בן 5.5

נתנאלה74

New member
בן 5.5

בני בן ה-5.5 ילד שלישי אחרי בן 14 ובת 12, ילד מאד מפונק וילדותי, לרוב נראה כי סובל מבעיית קשב וריכוז ומצד שני לעיתים נראה שלא.
ילד מאד חכם, סקרן ופיקח, יכול להתעסק ולהעסיק את עצמו שעות בדברים/משחקים שמעניינים אותו ונבחרו על ידו. מעדיף משחקי דמיון ומשחקים שהרכיב ויצר בעצמו בעזרת דמויות ועצמים שיש לו בחדר על פני משחקי קופסא.
בגן הגננת "התלוננה" על כך שבעבודה אחד על אחד יש לו יכולות גבוהות מאד אפילו מעבר לגילו אבל כאשר עובדים בקבוצות נראה לגננת לעיתים כאילו הוא לא איתה.
הגננת גם "מתלוננת" שמשמיע קולות במפגש הילד "טוען" שהגננת מרימה את קולה וזה מפריע לו לכן הוא משמיע קולות בכדי להפריע לה.
אציין כי בני מרבה להאשים את המוח שלו בכך שהוא שולט עליו ומחליט ומבלבל אותו, הוא טוען שהלב שלו רוצה לעשות מעשה טוב ואז המוח מתערב ומבלבל אותו.
אציין כי יש לנו תור לפרופ' להט בתחילת ספטמבר וזאת לאחר שהיינו אצל ד"ר קיי כאשר בני היה בן 4.5 ואז עוד היה מוקדם בכדי לקבוע בעיית קשב מפאת גילו הצעיר.
בכל מקרה אם יוחלט על ריטלין אני האחרונה שיגיד לא אני עובדת בבי"ס ורואה כמה ילדים שאינם מקבלים טיפול ראוי סובלים מבחינה לימודית וגרוע מכך חברתית.
אשמח לחוות דעתכם..
בברכת יום נפלא...

חוות דעת

לא ברור לי איזו חוות דעת את מבקשת:
האם רצית שנחווה דעה אם לבנך יש הפרעת קשב?
הבעת דעה כזו תהיה לא אחראית, למרות שהתופעות שתיארת יכולות להצביע על הפרעת קשב
והייתי מחכה לחוות דעתו של הפרופסור.
אולי רצית שנחווה דעה על השימוש בריטלין?
הפורום שלנו דוגל בגישה שלך, אם וכאשר כך יקבע בבדיקה הרפואית
ציפי קוברינסקי

kofman maria

New member
תעשו אבחון

ותהיו יותר חכמים. אם את כאן ובקרוב אצל רופא זאת אומרת את מחפשת מידע. ידע והבנת נושא יעזרו לך בקבלת החלטות. ריטלין זאת לא מילה גסה. זאת לא קללה. כמו שחברה שלי אמרה על הילד עם הפרעות קשב ו הפרעות התנהגות מהכיתה של בני הבכור . "תסתכלי הוא עכשיו בסדר, לא יעשה בעיות, מסומם" . כמעט התפרצתי בזעם אך הצלחתי להתאפק ושתקתי. המבין יבין. צריך ללמוד בשביל להיות חסינים מפני תגובות ולהיות בטוחים שמה שאנו לא מסממים את הילד אלא עוזרים ומטפלים בו. אז חוות דעת לקרוא, להבין, להפטר מדעות קדומות, להיות ראש גדול בשביל הילד.

ישנם אנשים שמתגאים בבורות

הרבה מתוך האמירות שכולנו שומעים מגיע מתוך חוסר ידע ובורות של אנשים שמעדיפים להקשיב לאחרים במקום ללמוד.
ישנם אנשים שהפכו את הבורות לאומנות והם מתגאים בחוסר הידע שלהם, חשוב שלא ננסה לשנות את הסביבה אלא נמשיך להיות נחושים בדרך בה אנו הולכים, כי זאת התמיכה והאמירה הכי משמעותית שאנחנו יכולים להעביר לילדים שלנו.
אין מה להתרגז על אנשים כאלה, קשה להם גם בלי הכעס שלנו..., אלה הם אנשים שסובלים והדרך ה"טיפולית" שהם בחרו היא להרעיל את הסביבה.

למעלה