בנדיט או TDM .

miks1702

New member
בנדיט או TDM .

מתלבט קשות בין שני הכלים. הכוונה היא לרכוש כלי חדש מהיבואן. בימי חול , הכלי יבלה בנסיעות בין עירוניות (50 ק"מ לכל כיוון) ובסופ"ש לא נחמיץ טיול ארוך טווח. עלי להודות שטרם ביצעתי נסיעת מבחן על הכלים ואני מניח שחלקכם ירים גבה בנושא על עיתו השאלה. ובכן, דווקא מסיבה זאת חשובה לי התייחסותכם ע"מ שאוכל להתמקד בכל הניואנסים הקטנים שתעלו ברכיבת המבחן שתעשה בקרוב.

בנדיט. ה-TDM לא נוח לרכיבה ארוכה.

לא בריפוד המושב, לא במיגון הרוח החסר. ומלבד שני אלה, מנוע הבנדיט גם הרבה יותר חזק וגמיש בסל"ד נמוך.

kazzzy

New member
זה ממש נשמע כאילו לא רכבת על TDM....

140 ק"מ ביום, כל יום, במשך שנה וחצי. כסא לא נוח? מיגון רוח לא מספיק?

tedys strm

New member
קח נסיעת מבחן

גם בהרכבה וגם בעיר הפקוקה. עלויות אחזקה, טיפולים חלפים חשוב - קושי ההרמה מהרצפה במקרה נפילה. ומה הנזקים.

bikbak

New member
TDM Big time

ה TDM אופנוע "בשל" שהתפתח במשך שנים וכמעט אינו סובל ממחלות, אמין מאוד, נוח מאוד (אני לא נוטה לרכב מעל 140 לאורך זמן) אינו צורך שמן ודלק 1:20 חסר לו רק ג'ק אמצע ויבואן נורמאלי שלא יפתח לי ת#@$ במקרה תקלה (למרות שעד היום לא היה צורך ביבואן טפו טפו טפו) איכשהו אופנוע תיור נתפס בעיניי כאופנוע שני צילינדרים ולא 4 (פשטות + עלות תחזוקה) את רוב החסרונות של הTDM ניתן לסדר בקלות כולל חוסר מומנט בסלד סופר נמוך (עבור שימושיות)

tedys strm

New member
ביג טיים?

יש כבר שנה שנייה בנדיט 1250 חדש מוזרק ומקורר מים. הגזמת

היי ביקבק

אני מנחש שלא רכבת על הבנדיט. כמו שכתבתי למעלה. החסרונות של הימאהה הם בעיקר במושב שאינו נוח לאורך זמן - פותח השרשור כתב בפירוש על רכיבות ארוכות וטיולים זוגיים, ועוד יותר מכך, מיגון הרוח החסר שלו.

bikbak

New member
הכן הפרספקטיבה שלי היא מהיותי משתמש כבד של T

הכן הפרספקטיבה שלי היא מהיותי משתמש כבד של TDM והעדפה אישית של ימאה (אחרי הונדה) מבלי להשוות לבנדיט ומשימוש יומיומי בTDM (נראה לי שחוות דעתי תהיה טובה ממבחן דרכים ונסיעה בת ימים בודדים) אני יכול לציין שעם משקף גבוה לא היתה בעיה אמיתית עם מיגון הרוח (בהנחה שמדובר בכלי תיור למהירויות שפויות עד 140) הכלי צר וגמיש לגבי המושב אחרי שימוש (הישבן שלי אינו מרופד כלל, אני בחוד צנוםםםםםםם וגבוה שסובל מבאמת אם לא נוח לו195/73) אין לי שום טענות אמיתיות את עניין הנוחות יש לבחון באמת תוך שימוש ולא ברכיבה חד פעמית, לדוגמא במכוניות גרמניות לרוב המושב אינו נראה נוח אך למרות זאת לאחר נהיגה ארוכה קשיחות המושב נכונה יותר הנה עוד משתמש שחושב שהמושב נוח: http://www.visordown.com/review/reviewproduct.asp?RPN=89&prod=Yamaha-TDM900&RCN=7&rgn=1&v=6 הנה עוד משתמש שחושב שהמושב נוח: http://www.motoring.co.za/index.php?fSectionId=901&fArticleId=3847066

Shredingerscat

New member
ברגע ששוקלים את הTDM

כדאי לשקול גם VSTROM, הוא והTDM די באותה נישה, ורוב אלה שמדדו את שנייהם מעדיפים את הVSTROM.

bikbak

New member
הכן נראה לי שה Vstrom הוא האלטרנטיבה הנכונה

שווה לקרוא בעיתונות בעולם ולא רק בארץ הקודש לגבי החלופות.

bikbak

New member
אין הביישן למד ואין השפן גמד

תודה! מצאת רק טעות אחת (כנראה אני משתפר)?

MASH

New member
קח נסיעת מבחן או שתחפש ....

את המציאה הראשונה שתזדמן לך, בנדיט, TDM, VSTORM שלושתם אופנועים נוחים ומעולים וההפרש של עלויות האחזקה נראה לי כבר לא כל כך גדול ומהותי. יש לשקול אולי כמה צריכת הדלק כל אחד צורך. אך, תחפש מציאה או שתעשה נסיעת מבחן הדעות לכל אופנוע יהיו חלוקות ומבלבלות, בשורה התחתונה שלושתם טובים.

MASH

New member
עדיין...

שווה לחפש מציאה. במידה ומוצאים כלי עם קילומטרז' נמוך, בין שנה לשנתיים על הכביש מרוויחים לא מעט כסף. יהיה שווה לו לבדוק. אני אישית הייתי בשני המצבים ואני לא מאמין שיצא לי לקנות יותר אופנוע חדש.

למעלה