בן 6וחצי בכיתה א

שושו3012

New member
בן 6וחצי בכיתה א

שלום, בני בן 6וחצי לומד בכיתה א. רוב ילדי כיתתו ממשיכים ממסגרת חט"צ והוא בין הבודדים שהגיעו מגן חובה עצמאי-כך ש:א.המסגרת זרה לו, ב. הוא לא מכיר את רוב ילדי הכיתה. אני בהחלט מזהה מספר קשיי הסתגלות לכל התפיסה הזו של בית ספר,משמעת, הפסקות,שיעורי בית וכו. השבוע הוא הוריד את המכנסיים ליד כמה מילדי הכיתה,בנוכחות המורה. המורה התקשרה אליי ואמרה שהיא חייבת לערב את היועצת,ובנוסף,אמא של אחת הבנות שהיו נוכחות,התקשרה אליי גם באותו היום,כדי לבקש שזה לא יקרה יותר. בינתיים נקבעה לנו פגישה עם היועצת ופסיכולוגית בית הספר,ויש לי הרגשה שדברים מעט יוצאים מפרופורציה. לפי מיטב ידיעתי,ההתנהגות הזו הייתה חד פעמית,ונראית לי מן ביטוי של ילדותיות,רצון להצחיק את הילדים(הוא יודע שאסור לעשות את זה) האם יש סיבה להיסטריה הזו מצד המערכת? איך אגן על הילד שלי מול סוללת המומחים שנרתמו לטיפול ב"מעשה הנוראי"?

פלגיה

New member
אני מנסה להבין

למה את חושבת שזה נגדך ונגדו. אולי כל "סוללת המומחים" מרגישה שהילד מביע מצוקה מסוג זה או אחר, ומנסה לחשוב מה היא המצוקה וכיצד להקל עליו?

שושו3012

New member
להבהיר את הנקודה

אני ממש לא חושבת שכולם נגדנו.אני אמא שתמיד הולכת עם והמערכת ולא מולה,ואני בעד שיתוף פעולה עם הצוות -והכל לטובת הילד.אני פשוט חוששת שדברים ויצאו קצת מפרופורציה. ומה שרציתי להבין הוא האם ההתנהגות הזו באמת כזו חריגה,שמצריכה את כל הטררם הזה.

פלגיה

New member
אני חושבת שמה שהבהיל אותך

זו אותה אמא של אחת הבנות שהתקשרה אלייך. אני מניחה שגם אותי טלפון כזה היה מערער קצת כי מי יודע מה אותה אימא אמרה לאימהות אחרות, ולמחנכת, ולהכל. ילד בן 6 וחצי אור להפנים קודים חברתיים שונים. אחד מהקודים שדי מובהרים ומובנים לילדים - זה שלא מורידים מכנסיים בציבור. גם ילדי הגן מבינים את זה, ואם הם מתנהלים אחרת - הם מנסים בד"כ להביע איזו "אמירה" פרובוקטיבית. זה מה שצריך לברר לגבי הבן שלך. יועצת בית הספר והפסיכולוגית הם הכתובת הנכונה. מה שכן - אסור לאף איש צוות בבית הספר לגשת אל הבן שלך בלי ידיעתך, הסכמתך, והסבר עבורו. על זה צריך לעמוד.

גם התגובה של המורה נטולת פרופורציה

לי בכיתה א' הייתה דווקא סיבה טובה מאוד להכנס לכיתה כשהמכנסיים (והתחתונים) למטה - לא היה בשירותים נייר טואלט ויותר היה אכפת לי מכך שישבני ישרוף משהילדים בכיתה יראו לכן נעמדתי בפתח ואמרתי למורה שאין בשירותים נייר טואלט... וממש לא הייתי היחידה בקטע של אולי להבין שלא אמורים לעשות את זה אבל עדיין לא להבין שזה נוגד את החוק וכ"כ נורא. ילד לא ביישן שלא אכפת לו שהוא מושך תשומת לב (או רוצה למשוך כזאת) בהחלט עשוי לעשות דברים כאלה גם בגיל 6 וחצי, והמורה צריכה לקחת כוס מים ולהרגע במקום להגיד שהיא "חייבת לערב את היועצת" (למרות שזו תגובה שמצדיקה את עצמה - אם ככה היא מגיבה אז באמת טוב שהיא מערבת את היועצת).

פלגיה

New member
התגובה של המורה

מתאימה לחוסר הנורמטיביות של הפעולה של הילד. יכול להיות שבסופו של דבר יתברר שהיתה לילד סיבה טובה לכך - אבל חייבים לבדוק את זה.

ממש לא מסכימה

לא חושבת שלמורה יש סיבה להגיב בצורה שונה מ"לא עושים את זה בכיתה/בבית ספר/בציבור" בדיוק כמו כל דבר אחר שלא עושים.

פלגיה

New member
התגובה הזאת

מתאימה לילד בן 3 או 4 שפושט מכנסיים בגן אל מול החברים (אולי גם בגיל 5 אם יש לו מנת משכל נמוכה או הבנה חברתית לוקה בחסר). בגיל 6 וחצי זה כבר היה אמור להיות מופנם היטב.

כאמור, סבורה כי את טועה

בגיל 6 וחצי הם אולי יודעים שזה לא משהו שאמורים לעשות, אבל גם לא שזה "מאוד מאוד אסור" (כמו לגעת בתנור). גם לא צריך הבנה חברתית לוקה, מספיק שלילד לא יהיה אכפת שחבריו צוחקים מכך (או, לחילופין, שהוא דווקא ירצה בתשומת הלב הזאת).

פלגיה

New member
הם יודעים שזה מאוד מאוד אסור

ואם הם לא יודעים - יכול להיות שהחינוך שלהם לוקה בחסר. אם לילד לא אכפת שחבריו צוחקים מכך, או שהוא דווקא רוצה בתשומת הלב הזו - זה בדיוק הזמן לערב את הצוות הפסיכולוגי של בית הספר.

כאמור, אני סבורה שאת טועה

אבל יכול להיות שיש פה איזהשהו הבדל מגזרי, במיוחד אם את מדברת על "חינוך לוקה בחסר". "זה לא צנוע" זה לא משהו שממש שומעים בבית חילוני, אבל ידוע לי שכן בבתים דתיים. ולמה צריך לערב אותם? אין שום דבר לא תקין בכך שלילד לא יהיה אכפת שחבריו צוחקים וגם לא בכך שירצה להצחיק אותם ולמשוך את תשומת לבם. צריך פשוט להעביר לו את המסר שזו דרך לא לגיטימית.

שקדיה11

New member
יש פה משהו מאוד לא תקין

אם הילד לא מבין שצוחקים עליו- יש לו בעיה בקריאת סיטואציות חברתיות, וזה לא תקין; אם הוא מבין שצוחקים עליו ובכל זאת עושה את זה- על אחת כמה וכמה. אני מסכימה שהורדת המכנסיים היא לא סוף העולם, אבל טוב עשתה המורה שגילתה עירנות והתריעה. עדיף "מורות היסטריות" כאלו על פני מורות אדישות במצבי חירום אמיתיים.

לא, אין פה משהו לא תקין

אם ילד לא מבין שצוחקים עליו זה דבר אחד, אבל אם לילד פשוט לא אכפת שצוחקים עליו אין כאן שום דבר לא תקין, זה דווקא מאוד בריא. על מה בדיוק יש "להתריע"?

שקדיה11

New member
רוב הילדים רוצים שיאהבו אותם

ילד רוצה להרגיש מקובל ושייך לקבוצת השווים שלו. זו ההתפתחות התקינה. אם לא אכפת לו שצוחקים עליו בגיל כ"כ צעיר, זה לא בגלל זהוא הספיק לפתח אישיות חסינה ובטחון עצמי. ההתרעה של המורה היא בהחלט במקום, והעירנות שלה ראויה לשבח. אם הכל בסדר עם הילד וסתם היתה התנהגות מתריסה שנוצרה מקשיי הסתגלות- מעולה. קל לפתור את זה. בשביל הסיכוי האחד לאלף שאכן יש בעיה בבית/ בעיה בהפנמת נורמות התנהגות/ צרות אחרות- שווה לטרטר את האמא לבית הספר. בסך הכל לא נגרם שום נזק.

בלכ ניפוח אירוע נגרם נזק

והמורה, כמחנכת הכיתה, אמורה להיות מסוגלת לטפל ב"אירוע" הזה בעצמה. לגבי ה"התפתחות התקינה", את מערבת מושגים של ילד בן 12, 25 ו35 עם אלה של ילד בן 6 וחצי. ילד בן 6 וחצי שבגיל זה כ"כ נרתע מצחוק של ילדים אחרים ובטוח שזה יהפוך לחרם ושאף אחד לא ירצה לשחק איתו - הוא זה שקרה אצלו משהו לא נורמאלי.

פלגיה

New member
לא קשור ל"לא צנוע"

לחלוטין לא קשור. כי לא מדובר על איברים שבציבור הדתי מכסים ובציבור החילוני חושפים. מלבד נטורליסטים ונודיסטים, המקובל בתרבות היום שאת איברי המין לא חושפים בציבור (אלא, אם נניח, שהיו בטיול, והוא היה חייב פיפי ולא היו שירותים, וגם אז הוא היה הולך הצידה ומסתובב, ולא חושף לעיני כל) ואם לילד לא אכפת שצוחקים עליו - זו יכולה להיות בעיה קשה. יכול להיות שהוא אנרכיסט שהולך עם האמת הפנימית שלו או אינדיבידואליסט. מצד שני יכול להיותשהוא לחלוטין לא מבין שצוחקים עליו. אנחנו אנשים תקשורתיים, ותקשורת בין-אישית זה דבר חשוב.

זה קשור מהסיבה הפשוטה ביותר

שאת המסר "זה לא צנוע" שומעים ילדים דתיים מינקות, וילדים חילוניים פשוט לא שומעים שום דבר מקביל לגבי זה. זה לא משהו "מקובל", אבל גם לא משהו שנתפס כמעשה חמור. אין שום קשר לאנרכיסט, יכול גם שסתם לא אכפת לו.

פלגיה

New member
בוודאי שומעים דבר מקביל

מגיל 3 בגן לא הולכים לשירותים יחד, לא מראים "איברים פרטיים" (זה המושג המקובל), ובוודאי שלא חושפים בציבור. זה לחלוטין לא מקובל, ומגיל מאוד צעיר. זה נתפס כמעשה חמור ביותר. אני יכולה גם להבין את הבהלה של בת הכיתה של אותו ילד.

לא, זה פשוט לא.

זה נתפש כמעשה שלא אמורים לעשות, אבל לא כמעשה "חמור ביותר" (כמו להכות, או כמו לגעת בתנור). אפשר לראות את ההבדל באמת עוד בגיל 3-4 אצל ילדים דתיים כשהלבוש מתקשר לצניעות, אבל אצל ילדים חילוניים פשוט לא שומעים שום דבר מקביל. בקיטנות בחופשים הגדולים רוצחים יחדיו הבנים והבנות בבריכה מי בתחתונים, מי בתחתונים וחזיות ומי בשלם שמבחינת החלק התחתון עדיין מראה את אותו הדבר. יותר מזה? (ואני מאוד מאוד בספק אם בת הכיתה נבהלה ולא אמא שלה פשוט עשתה סקנדל...)

פלגיה

New member
תשמעי

הוויכוח הזה חסר טעם. את טוענת שדעתי לא רלוונטית כי אני דתית. באותה מידה אפשר לטעון נגדך שאת לא יודעת כי את לא הורה. נעזוב את זה כאן. להזמין יועצת זה לא אומר בעיה. זה אומר שבודקים אם היא קיימת.

למעלה