בנאליות(?) כואבת...

קרני

New member
בנאליות(?) כואבת...

כולם מדברים על זה, חיים את זה, נושמים את זה, חולמים על זה... המרפסת שלי פונה בדיוק לכפר ערבי. יש שניים כאלו בשכונה. אני עומדת שם ומסתכלת על הנוף המרהיב הזה ונכנסת למלנכוליה מוטרפת. הנוף כל כך יפה, שלווה על פני השטח, ואני יודעת שזה לא ממש ככה... לא פעם חלמתי בלילה שאנשי הכפר יוצאים מבתיהם כועסים, נכנסים לבתים שלנו, מתפרצים בעיניים אדומות מזעם, מגרשים אותנו מהם... תמיד קמתי שטופת זיעה ומקשיבה לשקט של הלילה. עד כמה זה רחוק מהמציאות עכשיו? ראיתי היום ``יומן`` בטלויזיה; את המהומות, העשן, הפצועים, קולות האנשים, הכאב. מראות שלא עוזבים אותי ומסתובבים איתי כל היום. אני עומדת במרפסת ומסתכלת על האורות המתנצנצים להם מהעבר השני, ותוהה... אולי גם מהעבר השני עומדת לה בחורה כמוני, ומסתכלת לה במלנכוליה גמורה?!? נזכרת בחברים הערבים שלי, ובחבר יקר לי שלבש מדים ויצא... ומקווה בכל זאת... מתי יגמר כל הסיוט הזה? ממני, שיודעת שבטח נמאס לכם לשמוע...

libertad

New member
לא בנאלי כן כואב

ויותר מזה. יכול להיות מאוד שהנערה הערבייה בכפר ממול מכירה היכרות ראשונה את התחושה של להתלש באישון לילה מהמיטה ולעבור חיפוש משפיל. חברה שלי סיפרה לי שבשירות הצבאי שלה במקרה גמור, יצא לה להיות נוכחת (נספחת) לחיפושים של נשק בבתים ערבים בעזה. באמצע הלילה פורצים את הבית, מוציאים משפחה מהמיטות, משפילים. שוברים ומפרקים את הבית לגורמים בחיפוש. הילדים, שמעירים אותם באמצע הלילה, עושים את הצרכים שלהם במכנסיים מרוב פחד. ורואים את ההורים שלהם מושפלים עד עפר. ורואים את הבית נחרב. מתוך חמישים(!!!!!) בתים בהם נעשה חיפוש באותו לילה נמצא נשק בשניים (!!!!). ובסוף היא אמרה (החברה) - מצאנו נשק. איזו ברירה היתה לנו? לתת להם להחזיק נשק? הדילמה הנצחית שלנו. אז, זה נראה הדבר הנכון לעשות. והיום? היום אנחנו גובים את המחיר. היום הילדים האלה כבר נערים והם זוכרים. והם שונאים. אתם לא הייתם שונאים? והפחד שלך הטבעי קרני, להשלף מהמיטה בלילה להשפלה וסכנה. בשבילך הוא רק פחד. בשביל אותה נערה ערבייה בכפר שמולך זו מציאות. מציאות של הרבה שנים. כמו שאמר יהודה עמיחי ``מהמקום בו אנו צודקים לא יצמחו פרחים לעולם..`` בתקווה לעתיד בנאלי, טוב ומשעמם להחריד. בלי מלחמות, משעמם כמו ניו-זילנד...

קרני

New member
אני בטוחה...

שמעתי על מיקרים יותר מזעזעים ממה שסיפרת וזה כואב יותר כשמדובר בחברים... ואני בהחלט מסכימה עם כל מילה שאמרת. המחיר שאנחנו משלמים היום... כבד מנשוא. מקווה באמת שנוכל להגיע למצב שהאמוציה תפסיק לדבר כל כך הרבה, ושנוכל להתעלות ולדבר עם השכל... ממני, שמקווה לשלווה ושלום.

למעלה