בן 9

בן 9

בני בן 9 הפרעת קשב וריכוז שמטופל בריטלין la רק חודשיים וחצי בכיתה ג עבר מכיתה קטנה בביהס רגיל לכיתה רגילה בביהס בתחילת השנה .
נמצא בטיפול ברכיבה ,פסיכודרמה ומיומניות חברתיות ,בביהס מקבל תרפיה בתנועה ושיעורי שילוב בשפה עם עוד שני ילדים. עשינו איבחון פסיכודדיקטי לפני שנה אצל פסיכולוג,במעקב אצל נויורולוג ,, שנתיים בכיתה קטנה לא עשתה טוב ההפך היתה התעללות של המורה בכמה ילדים בכיתה כולל בני בגלל זה העברתי אותו לחינוך הרגיל.לפי המורה מתקשה בקטע החברתי ,המנהלת מתחילת השנה רוצה להעביר אותו ועדת השמה בטוענה שעשתה כל מה שיכול ה עבורו.
בלימודים לומד מה שהכיתה לומדת ציוניו בינוניים .האם להתעקש להשאירו בביהס גם שהמנהלת לא רוצה אותו.להחזירו לכיתה קטנה?
האם יהייה נכון להעבירו עוד ביהס שהוא רוצה להשאר בביהס הקיים למרות הקשיים.

כשמורה התעלל בבן שלי- לא העברתי אותו כיתה

העברתי אותו לבית ספר אחר. המנהלת רוצה ועדת השמה כדי שהילד יעזוב את בית הספר. אם בית הספר לא יכול לעזור לו יותר- חפשו מוסד מתאים יותר.
לגבי הקטע החברתי- חשוב לדעת בדיוק מה פירוש- מתקשה. יש הרבה ילדים שמתקשים בחיברות- זו לא סיבה מספיקה להעביר לחינוך מיוחד. מה היתה המלצת האיבחון?

לגבי הרצון שלו להישאר בבית הספר- חשוב לדעת מה הסיבה האם יש לו חברים? האם הוא מרגיש שטוב לו שם? או אולי הוא פוחד מהשינוי, ומתקשה להאמין שיכול להיות יותר טוב- הרבה אנשים וילדים שחוו טראומות מתקשים להיפרד מהמקום הישן ולעבור למקום חדש בגלל הפחד "שזה שוב יקרה", וזה למרות שהם יודעים בשכל שאפשר יהיה לפתוח דף חדש ונקי.

בן 9

העברתי אותו מביהס אחר כבר פעם אחת.היה שנתיים בבית ספר .כרגע נמצא בביהס אחר .לגבי הקטע החברתי יש חברויות בזמן ההפסקות ,אחרהצ היו עכשיו כבר לא היתה מריבה עם הילד שאיתו היה חבר ,הוא דווקא מאד משתדל ביצירת קשרים שלא תמיד צולחים.יש לציין ששבית הספר הקודם היו לו חברים והבעיה צצה רק השנה.

בן 9

האיבחון אימת שיש לו הפרעת קשב וריכוז,ומבחינה לימודית יש לשלבו בהדרגה לכיתה רגילה.והילד ילדותי לגילו.

בן 9

אולי לא הסברתי נכון. היה מא עד ב בביהס בכיתה קטנה שהיה בבית ספר רגיל .עכשיו בכיתה רגילה בביהס אחר. לא אותו ביהס

אוקי, זה נשמע סביר-

אז בעצם למה המנהלת דורשת ועדת השמה? ולמה היא טוענת שאין יותר מה לעשות עבורו? ולמה המורה מתכוונת שהוא לא מסתדר חברתית?
זה נשמע מוזר.

בן 9

נכון. גם התראפיסט לא מבין איך הגיעה להבחנה זו .המנהלת ציינה שהוא היחיד שהגיע אילהם מכיתה קטנה, נראה לי שלא יודעים איך "לאכול אותו" המנהלת ציינה התנהגויות שקראה להם "עוף מוזר" והתנהגות לא נורמטיבית" וושהוא הורס לעצמו ושחבל על הנפש שלו. . ותחושת הבטן שלי אומרת שהיא "מתנקמת" בי האמא כי בתחילת השנה הכו את בני 3 ילדים והמנהלת לא עשתה כלום ואני פניתי למפקחת של ביהס שאולי ......ואז היה טיפול כביכול.
איך אני מבררת עם הילד אם מעוניין להשאר בביהס כי רוצה ואוהב להיות שם או מפחד שאחזיר אותו לביהס הישן ׁאו ביהס אחר משום כשאני שואלת הוא מתחמק ועונה דברים שאני רוצה לשמוע, יש שקרים מדי פעם ממנו שאני תופסת אותו עליהם שקשורים בביהס.

קודם כל לא הייתי קוראת לזה שקרים

ממה הוא פוחד?
ודבר שני- אני לא אוהבת משחקי כוח עם מנהלות ומורות. וכנראה שלהשאר שם לא יהיה לו טוב.. השאלה היא- לאן כדאי לעבור? האם יש בית ספר מתאים ומכיל יותר בסביבה שלכם? אילו עוד אופציות יש לכם? לא היתי מחזירה אותו לחינוך מיוחד. ואם אתם מחליטים להוציא אותו מבית הספר- הודיעו למנהלת כדי שלא תזמן ועדת השמה.

יש ביהס ליד הבית, אבל

גם שם צריך לברר אם ביהס יכול לעזור לילד במקום להרים ידיים. ולמה לא להחזיר לכיתה קטנה?

בן 9

הילד אובחן אצל פסיכולוג ונויורולוג רק כבעל הפרעת קשב וריכוז , ילד חכם ונבון מאד רמת iq גבוהה, חברותי מאד אוהב לשחק עם ילדים ולהיות בחברתם הבעיה בביהס הקודם לא היו בעיות חברתיות ,הבעיה צצה רק השנה. כיתה של 35 ילדים חדשים ביהס חדש מורים חדשים חוקים חדשים לכל זה הילד צריך להסתכל מחדש .

ילד

ילד חכם ונבון שאוהב חברה לא שולל בעיות תקשורת בצ'ופצ'יק של הספקטרום.
כתבת שמקבל טיפול של מיומנויות חברתיות-למה בעצם, אם לא היו בעיות בתחום הזה קודם?
ולגבי האבחון שיש-הרבה פעמים זה תלוי מאיזו סיבה פונים לנוירוולוג-לרוב בכלל לא בודקים את זה, וגם לא הרבה מומחים בזה.
מצד שני אם באמת קודם השתלב חברתית מצויין-סביר שלא זאת הבעיה.

רבים מהילדים בעלי ליקוי למידה והפרעת קשב

כישרוניים ומצטיינים במיוחד בתוחמים מסוימים,אך משהו בהתנהלות היומיומית שלהם ובתגובות הרגשיות שלהם שונה ולפעמים זה מקשה על הסביבה ומוביל לאי הבנה.

yuliyuli1

New member
אצלנו גם שללו (2 פסיכיאטריות), אבל הילד

בספקטרום האוטיסטי.
נוירולוג אחד גם הוא שלל, אבל אחרי שהתעקשתי הוא הסכים לבדוק יותר לעומק ולבסוף איבחן שהילד בספקטרום.

אם לא הולכים במיוחד לאיש מקצוע שמתמחה בתחום (ורצוי גם להגיד לו שזה החשד) אז האבחון לא אומר כלום.

וזה כמובן לא אומר שהילד שלכם גם הוא בספקטרום.

שללו ואני סומכת על אנשי המקצוע שאנ

י הולכת אליהם אלה אנשי מקצוע מהשורה הראשונה ותאמיני לי אמא יודעת הכי טוב.לא?

yuliyuli1

New member
אמא אכן יודעת הכי טוב

אבל אנשי מקצוע לאו דווקא.

גם הפסיכיאטריות שדיברתי עליהן הן מהשורה הראשונה...

למעלה