בנדיט 1200 או zx9

david3757

New member
בנדיט 1200 או zx9

לחברים שלום רב אני לפני רכישה קרובה מאוד מתלבט, הניסיון ברכיבה שנתיים על gpz וחצי שנה על zzr 600 מבקש חוות דעת על הכלים הללו Zx9 98 בנדיט 1200 2001 בברכה דוד

M O R M

New member
למנהלי בנדיט 1200 יותר מתאים מנינג'ה 9

ראשית תחזוקה של נינג'ה 9 יקרה יותר בהגדרה מבנדיט....בהנחה שקנית נכון אופנוע תקין. אבל הכל תלוי באופן השימוש ובמטרה. ברור שלרכיבות עירוניות והרכבה הבנדיט יותר נוח . מצד שני בנדיט פחות כיפי בסיבובי סדום ערד . אז זה עניין של מטרה - תאכלס אין קשר בין אופנוע תיור מתון שנותן הכי הרכב מנוע לכסף לבין מכונת ספורט מהנה לסופי שבוע בכבשי סדוםערדכבישהצפוןמלכישועביתגוברין.

TheDevilInside

New member
במה תחזוקה של ZX9 יקרה מהבנדיט?

ואני מדבר על שימוש זהה,סוגי צמיגים זהה וכל השאר?

M O R M

New member
בהגדרה אופנוע ספורט קיצון כמו נינג'ה 9 יקר

יש לו יותר סוסים שמושכים את העגלה והם רעבים יותר. יותר סוסים משמעו מהירות שיוט יותר גבוהה , קצב האצה יותר גדול = צמיגים ומכלולים נשחקים יותר מהר. אין מושג כזה "שימוש זהה" בין אופנוע תיור מתון וחזק בנמוכים לרוצח פסיכי ליטר ספורט . לא ניתן כמעט להשתמש באופנוע ספורט ליטר קיצון "שימוש זהה" לבנדיט תיור נוח . מנוע של נינג'ה סופרספורט משומש אפילו אם יהיה "בכאילו שימוש זהה" עדיין סביר שבעליו הקודמים לא עשו בו "כאילו שימוש זהה" משמעו הסתברות ליותר תקלות מאשר אופנוע תיור אחר.

מוטי נשמע כאילו שאתה מפחד מה-ZX9..

TheDevilInside

New member
מסכים אולי לגבי בעלים קודמים,עם הסתייגות קלה-

כי זה לא בדיוק מה שהתכוונתי. לעשות בעיות יכול גם אופנוע יותר חדש,כמו שאופנוע ישן יכול להיות שמור בצורה קיצונית. בהחלט ניתן להשתמש ב"אופנוע ספורט ליטר קיצון" שימוש זהה לבנדיט. שימוש שלי מאופנוע כרגע(CBR900,מספיק "קיצוני" להכנס לקטגוריה?
) הוא מנהלתי-בית\לימודים\עבודה,נדירות גיחות למקומות מעניינים. לאומתי יש לי חבר שהבנדיט שלו משמש אותו לכל סופ"ש ל"טיול חליפות". הוא גם רוכב אגרסיבי ביום יום-פתיחות חזקות(היה לך בנדיט,אתה אמור לדעת מה פירפורים עושים לצמיג אחורי ספורטיבי),החלקות זנב,ועוד. שאלה-מי מאיתנו משלם יותר על תחזוקה שוטפת(שוב,להוציא רגע את עניין מצב הכלי ותיקוני בעיות בעלים קודמים)? ועכשיו תחשוב שאני אשים צמיגי תיור נטו,לא אעבור את ה110 קמ"ש,והחבר ישים סליקים ויסע בסל"ד שקרוב לקו אדום. מי ישלם יותר פר חודש? הכל תלוי ברוכב ובשימושים שלו... מה יותר מתאים זה כבר שאלה אחרת. אבל אתה יודע,אם היינו קונים רק מה שהכי מתאים-היינו על קטנועים ו4 גלגלים...

M O R M

New member
בא נתחיל מהעובדה שלדעתי ה- CBR900 אחלה

אופנוע מעולה אמין ונוח. להשתמש בו ככלי מנהלתי זה קצת אמ...חבל.... אבל אם בא לך בבקשה. אבל אם תיקח נינג'ה 9 מהמודלים הישנים ישנה סטטיסטית יותר הסתברות לתקלה ועלויות גדולות יותר לעומת בנדיט 1200 ישן. מה גם שאני לא ממש ממליץ להחזיק כאילו אופנועים ישנים - לא כמו שלך ולא בנדיט , בטח לא נינג'ה. הסיבה היא היחס בין עלות האופנוע לעלות שיפוץ מנוע - כאשר המספרים קרובים אתה עלול בקלות להשקיע את כל כספך באופנוע ולא ישאר לך כסף להמשך תיקון. ברור שהכל קשור לקשר שבין יד ימין למוח - ומי שקל לו לסובב את הידית ביד ימין ישלם יותר דלק , יותר צמיגים ויותר תחזוקה. אבל כאשר יש לך כלי שמאפשר לטוס עימו לסדום ערד הפיתוי גדול יותר. בכל מקרה מדובר בדרך כלל בעלויות כאילו גדולות שרק אחרי שהאופנוען התרושש מכל כספו הדל הוא מגלה באמת כמה זה עלה לו (אם בכלל)...

מה המטרה שלשמה אתה קונה אופנוע ?

אני חושב שכדאי לך לחשוב מה המטרה מכיוון שמדובר בכלים קצת שונים. רכיבות ספורט ? טיולים ? רכיבה מנהלתית ? לי היה ZX9 מודל 98 ומאוד אהבתי אותו - המומנט שלו נהדר, כאופנוע ספורט (לא סופרספורט סטייל R1 למשל) הוא מאוד נוח, גיר נעים. אבל - לדעתי המתלים שלו הם לא הצד החזק (עברתי אליו מ-R750 והרגשתי נפילה באיכות המתלים). הוא כבד וזה משפיע (באופן טבעי) על ההיגוי שלו (לא הכי זריז). בשורה התחתונה - אם אתה מחפש אופנוע לטיולים מהירים (עם יכולות ספורטיביות), שימושי ביומיום (תנוחת רכיבה יחסית זקופה) ולדעתי אחד היפים לתקופה (במיוחד הכחול) - לך על זה.

david3757

New member
רכיבות סוף שבוע

המטרה בעיקר לטיולים לסוף שבוע האם zx9 נחשב לאופנוע קיצוני ? יש לי השבוע פגישה והחלפה על gpz 500

זו הגדרה שאני לא מכיר

בוא נחשוב על אופנועי ספורט מהשנתון המדובר: 1. R750 2. CBR900 3. R1 לדעתי שלושתם יותר נוטים לצד הספורטיבי הטהור. ה-ZX קצת קורץ לכיוון התיור (למרות שלא מדובר פה ב-ZZR) בגלל הסיבות שציינתי (היגוי, משקל, מתלים) אבל הוא ממש לא פראייר...

david3757

New member
בדיוק מה שאני צריך

האופנוע ישמש לטיולים מהירים בסופי שבוע עם חברים, אבל יש לי חשש מהעליה לנפח הזה למרות שצוורתי שעות רבות של רכיבה , תודה על התשובות רפאל

עלייה בנפח

כולנו עושים / עשינו עליות בנפח המנוע. השאלה מה אתה עושה עם זה ? אם אתה מספיק בוגר ואחראי תוכל להחליט שעד שאתה מתרגל אתה לא עובר סל"ד מסוים ומעביר הילוך יחסית מהר. מה שאני עשיתי כשעברתי ל-R (מ-KLE) היה טיולים כמעט יומיים - סתם להעביר זמן עם האופנוע, להתרגל אליו, לצבור זמן ונסיון. לא במהירות, לא להשתולל, בלי השכבות או נסיונות למצוא את המגבלות. נסיון נטו. כל השאר יבוא באופן טבעי עם הזמן.

FZR600R

New member
לעניות דעתי ואני בטח צפוי לסקילה על זה

ממס' רכיבות שעשיתי על הבנדיט , הוא רחוק מלספק פאן של רכיבה ספורטיבית לך על היפני הספורטיבי , לא תצטער

אני איתך ב-100%

הבנדיט (ואין לי נסיון עליו בכלל) נראה לי קצת יותר כלבויניק. כלומר הטוב מכל העולמות בלי להצטיין (בסדר - יש מומנט עוקר הרים) ה-ZX פוזל מאוד לתחום מסוים ורבאק - נראה הרבה יותר טוב. (ואין כמו לראות אופנוע יפיוף על הבוקר)

M O R M

New member
אכן כן , בנדיט 1200 אינו אופנוע ספורט

לא היה ולא יהיה. הוא אופנוע תיור גדול מושלם לטיולים נהדרים בשניים באויר הצח של המרחבים . רחוק מאוד מההגדרה של נינג'ה 9 שמקומו בסדום ערד שמור לעד.

gilbola

New member
ה-אופנוע ה-ערום

מתאים לטיולים מהירים בשבת ויעיל יותר מהZX אם הבחור גם מתכוון לחזור הבייתה אחרי הטיול. רק באהבה

למעלה