריך בימוי ממש מיוחד כדי לקחת תסריט חלש יותר ולהפוך אותו לסרט טוב יותר; ומצד שני זה ממש נדיר כשלוקחים תסריט יותק טוב והופכים אותו לסרט פחות טוב מהזוכה בפרס, שלו למעשה היה תסריט פחות טוב.

** רוזבד

New member
אני סבור

(אבל רק סבור) שבאקדמיה שם אוהבים הברקות וטוויסטים ודברים שונים ויוצאי דופן בתסריטים מקוריים,

"הארטיסט" זה סרט נהדר, סוחף, מבויים ומשוחק בצורה מעולה,
אבל אני חושב שהתסריט של "חצות בפריס" הוא מיוחד, עם הברקות, ואומר אף שהכתיבה של וודי אלן בסרט היא פשוט גאונות (לפי דעתי לפחות)

אותו דבר עם התסריט של "משחק הדמעות", יש שם עלילה מטורפת, עם טוויסט, עד כדי שפשוט אי אפשר להשאר אדיש לתסריט שכזה,
עם כמה שמרגש ונוגע ללב היה התסריט של "הבלתי נסלח",

ואם נחזור רגע ל"טיטאניק", זהו סרט מרהיב, נוצץ, בלתי נשכח ויש לו את האיכויות שלו,
אבל בבסיס שלו, הוא כתוב בצורה ממש חלשה (ג'יימס קמרון אפילו לא קיבל מועמדות)

למעלה