בן 5

בן 5

הבן שלי (בן 5) מאד אוהב ללכת לחברים. כמעט כל יום, לא עוברות 5 דקות מרגע שהוא נכנס הביתה (בשעה 16:00) וכבר אנחנו יושבים על דף הקשר של הגן ומחפשים לאיזה חבר אפשר ללכת.ואכן, כמעט מידי יום הוא הולך לחבר אחר, ותמיד הביקור מוכתר בהצלחה (כך אנחנו שומעים מאמא/אבא של החבר כשאנחנו באים להחזיר אותו הביתה). הבעיה היא שהוא לא סובל שבאים אליו. אם כבר מצליח להסתנן אלינו חבר - הוא מתייחס אליו בצורה מחפירה, לא נותן לו לנגוע בשום חפץ, חוטף מידיו כל דבר, לעיתים גם חובט בו פה ושם, ובכלל - מכריז בכל רגע אפשרי שהוא מעדיף שהחבר ילך הביתה, ושהוא בכלל לא חבר שלו. לי כמובן מאד לא נעים (בעיקר אם אמא או אבא של החבר נמצאים גם), אבל החלטתי שאני לא יכולה להכריח אותו להזמין חברים, ושהוא יאלץ להתמודד עם תוצאות ההתנהגות המכוערת. הבעיה היא שאין תוצאות. החברים ממשיכים להזמין אותו, או לשמוח כשהוא מזמין את עצמו אליהם, והילד לא לומד שום לקח. ובנוסף - הוא מסרב בכל תוקף ללכת למסיבות יומולדת של אותם החברים, גם כשזה אצלם בבית. לא עוזר שום שכנוע ושום כלום. הילד בשלו (והוא גם לא מתחרט). לזכותו יאמר שהוא גם לא ביקש שנעשה לו מסיבת יומולדת. ואני משתגעת מזה (ברגע זה ממש מתחילה יומולדת של ילדה בבית ממול, כל ילדי הגן צועדים במצעד, ורק שלי - משחק בבית בשיא הקוּליות). נראה לכם שיש לי מה לעשות או לתת לו להתנהג כמו שהוא החליט, למרות שזה ממש לא חברותי?

maybesure

New member
הבן שלך, כמה מפתיע

באופן טבעי שומר על הטריטוריה שלו. אף אחד לא יוכל להזיק למרחב הפרטי שלו, בעוד הוא יוצא "לחגוג" במרחבים פרטיים של אחרים. זה כ"כ אופייני לגיל - אף שלא כל הילדים אכן נוהגים כך. הייתי מניחה לו לנהוג כך, כרגע, וגם לא ללכת למסיבות אם אינו רוצה בכך (הסיבה היא כנראה התחרות על תשומת הלב. כשהוא אצל חבר אין התמודדות כזו כמו במסיבה המונית) אבל בכ"ז מדברת איתו בלי הרף על כך שכדי להיות מוזמן צריך גם להזמין לפעמים ולתת דוגמה אישית שלכם לכך שאתם מזמינים חברים! הבטחה: זה עובר בסוף. לפעמים זה עובר רק כשמפסיקים להזמין אותו.. בהצלחה

הוא באמת לא הולך לשום יומולדת

אני לא מכריחה אותו. סתם לא נעים לי, בעיקר הקטע של האירוח, פחות היומולדת. באמת בניתי על זה שיפסיקו להזמין אותו ואז הוא יבין שיש תוצאות להתנהגות הזאת, אבל בינתיים זה לא קרה.

צימעס

New member
להניח לו

לגבי היומיום - ככה זה. יש מארחים, ויש מתארחים. זה מתאזן. אם יהיה לו חבר שהוא עוד יותר "מתארחן" ממנו, אני בטוחה שהם ימצאו איזון שונה. או לא יהיו חברים. לגבי ימי הולדת - זה תלוי בחברים. אם מישהו נעלב, יכול להיות שיש טעם לחשוב יחד עם הילד איך לאחל מזל טוב באופן שבעל היומולדת ישמח. אם לא נעלבים (מה שסביר בגיל כזה), אין ענין. זה בסדר, בעיני, שהוא יוכתר כ"הילד ששונא מסיבות". קודם כל זו זכותו, חוצמזה החברים לא יעלבו, כי ידעו שזה לא אישי. למה את לא באה עם שאלות כאלה לפורום 192? שם יש מלא אמהות, ואני די בטוחה שיקפצו אמהות שיגידו "יווווו בול כמו הילד שלי". מרוב שתיפלו זו על כתפיה של זו משמחה על האחות-לגורל-שמצאתן, תשכחי לרגע להפיל על הילד את הבאסה שלך ממנו (זה די כבד לו, 'תיודעת...)

יאללה, אני באה ל -192

לגבי ימי ההולדת - לא קרה עוד שמישהו נעלב, סתם זה נראה לי מוזר. למרות שאחת האמהות אמרה לי שהוא הכי חכם כי ימי ההולדת האלו באמת בלתי נסבלים..

maybesure

New member
ימי הולדת

דווקא בעניין הזה לא הייתי צטרידה את עצמי. הבן שלי לא אהב ללכת לימי הולדת בכלל (אלא אם הייתי נשארת איתו שם), מעין פחד התקהלות כזה. לא לחצתי עליו רק טפטפתי לו שאין מצב שאני נשארת. לפעמים היינו ניגשים לתת את המתנה ואז היה חוזר איתי הביתה. לפעמים את המתנה היה מגיש בגן (ואח"כ בבי"ס). מאוד הקפדתי - ועדיין היום כשהוא כבר בן 12, לתת מתנה. בערך בגיל 8 הוא התחיל לרצות לא "להפסיד" את כל הפאן של החיים, וקיבל אומץ. היום.. מי בכלל רואה אותו בבית. מטייל בכל היישוב לבד, נוסע באופנים לחברים מרחק של קילומטרים, ואני יכולה רק להזכר בערגה בימים בהם היה מחובר אלי ולא זז לשום מקום בלעדי. כמו שהבטחתי - בסוף הכל עובר. אם שאלו אותי למה לא הגיע ליום הולדת אמרתי בפשטות את האמת. שאינו רוצה ולא מרגיש בטוח בהתקהלויות. ובלי קשר לכך, ימי הולדת שלו תמיד הזמנו את כל הגן/כיתה ותמיד הגיעו כולם.

למעלה