בן 7 עם פחדים וחרדות

ירדן 41

New member
בן 7 עם פחדים וחרדות

שלום, רציתי בבקשה לברר, אם אני הולכת עם הבן שלי בן ה-7 לפסיכאטרית ילדים, בעקבות פחדים שיש לו, האם אני עלולה לעשות לו נזק בעתיד, בנושא צבא וכו', האם עדיף שאלך לפסיכולוגית ולא לפסיכיאטרית? על אילו השלכות מדובר? מבחינת עתיד הילד אם אני לוקחת אותו לפסיכאטרית ולא לפסיכולוגית. ממה הוא מפחד? מחושך, ממפלצות, מגנבים, משוטרים, מרופא ומאחות, ממעליות, מלהיות לבד, מילדים גדולים, מתוכניות וסרטים "מפחידים" לטענתו, למרות שהם לא מפחידים.ח סוג הפחדים האלה שלו, לא תמיד היה יחד, כל כמה זמן מתווספים פחדים חדשים, והתגובה היא דיי בפאניקה מצידו, זה לא סתם פחד שקט והתכנסות, זה בכי, יללות, בהלה וזה מפחיד אותי מאוד, הפחד הזה שלו. מה אעשה איתו? המון תודה מראש. ואם יש כמה טיפים בנושא איך מטפלים בפחדים של הילד, ע"מ שאני עצמי לא אסב לו נזק כלשהו, אודה ואשמח לעצות בנושא. אם צריך אוסיף פרטים, בהתאם לשאלותיכם. בחודשים האחרונים התגרשתי מאביו, יש לו עוד אח קטן ממנו. היחסים עם האבא תקינים לחלוטין, עד כמה שרק ניתן... תודה רבה מראש לכולם.

פלגיה

New member
לחלוטין לא עושה נזק

מהתיאור שלך זה נשמע שהילד אכן נזקק לעזרה מקצועית, ופסיכאטרית זה הדבר הכי מקצועי שיש. לא הבנתי מאילו השלכות את חוששת. ההשלכות היחידות שאני יכולה לחשוב עליהן הם ילד שמכיר יותר את עצמו, שמודע יותר לעצמו, ושחרד פחות ומתפקד טוב יותר. מעבר לזה - איך מטפלים בפחדים של הילד? מכירים בהם ולא מבטלים אותם. להגיד לו "זה בכלל לא מפחיד" לא מוריד את רמת הפחד שלו, אלא רק גורם לו להתכנס עוד יותר בתוך עצמו.

למעלה