בן 6וחצי בכיתה א

אני לא אומרת שהיא לא רלוונטית

רק שהיא פשוט אינה שייכת למציאות שאני מכירה, ונתתי את העניין הדתי כהסבר סביר להבדל (שגם נתקלתי בו עם חברות של אחותי עוד בגן). אני הייתי בת יותר מ6 וחצי (חופש גדול אחרי כיתה ב', ואני ילידת יוני) כשהורדתי בקיטנה אחרי הבריכה את הביקיני שלי מול כולם ולא הסכמתי ללבוש עלי כלום עד שלא ניגבתי כל סנטימטר בגוף, וזה לא כי בבית חינכו אותי להיות נודיסטית. סתם כי יותר היה אכפת לי מזה שהבגדים שלי ירטבו מאשר מזה שהמדריכה לא מרוצה או שכמה ילדים צוחקים. עשיתי דברים חריגים בחיי, אבל זה, או הכניסה לכיתה במכנסיים מופשלים כי אין נייר טואלט בשירותים, לא היו חלק מהם. לפחות לא כ-א-ל-ה חריגים. אני לא חושבת שזה מאוד לא הגיוני שמה שלא מותר בכיתה אבל כן מותר בבריכה הציבורית המכילה אנשים מכל הגזעים והמינים לא יתפס אצל ילד כמשהו חמור לעשות, אלא פשוט כמשהו שבסיטואציות מסויימות מתאים ובאחרות לא מתאים. חברות דתיות של אחותי מהגן עוד בגיל 4 כבר ידעו יפה מאוד להגיד שתחתונים וגופיה זה "לא צנוע".

בהחלט יציאה מפרופורציה, מסכן

לכי לפגישה ותראי. אולי משם דווקא תבוא הטובה ויכניסו את המורה לפרופורציות הנכונות.

שלום לך, שושו3012

בהחלט ניתן לגלות הבנה לרגשותייך, לנוכח תגובת המערכת החינוכית לאירוע עם בנך. יחד עם זאת, ציינת בעצמך כי בנך סובל גם מאי-אלו קשיי הסתגלות "לכל התפיסה הזו של בית ספר,משמעת, הפסקות, שיעורי בית וכו". בנוסף לכך ציינת כי קיימים גם קשיים נוספים, שלדעתך נובעים מכך שהגיע מגן שונה מזה שממנו הגיעו שאר ילדי הכיתה. האופן בו התנהג בנך, בנוכחות חבריו לכיתה והמורה, אינו אופן התנהגות נורמטיבי לגילו. אמנם לא ציינת זאת, אך מדבריך אני מקבלת את הרושם שיתכן ויש עוד בהתנהגותו של ילדך במסגרת החברתית, שדרבן את המורה לפנות אל היועצת החינוכית של ביה"ס ואל הפסיכולוגית. בכל-אופן, במידה ובנך נתקל בקשיים כלשהם, מכל סוג שהוא (ליקויי למידה, גירעון בכישורים חברתיים, רגשיים וכו') מוטב כי כבר בשלב זה יערך איבחון של מצבו, וינתן לו הסיוע המתאים. בהצלחה, גילת א.

1אילת2

New member
תיזהרי.

זה אולי ניסיון לעזור לילד אבל זה יכול להיות גם האשמה של התעללות מינית בבית ועירוב פקידת סעד. הסיב להיסטריה מצד המערכת היא לזהות מיקרים של התעללות מינית. זו סיבה טובה להיסטרית יתר אך סיבה לא טובה להטריד משפחות. לא יודעת מה עליכם לעשות.

לא הגזמנו?

סתם מורה שקוראת ליועצת על כל שטות. מכאן ועד לקונספירציות אלו ואחרות...

למעלה