בן שנה וחצי בגן

ליקה

New member
בן שנה וחצי בגן

שלום לכולם. יש לי שאלה שמטרידה אותי עד מאוד. בני בן השנה וחצי נכנס לגן חדש. עוד לפני כן צפיתי בעיות - לכל ילד שעובר לידו הוא מרביץ, מחטיף והכל תוך כדי חיוך. חוטף לכולם את המוצצים וכדומה. כפי שצפיתי גם בגן זה אותו הדבר. כמו כן כל אימת שהדלת נפתחת הוא אץ לו רץ לו החוצה. השאלה היא איך אפשר להסביר לילד בגילו שלא מרביצים. כל פעם שזה קורה אני לוקחת לו את היד ואוסרת עליו לעשות זאת שוב. לא נעים לי שהוא כל הזמן מכה. יש לציין שהוא הקטן במשפחה אך עושה מה שהוא רוצה... אודה על כל תגובה או רעיון. תודה מראש

כרמית מ.

New member
מה הוא מנסה להגיד

לדעתי, השלב הראשון בפתרון, הוא לנסות להבין מה בעצם הילד מנסה להגיד במעשיו. זה יכול להיות טווח רחב של דברים, ורק מקרוב את יכולה להגיד מה מתאים. אני זורקת כאן כמה רעיונות נפוצים, רובם בטח בכלל לא מתייחסים אליכם, אבל אולי אחד כן... האם הוא צריך יותר מרחב (יציאות החוצה, מרחב ללא ילדים אחרים)? האם הוא מנסה לבדוק מתי כועסים עליו, ואם ממשיכים לאהוב אותו גם כשכועסים? אולי הוא מנסה לראות אם בכלל שמים לב שהוא נעלם/ עושה דברים אסורים? או שהוא גילה ששמים לב אליו בעיקר כשהוא עושה דברים אסורים? האם הוא מנסה ליצור תקשורת עם הילדים האחרים, אבל לא כל כך יודע איך? אולי הוא מרגיש קטן-קטן, ומנסה להראות לאחרים שגם הוא גדול, בדרך שהוא חווה את האחים שלו? אולי פשוט קשה לו, והוא מביע את הקושי בצורת בריחה או מכות? ואולי... ואולי... מציעה לך לנסות לחשוב, וגם להסתכל עליו, לשים לב, מתי בדיוק הדברים קורים, ומה יכול לעמוד מאחריהם. אני חושבת שאם תביני מה הוא מנסה להגיד, יהיה יותר קל (לך, או לנו לעזור לך) לחשוב על דרכי תגובה מתאימות.

דסי אשר

New member
מה גיל האחאים(אחים , אחיות)

שלו? כתבת על כך שהוא מייך כאשר עושה זאת. איך רגשית את מגיבה כאשר את רואה את החיוך? איך שאר בני הבית מגיבים לכך שמכה? האם מכה גם את אחיו, אתכם ההורים? איך מגיבים, איך מרגישים-שני דברים חשובים ושוניםכאשר רץ לדלת? נראה לפי התאור הראשוני שלך, שהוא נהנה מאד מכך שמכה. הוא לא מכה מתוך כעס. הוא כנראה מגיב למשהו בסביבה, שמעודד אותו להמשיך להכות ולרוץ החוצה כל פעם שהדלת נפתחת. אני בטוחה שהיום, אחרי שכבר עושה הדברים הרבה זמן, הוא יודע ומבין שזה לא בסדר!, . אז מה?!?!

למעלה