בן 5 חרד מהמוות

תאנה 2

New member
בן 5 חרד מהמוות

באיזה גיל ילדים אמורים להבין את נושא המוות? הילד שאל ושאל ואבא ענה וענה והגיעו לנושא המוות. אבא אמר ואולי זה היה מוקדם מידיי "כולם מתים בסוף". פתאום הילד התחיל לבכות ואמר "אני לא רוצה למות" "אני לא רוצה שאבא ואמא ימותו" "אני רוצה לחיות תמיד" אבא ניסה להרגיע ואמר שיש עוד המון המון המון שנים, אבל זה לא ניחם אותו בכלל. הוא אמר שיש לו רעיון "אני אפסיק לאכול ואז אני לא אגדל ולא אצטרך להיות מבוגר ואחר כך זקן ואז אני אשאר ילד ואני לא אמות..." כמובן שהסברנו לו שחייבים לאכול כדי לחיות. הוא עדיין חרד. יום אחרי, פתאום בלי קשר לכלום הוא שאל אותי "את תהיי זקנה?" התחמקתי, לא רציתי לעורר הכל מחדש. אשמח לשמוע את דעתכם ומנסיונכם.

אביבקיץ

New member
זה בדיוק הגיל.

אצלנו זה התחיל בסביבות גילאי 4-5. בהחלט מתיש. יש הורים שמוצאים נחמה להם ולילדיהם בלהבטיח חיי עולם הבא. אני בחרתי לתת כמה אפשרויות - סיפרתי להם שיש אנשים שמאמינם בגלגול נשמות, יש שמאמינים בגן עדן (על הגיהנום ויתרתי), יש שמאמינים שמוות זה כמו שינה שלא מתעוררים. אחת מבנותיי בחרה להאמין בגלגול נשמות, והקטנה - בכך שמי שמת נמצא על העננים ומסתכל עלינו. מבחינתי - שיאמינו במה שהן רוצות, כל מה שנותן להן נחמה. זה עדיין לא פותר את כל הקשיים, יש פתאום רגעי צער של "אני לא רוצה שאתם תמותו" וכאלה. אנחנו אומרים משהו דומה למה שבעלך אמר - כולם מתים בסוף, ומה שחשוב זה מה שעושים עד אז.

מלמלה

New member
זה באמת הגיל.

ואפשר להגיד שתמיד נזכור את האהבה בגדולה שיש לנו בחיים ולא את המוות. וגם שכדאי לדחות את הדאגות בשלב זה כי עוד יש הרבה זמן . הבת שלי הרחיבה ויחד עם חשש מהמוות גם הצהירה שהיא לא רוצה להתגייס ולהתחתן כי בשלושתם צריך לעזוב את הבית ......

פלגיה

New member
ממה שקראתי

תפישת המוות אצל ילדים נבנית בהדרגה עד גיל 12, ובגיל חמש יש באמת התעוררות מחשבתית סביב הנושא. נכון, הדברים לא מנחמים בכלל, ומותר להשתתף ברגשותיו ולהגיד לו שגם אותך מצער לחשוב שכולם בסוף מתים. עוד על הנושא: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=192&aId=12729

מוכר מאוד

גם אנחנו עברנו את זה עם הגדול כשהיה בן קצת לפני 4 וזה המשיך כמעט עד לא מזמן אני שיתפתי את הגננת שסמכתי עליה מאוד והיא אכן דיברה והסבירה בצורה שונה ממני וזה נרגע לו קצת לאחר תקופה ארוכה חזרו שוב החששות והיום בן 6.5 מדבר שונה על הנושא

תאנה 2

New member
תודה על התשובות

באמת התנחמתי לשמוע שאנחנו במצב נורמלי ובכל זאת נשאר טעם רע מכל הסיפור. החרדה והדאגה של בני העציבו אותי. כהילד שלי אמר שהוא מוותר על האפשרות לגדול ולהיות מבוגר, זה הפליא אותנו, כי זו השאיפה הכי גדולה שלו.

פלגיה

New member
ובגלל זה לא צריך להיבהל מאוד

כדאי להכניס את הדברים שאמר למסגרת הנכונה (מחשבות שמטרידות אותו) בתוך התמונה הכללית של מחשבותיו ורצונותיו כילד.

חני 20

New member
אצלנו

הבת שלי בת 4, שואלת הרבה על מוות אני מסבירה לה שכולם מתים, גם פרחים וגם דגים וגם אנשים. כל אחד שמסיים את התפקיד שלו בעולם, מת. זה עצוב כי נפרדים אבל לא כואב ולא מפחיד. היא שואלת הרבה אבל אני עונה שוב ושוב את אותם תשובות ואני רואה שזה מרגיע אותה.

תאנה 2

New member
גם אצלנו השאלות חוזרות שוב ושוב

לפני כמה ימים דיברתי עם בעלי ותוך כדי אמרתי לו "אני אהרוג אותך" ומיד הילד שלנו התחיל לשאול "מה זה להרוג?". הסברתי וגם הבטחתי שאני לא מתכוונת להרוג את אבא, זה רק ביטוי כזה, נראה שהוא הבין. באותה ההזדמנות הוא שאל אם מת זה כמו שג'וק מת.

למעלה